Έτσι απλά, στον τελικό ο Ναδάλ

Gazzetta team
Έτσι απλά, στον τελικό ο Ναδάλ

bet365

Παρότι αρχικά βρέθηκε στα... σχοινιά, ο Ραφαέλ Ναδάλ κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τον τελικό στο Masters της Ρώμης, με 2-0 επί του Νταβίντ Φερέρ. Σαράποβα-Λι ο τελικός των γυναικών.

Ένα σετ ήταν ο ημιτελικός μεταξύ των δύο κορυφαίων Ισπανών στο χώμα. Ο Νταβίντ Φερέρ έδειχνε έτοιμος για την ανατροπή, λύγισε όμως. Ο Ράφα κατάφερε στο τάι μπρέικ να κάμψει την αντίσταση του συμπατριώτη του στο πρώτο σετ για να φτάσει στη συνέχεια με συνοπτικές διαδικασίες στην επικράτηση.

Ο Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης νίκησε με 7-6, 6-0, πανηγυρίζοντας την 12η διαδοχική επιτυχία κόντρα στον Φερέρ και θα βρεθεί για 7η φορά στον τελικό του ιταλικού Masters διεκδικώντας τον 6ο τίτλο του στην Ρώμη, κόντρα σε έναν εκ των Νόβακ Τζόκοβιτς, που είναι και ο κάτοχος του τίτλου, και Ρότζερ Φέντερερ, οι οποίοι συνθέτουν το δεύτερο ζευγάρι των ημιτελικών.

Σαράποβα-Λι για τον τίτλο

Στις αναμετρήσεις των γυναικών, με τη Να Λι να εξασφαλίζει άνευ αγώνα το εισιτήριο του τελικού μετά την αποχώρηση της Σερένας Γουίλιαμς λόγω τραυματισμού, η Μαρία Σαράποβα συνέχισε εντυπωσιακά τις υποχρεώσεις της, θέτοντας εκτός και την Αντζέλικα Κέρμπερ, στην προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου της.

Η Ρωσίδα πρωταθλήτρια βρίσκεται πλέον μια νίκη μακριά από τον στόχο, ξεπερνώντας σχετικά εύκολα το εμπόδιο της Κέρμπερ, η οποία περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο. Η «Μάσα» με 6-3, 6-4 πήρε την πρόκριση για τον 5ο τελικό της για φέτος και την Κυριακή (20/5) θα αγωνιστεί κόντρα στην Κινέζα, Να Λι, η οποία δεν χρειάστηκε καν να αγωνιστεί.

Η Σερένα Γουίλιαμς δεν «κατέβηκε» στον αγώνα, λόγω ενοχλήσεων στη μέση, δίνοντας την ευκαιρία στην Κινέζα να διεκδικήσει το τρόπαιο. Μια μέρα νωρίτερα η Αμερικανίδα πέρασε σχεδόν με τον ίδιο τρόπο στην τετράδα, καθώς η Φλάβια Πενέτα αναγκάστηκε να αποχωρήσει στις αρχές του πρώτου σετ λόγω τραυματισμού.

«Είμαι καλά. Θα είμαι 100% έτοιμη για το Παρίσι. Είχα κάποιους πόνους αυτή την εβδομάδα και το πρόγραμμα που έρχεται είναι βαρύ. Θα ήθελα πολύ να παίξω σήμερα όμως έχω παίξει πολύ τένις τελευταία και το σώμα μου συνηθίζει και πάλι στα πολλά παιχνίδια. Νιώθω καλά ενόψει του Γαλλικού Όπεν. Θέλω να είμαι απόλυτα έτοιμη για τους επόμενους δύο μήνες», ήταν τα λόγια της Σερένα, που προτίμησε να προστατευθεί λίγο πριν από το Ρολάν Γκαρός.

 

Τελευταία Νέα