Και πάλι στο θρόνο της!

Και πάλι στο θρόνο της!

bet365

Δύο χρόνια μετά την τελευταία στέψη της στο Λονδίνο κι αφού ταλαιπωρήθηκε από σοβαρά προβλήματα υγείας, η Σερένα Γουίλιαμς επέστρεψε ξανά στο θρόνο της στο Γουίμπλεντον.

Στον μεγάλο τελικό των γυναικών η Αμερικανίδα πρωταθλήτρια επικράτησε με 6-1, 5-7, 6-2 της Ανιέσκα Ραντβάνσκα, πανηγυρίζοντας το 5ο Βρετανικό Όπεν και 14ο Γκραν Σλαμ στην καριέρα της σε 18 τελικούς!

Παρότι η εμφάνιση της Σερένα στην έναρξη έδειχνε ότι δεν θα χρειαζόταν πολλή ώρα για να κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο, η ολιγόλεπτη διακοπή λόγω της βροχής στο τέλος του πρώτου σετ βοήθησε την Ραντβάνσκα να μπει στο παιχνίδι και να διεκδικήσει ό,τι καλύτερο, στην πρώτη της παρουσία σε έναν τελικό major.

Η νεαρή Πολωνή που ταλαιπωρήθηκε τις προηγούμενες ημέρες από πρόβλημα στο αναπνευστικό «ξύπνησε» μετά το λήθαργο που είχε πέσει στο ξεκίνημα –η Σερένα με 2 breaks και φοβερό σερβίς έφτασε άνετα στο 6-1- ανέτρεψε το εις βάρος της σκορ στη συνέχεια ισοφαρίζοντας με 7-5, όμως δεν μπόρεσε να φτάσει και στο θαύμα.

Με 17 άσους έναντι μόλις 2, με 58 winners έναντι 13, με εξαιρετικά ποσοστά στο σερβίς, αν και έκανε πολλά λάθη (36 έναντι 13) η Σερένα ήταν η μεγάλη πρωταγωνίστρια της ημέρας, ισοφαρίζοντας σε κατακτήσεις την αδελφή της Βένους, με την οποία θα διεκδικήσουν και τον τίτλο στο διπλό, αντιμετωπίζοντας στον τελικό τις Τσέχες, Άντρεα Χλαβάκοβα/Λούσι Χραντέκα (Νο6).

Μάλιστα έγινε η πρώτη τενίστρια άνω των 30 μετά την Μαρτίνα Ναβρατίλοβα το 1990 που πανηγυρίζει τον τίτλο, ενώ για τη νίκη της θα λάβει το ποσό του 1.780.000 δολαρίων.

 

Τελευταία Νέα