«Βασιλιάς» στο Παρίσι!

«Βασιλιάς» στο Παρίσι!

bet365

Όχι εδώ Νόλε! Ο Ραφαέλ Ναδάλ έδειξε για μια ακόμη φορά ότι το Παρίσι του ανήκει και με 3-1 σετ επί του Νόβακ Τζόκοβιτς πανηγύρισε το 7ο Ρολάν Γκαρός τα τελευταία 8 χρόνια, γράφοντας ιστορία.

Ο καιρός τα έκανε… μούσκεμα στη γαλλική πρωτεύουσα και οι δύο τενίστες έλυσαν τις διαφορές τους με καθυστέρηση μιας ημέρας. Η… φόρα που είχε πάρει ο Τζόκοβιτς στην προσπάθειά του να ισοφαρίσει τον Ισπανό δεν είχε διάρκεια, αφού η διακοπή το βράδυ της Κυριακής (10/6) λόγω της βροχής, έδωσε τη δυνατότητα στον Ράφα να ανασυνταχθεί και να επιστρέψει πιο δυνατός στο γήπεδο την επομένη, όπως ακριβώς είχε ξεκινήσει τον αγώνα.

Ο «Βασιλιάς στο χώμα», ο «βασιλιάς της σκόνης»… πολλοί είναι οι τίτλοι που έχουν δοθεί στον νεαρό πρωταθλητή από τη Μαγιόρκα, ο οποίος κατάφερε να διατηρήσει τα κεκτημένα του στo Παρίσι και με 6-4, 6-3, 2-6, 7-5 να πανηγυρίσει τον 7ο τίτλο αφήνοντας πίσω του τον μεγάλο Μπιορν Μποργκ με 6. Αυτό είναι το 11ο συνολικά Γκραν Σλαμ για τον Ράφα, ο οποίος παραμένει στο Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης πίσω από τον «Νόλε», που έχασε την ευκαιρία να κάνει το «Νόλε Σλαμ» και να φτάσει στην κατάκτηση και των τεσσάρων major στη σειρά για πρώτη φορά μετά το 1969 και τον Ροντ Λέιβερ!

Μεγάλη προσπάθεια από τον Σέρβο, αν και τα πολλά λάθη του στοίχισαν, ειδικά στα τελευταία games του τέταρτου σετ. Κατάφερε να μειώσει σε 2-1 σετ και να πάρει το προβάδισμα με 2-1 games στο 4ο πριν διακοπεί οριστικά ο αγώνας, δεν μπόρεσε όμως να κάνει την ανατροπή. Εκπληκτικός ο Ναδάλ, πιο σταθερός και αποφασιστικός στα χτυπήματά του, πέτυχε καθοριστικά breaks στα δύο πρώτα σετ, κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του στο τέταρτο και εν τέλει να σηκώσει το «Κύπελλο των Σωματοφυλάκων» έπειτα από 3 ώρες και 49 λεπτά «καθαρού» αγώνα.

 

Τελευταία Νέα