Βγάζει... γλώσσα ο Τόμιτς!
Ο 20χρονος Αυστραλός χρειάστηκε σχεδόν τρεις ώρες για να ξεπεράσει το εμπόδιο του Γερμανού, προερχόμενου από τα προκριματικά, Ντάνιελ Μπραντς με 3-1 σετ και να πάρει την πρόκριση για τον 3ο γύρο του Αυστραλιανού Όπεν, συνεχίζοντας το αήττητο σερί του μέσα στο 2013. «Δέκα στα δέκα» μετράει μέχρι στιγμής ο Τόμιτς, συμπεριλαμβανομένου και του Hopman Cup, εκτός από το τουρνουά στο Σίδνεϊ, όπου πανηγύρισε τον τίτλο.
Όλα καλά μέχρι εδώ για τον νεαρό, ο οποίος πάντως φαίνεται ότι βιάζεται να… μεγαλώσει από όλες τις απόψεις. Γιατί όταν στην απέναντι πλευρά του φιλέ το Σάββατο (19/1) θα βρεθεί ο Ρότζερ Φέντερερ, το συνετό θα ήταν να νιώθεις τουλάχιστον τυχερός που θα αντιμετωπίσεις τον κορυφαίο τενίστα στον κόσμο, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό σου και όπου σε βγάλει.
Ο Τόμιτς θέλησε να το προχωρήσει παραπέρα δηλώνοντας ότι είναι ψυχολογικά και αγωνιστικά έτοιμος να θέσει τον Ελβετό νοκ άουτ. «Νομίζω ότι τα πάω καλά μέχρι στιγμής. Έχω αυτοπεποίθηση. Είναι η κατάλληλη στιγμή για να τον αντιμετωπίσω. Νίκησα πολλούς καλούς παίκτες τις δύο τελευταίες εβδομάδες, μεταξύ αυτών και ο Νόβακ Τζόκοβιτς (σ.σ στο Hopman Cup). Νομίζω ότι μπορώ να το κάνω», σχολίασε ο Αυστραλός, ο οποίος πέρυσι έχασε από τον Φέντερερ στον 4ο γύρο του θεσμού με ένα «καθαρό» 3-0.
Φέτος, όμως, όπως δήλωσε, τα πράγματα έχουν αλλάξει… «Είμαι έτοιμος. Δεν θα πω ότι δεν έχω πίστη. Είναι πιθανό. Έδειξα και στο Περθ ότι μπορώ να κερδίσω μεγάλους τενίστες και αυτό που θα κάνω τώρα είναι να προσπαθήσω να τον νικήσω. Ξέρω τι πρέπει να κάνω. Πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα ακόμη για να βελτιωθώ, αυτό είναι το πιο σημαντικό για εμένα. Δεν θα σταματήσω εδώ, δεν είμαι ικανοποιημένος», κατάληξε ο Τόμιτς.
Ποιο ήταν το σχόλιο του Φέντερερ εν όψει της επικείμενης αναμέτρησής τους; Σοβαρός και χαλαρός όπως πάντα και κυρίως μετρημένος στα λόγια του ο «βασιλιάς» έδειξε για μια ακόμη φορά το επίπεδό του. «Στο τέλος της ημέρας συζητάνε όλοι για αυτό το ματς. Νομίζω ότι είναι σημαντικό να είναι αισιόδοξος ως ένα βαθμό. Και μάλλον το έχει αυτό. Τώρα προφανώς θα πρέπει να ετοιμαστούμε για ένα μεγάλο ματς, να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις και μετά το τέλος του αγώνα μπορούμε να συζητήσουμε. Είμαι στο ξεκίνημα της σεζόν. Εκείνος έχει περισσότερα ματς στα πόδια του, ξέρει που βρίσκεται αγωνιστικά. Θα είναι μια ενδιαφέρουσα αναμέτρηση και για τους δυο μας».
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.
