Φέντερερ: «Το τένις δεν είναι καθαρό»

Gazzetta team
Φέντερερ: «Το τένις δεν είναι καθαρό»

bet365

Να διπλασιάσουν την προσπάθεια που κάνουν για την πάταξη του ντόπινγκ ζήτησε ο Ρότζερ Φέντερερ, χαρακτηρίζοντας αφελείς όσους πιστεύουν ότι το τένις είναι «καθαρό».

Τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται… Και μπορεί το τένις να μην έχει «χτυπηθεί» από τη μάστιγα των απαγορευμένων ουσιών, ωστόσο κι εκεί υπάρχουν μελανά σημεία. Μπορεί να μην είναι σε μεγάλο βαθμό, όμως υπάρχουν γι’ αυτό και ο Ρότζερ Φέντερερ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN τόνισε την ανάγκη να γίνουν αυστηρότεροι οι έλεγχοι.

«Είναι αφελείς αυτοί που πιστεύουν ότι το τένις είναι «καθαρό». Σε όλα τα αθλήματα έχουν εντοπιστεί κρούσματα, νομίζω όμως ότι στο δικό μας άθλημα πρέπει να γίνουν ακόμη περισσότερα ώστε να διασφαλίσουμε την ακεραιότητά του ώστε οι οπαδοί να μην ακολουθήσουν κάποιο άλλο άθλημα μόνο και μόνο επειδή δεν εμπιστεύονται τους αθλητές πια», ήταν τα λόγια του Ελβετού πρωταθλητή. «Πάντα αγωνίζομαι για να βεβαιωθώ ότι γίνονται αρκετοί έλεγχοι», συμπλήρωσε το Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ποια είναι η λύση για τον «βασιλιά» του τένις; «Να ισχύσει το ίδιο σύστημα που εφαρμόζεται στην ποδηλασία, όπου τα δείγματα των αθλητών φυλάσσονται, ώστε ακόμη κι αν περάσει μια κάποια χρονική περίοδος μπορεί να ανιχνευτεί εύκολα ακόμη και τότε οποιαδήποτε ουσία».

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς αποκάλυψε τον περασμένο Ιανουάριο, στη διάρκεια της συμμετοχής του στο Αυστραλιανό Όπεν ότι τους έξι τελευταίους μήνες δεν έχει περάσει από κανένα τεστ και ο Φέντερερ από την πλευρά του έκανε έκκληση, να δοθεί περισσότερο βάρος σε αυτή την προσπάθεια.

«Χρειάζεται μεγαλύτερη χρηματοδότηση, περισσότερο αίμα, περισσότερα ούρα, περισσότερα κονδύλια σε όλους τους τομείς», είπε χαρακτηριστικά. «Η φύλαξη των δειγμάτων για μεγαλύτερη περίοδο μπορεί να οδηγήσει σε τιμωρία. Οι αθλητές πρέπει να φοβούνται σε περίπτωση που «κλέψουν». Βέβαια σε κάποιες περιπτώσεις γίνεται κατά λάθος, δυστυχώς όμως οδηγούνται στο ίδιο αποτέλεσμα και πρέπει να πληρώσουν το τίμημα», κατέληξε ο Φέντερερ.

 

Τελευταία Νέα