Στο πάνθεον ο Φέντερερ!

Στο πάνθεον ο Φέντερερ!

bet365

Είναι πλέον κι επίσημο. Ο Ρότζερ φαίνεται βάζει το όνομά του στις πιο χρυσές σελίδες της ιστορίας του τένις, συμπληρώνοντας 287 εβδομάδες στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, ξεπερνώντας τον Πιτ Σάμπρας.

Αν δεν είναι ο κορυφαίος, αναμφίβολα μπορεί να εντάσσεται μέσα στο γκρουπ των κορυφαίων παικτών του τένις όλων των εποχών. Και πως όχι άλλωστε από την στιγμή που στα 31 του χρόνια ο Ελβετός άσος έχει ήδη ισοφαρίσει το ρεκόρ του «θρύλου» Πιτ Σάμπρας, και από σήμερα τον ξεπέρασε, ενώ πριν από λίγες μόνο ημέρες έσπασε ακόμα ένα, με την κατάκτηση του 17ου τίτλου σε Γκραν Σλαμ, που ήταν ο 7ος στο Γουίμπλεντον, όσους έχει ακριβώς και ο Ελληνοαμερικανός.

Έχοντας ήδη μία διαφορά 75 βαθμών από τον δεύτερο Νόβακ Τζόκοβιτς, κάτι που σημαίνει ότι θα διατηρηθεί στο «Νο1» τουλάχιστον μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Φέντερερ δηλώνει ότι: «Είμαι πολύ χαρούμενος που έχω καταφέρει όλα αυτά τα πράγματα στην ηλικία που βρίσκομαι. Έχω μία εξαιρετική πορεία και ξέρω πως μπορώ να πετύχω πολλά πράγματα. Ακόμη απολαμβάνω το τένις, αν και τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά από τότε που ήμουν 20 ή 25 ετών. Πλέον είμαι σε μία πιο σταθερή κατάσταση και δεν θα ήθελα τίποτα να αλλάξει».

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο 31χρονος τενίστας ανέβηκε για πρώτη φορά στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης τον Φλεβάρη του 2004, μένοντας εκεί για 4,5 χρόνια και συγκεκριμένα μέχρι τον Αύγουστο του 2008, για να επιστρέψει εκ νέου τον Ιούλιο του επόμενου έτους. Στο Ρολάν Γκαρός ωστόσο του 2010 έχασε από τον Ραφαέλ Ναδάλ, με αποτέλεσμα να «γκρεμιστεί» και πάλι από τον Ισπανό. Την περασμένη εβδομάδα, με την απάνοδό του στο Νο1 έγινε ο δεύτερος γηραιότερος τενίστας που κατακτά την κορυφή, μετά τον Αντρέ Αγκάσι, ο οποίος το κατάφερε σε ηλικία 33 ετών.

 

Τελευταία Νέα