Το gazzetta στο ΑΤΡ World Tour Finals!

Gazzetta team
Το gazzetta στο ΑΤΡ World Tour Finals!

bet365

Το gazzetta εγκαινιάζει την νέα του ενότητα για το τένις με μια μεγάλη αποστολή στο Λονδίνο για το φημισμένο τουρνουά ΑΤΡ World Tour Finals, αλλά και ειδήσεις για το δημοφιλές άθλημα!


Αυτές τις μέρες θεωρείται το πιο... καυτό ζευγάρι στο τένις (όσο και αν εμείς οι... φεντερερικοί έχουμε τις αντιρρήσεις μας). Ίσως γιατί δεν έχουν να κρύψουν τίποτα στο court. Γνωρίζονται από μικρά παιδιά (είναι συνομήλικοι) και... έχουν βαρεθεί να μονομαχούν. Σε ηλικία μόλις 11 χρονών έγινε η πρώτη συνάντησή τους και από τότε ακολουθούν μία παράλληλη πορεία. Νόβακ Τζόκοβιτς και Άντι Μάρεϊ, λοιπόν, είχαν σήμερα ένα ακόμα ραντεβού. Αυτή τη φορά στο Ο2 του Λονδίνου για τους ATP World Tour Finals και αυτή τη φορά μπροστά στα μάτια του gazzetta.gr!

Αυτό που είδαμε, λοιπόν, μόνο ως συγκλονιστικό μπορεί να περιγραφεί. Οι δύο (υπερ)αθλητές δικαίωσαν τις προσδοκίες και προσέφεραν θέαμα μοναδικό στους 17.000 φαν που γέμισαν την αρένα. Απίστευτες φάσεις, ράλι κατά τα οποία σε έπιανε η... ψυχή σου, συνεχής εναλλαγή συναισθημάτων. Άλλη μια επίδειξη του τεράστιου ταλέντου τους.

Θα περίμενε κανείς ότι ο Μάρεϊ θα είχε το... πλεονέκτημα έδρας. Όμως, καμία φορά δίνεται η εντύπωση ότι οι Άγγλοι δεν έχουν δεθεί ακόμα με τον Σκωτσέζο, παρόλο που έφτασε στην πολυπόθητη κατάκτηση του πρώτου Grand Slam το καλοκαίρι, αλλά και στο χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο. Στα δύο πρώτα σετ πραγματικά το κοινό ήταν μοιρασμένο! Όταν, μάλιστα, ένας... σκληροπυρηνικός οπαδός του Τζόκοβιτς φώναξε "Come on Novak, we are with you" ("Έλα Νόβακ, μαζί σου είμαστε"), ελάχιστοι διαμαρτυρήθηκαν.

Η δύναμη της έδρας φάνηκε μόνο στο τρίτο σετ. Όταν ο Τζόκοβιτς έκανε νωρίς το μπρέικ και οι Άγγλοι ήθελαν να σπρώξουν τον Μάρεϊ για να το πάρει πίσω. Πιθανόν για να δουν περισσότερο υπερθέαμα. Και τα κατάφεραν! Αλλά στη συνέχεια μίλησε (πάλι) η ψυχή του Νόλε...

Το χάρισμα του Σέρβου αδιαμφισβήτητο, αλλά μετά το τέλος του αγώνα έδειξε για ποιον άλλο λόγο έχει τόσες συμπάθειες: Είναι ωραίος τύπος! Όταν ρωτήθηκε στη συνέντευξη στο court αν θα είναι φανατικός υποστηρικτής του Τσόνγκα στο βραδινό ματς (αφού με νίκη του Γάλλου εξασφαλίζει την πρόκριση στα ημιτελικά) η απάντησή του ήταν αφοπλιστική: "Δεν θέλω να βγάλω τα κομπιουτεράκια και να κάνω υπολογισμούς. Έχω να πάω και τον σκύλο βόλτα".

* Οι συμπάθειες των Άγγλων, βέβαια, δεν κρύβονται. Μπορεί να έπαιζαν το μεσημέρι Μαρεϊ-Τζόκοβιτς, αλλά αυτός που γνώρισε μια μίνι αποθέωση ήταν ο... Φέντερερ. Όταν προβλήθηκε στις οθόνες η περσινή επιτυχία του στους ATP Finals.

Διαβάστε στην νέα ενότητα gazzetta tennis τα... πάντα όλα για ένα άθλημα που μπορεί στην Ελλάδα να μην έχει μεγάλο κοινό, όμως έχει φανατικό ενώ παράλληλα βρίσκεται ψηλά στις προτιμήσεις παγκοσμίως!

 

Τελευταία Νέα