Ο... γνωστός Φερέρ

Gazzetta team
Ο... γνωστός Φερέρ

bet365

Σαν να μην πέρασε μια μέρα! Με κεκτημένη ταχύτητα από την περσινή σεζόν, ο Νταβίντ Φερέρ κέρδισε 2-0 σετ (6-2, 6-4) τον Τόμας Μπέρντιχ στο Άμπου Ντάμπι και έδειξε ότι τα κατορθώματά του το 2012 κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν.

Ο αγώνας ήταν μια... συνέχεια του τελικού του Ντέιβις καπ, της τελευταίας συνάντησης των δύο αθλητών τον Νοέμβριο. Όπως και τότε, έτσι και σήμερα ο Μπέρντιχ έκανε ό,τι μπορούσε, αλλά είχε απέναντί του έναν εκπληκτικό και... ακούραστο αντίπαλο. Ο Φερέρ έκανε για άλλη μια φορά επίδειξη των (μεγάλων) ικανοτήτων του και σίγουρα βλέπει ψηλά τη νέα σεζόν.

Με το ξεκίνημα του αγώνα ο 30χρονος Ισπανός μπήκε στη θέση του οδηγού και προηγήθηκε με 5-0. Ο Μπέρντιχ κατάφερε να... συνέλθει ως έναν βαθμό και ο Φερέρ πήρε τελικά το σετ με 6-2. Στη συνέχεια ο 27χρονος Τσέχος ισορρόπησε κάπως το παιχνίδι, όμως το Νο.5 στον κόσμο ξαναπήρε το πάνω χέρι στο πέμπτο γκέιμ και χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία έφτασε στο 6-4 και τη νίκη.
Επόμενο... εμπόδιο του Φερέρ στον δρόμο για τον τελικό του Mubadala World Tennis Championship και τα 250.000 δολάρια είναι το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης και κάτοχος του τίτλου Νόβακ Τζόκοβιτς. "Θα είναι πολυ δύσκολο το παιχνίδι", είπε ο... φοβερός και τρομερός Ισπανός. "Ο Νόβακ είναι αυτή τη στιγμή ο καλύτερος στον κόσμο και θα τα δώσω όλα απέναντί του. Ελπίζω να το απολαύσει ο κόσμος". Ο αγώνας θα αρχίσει στη 1 το μεσημέρι.
Ο Μπέρντιχ, τέλος, παραδέχτηκε για άλλη μια φορά τον αντίπαλό του. "Είναι καταπληκτικός τενίστας και έδειξε σταθερότητα όλη τη χρονιά. Για εμένα η σεζόν ήταν πολή καλή και τελείωσε ιδανικά με την κατάκτηση του Ντέιβις καπ. Τώρα, όμως, όλοι οι τενίστες ξεκινάμε και πάλι από το μηδέν".
 

Τελευταία Νέα