Χρονιά ορόσημο για Μάσα

Gazzetta team
Χρονιά ορόσημο για Μάσα

bet365

Αξέχαστο θα μείνει το 2012 στη Μαρία Σαράποβα. Η 25χρονη Ρωσίδα έκανε έναν απολογισμό της χρονιάς, κατά τη διάρκεια της οποίας κατέκτησε για πρώτη φορά το Ρολάν Γκαρός και ήταν η σημαιοφόρος της Ρωσίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

"Ήταν ένας συνδυασμός πραγμάτων, που κάνει τη σεζόν αξέχαστη", εξήγησε το Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης σε συνέντευξη τύπου στο Μπρισμπέιν. "Το Grand Slam της Γαλλίας ήταν αυτό που θα μου έπαιρνε τον περισσότερο χρόνο για να το κερδίσω. Ήξερα ότι χρειαζόμουν μερικά χρόνια παραπάνω για να γίνω πιο δυνατή και να μπορώ να κινούμαι όπως πρέπει σε αυτή την επιφάνεια".

Η Μάσα μπορεί να μην πήρε το χρυσό μετάλλιο στη βρετανική πρωτεύουσα, ωστόσο η συμμετοχή της θα μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό της. "Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτή την εμπειρία, διότι ήταν η πρώτη μου συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Ήμουν η πρώτη Ρωσίδα αθλήτρια που κράτησα τη σημαία της χώρας μου κι έτσι ήταν πολύ συναισθηματικό. Απίστευτη εμπειρία".
Η Βικτόρια Αζαρένκα, από την άλλη, μίλησε για το υψηλό επίπεδο του γυναικείου τένις. "Ειλικρινά πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει ο μεγαλύτερος ανταγωνισμός. Υπάρχουν πολλά κορίτσια που μπορούν ανά πάσα στιγμή να κατακτήσουν ένα τουρνουά και να κερδίσουν η μία την άλλη. Αυτό είναι πολύ συναρπαστικό για τον κόσμο, αλλά και για εμάς. Σου δίνει έξτρα κίνητρο να δουλέψεις περισσότερο για να μην χάσεις τη θέση σου".
Οι δύο τενίστριες ετοιμάζονται να ριχτούν στη μάχη του Brisbane International. Έχουν περάσει μπάι στον δεύτερο γύρο, όπου η Αζαρένκα θα αντιμετωπίσει τη Γερμανίδα Σαμπίν Λισίτσκι και η Σαράποβα την Αυστραλέζα Γιαρμίλα Γκατσντόσοβα.
 

Τελευταία Νέα