Η «ακτινογραφία» της Εθνικής

Δημήτρης Ρούσσος
Η «ακτινογραφία» της Εθνικής
Η Εθνική ομάδα νίκησε την Ουγγαρία στην 3η αγωνιστική του UEFA Nations League με τον Ζέκα να «συμμαζεύει» το κέντρο, τον Τσιμίκα να καταγράφει ασίστ στο ντεμπούτο του και τον Μήτρογλου να το «κολλάει» στο σημείο που έπρεπε και με χαρακτηριστική για την κλάση του άνεση.

Ίδρωσε και αγχώθηκε, όμως τελικά η ομάδα του Μίκαελ Σκίμπε τα κατάφερε. Η νίκη επί της Ουγγαρίας (1-0) χάρη στο γκολ του Κώστα Μήτρογλου στο 65ο λεπτό της έδωσε τους αναμενόμενους 3 βαθμούς, σε ένα βράδυ πάντως που δεν ξεχώρισαν πολλοί παίκτες για την απόδοσή τους.

Αναλυτικά:

ΜΠΑΡΚΑΣ

«Παρών» όποτε χρειάστηκε, με σταθερές επεμβάσεις σε εύκολες για την κλάση του φάσεις. Όσο περνούσε η ώρα είχε ακόμα λιγότερη δουλειά, ενώ με τα πόδια έπαιζε όπως έπρεπε για να μπορέσει η Εθνική να αναπτυχθεί. Τυπικό βράδυ χωρίς πολλές απαιτήσεις από τον Έλληνα τερματοφύλακα.

ΜΠΑΚΑΚΗΣ

Από δεξιά ήταν «τούρμπο», ίσως ο πιο ενεργητικός παίκτης της Εθνικής στο πρώτο μέρος. Απειλούσε συνεχώς επιθετικά, ενώ αμυντικά δεν βρέθηκε εκτεθειμένος ούτε μια φορά, αν και δεν χρειάστηκε να ασχοληθεί πολύ με τα μετόπισθεν.

ΜΑΝΩΛΑΣ

Σταθερός στο κέντρο της άμυνας, δίχως να ανησυχήσει με την κινητικότητα των πεισματάρηδων, μα άτεχνων Ούγγρων. Στις μεταβιβάσεις του δεν ήταν πάντοτε ακριβής. Συνολικά οι τοποθετήσεις και οι επεμβάσεις του ήταν καίριες, σε ένα παιχνίδι χαμηλότερων απαιτήσεων από την ποιότητά του.

ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Δέχθηκε νωρίς (9’) κάρτα κι αυτό φάνηκε να τον επηρεάζει. «Πονοκεφάλιασε» από το συνεχές πρέσινγκ των αντιπάλων του ψηλά, όμως δεν είχε προβλήματα να υπερασπιστεί την περιοχή του. «Καθάρισε» τις φάσεις που έπρεπε και δεν απειλήθηκε στο κέντρο της άμυνας.

ΤΣΙΜΙΚΑΣ

Στο πρώτο ημίχρονο δεν προσέφερε όσο θα μπορούσε από την πλευρά του, κάνοντας αρκετά πράγματα καλά στο πρώτο ημίχρονο, αλλά χαλώντας τα στην τελική προσπάθεια. Σε αυτόν τον τομέα τα πήγε καλύτερα στο δεύτερο μέρος, γεγονός που εν πολλοίς άλλαξε τον ρου του αγώνα, αφού στο 65’ η σέντρα του ήταν απόλυτα εύστοχη για τον Μήτρογλου. Ασίστ στο ντεμπούτο του ο ακραίος του Ολυμπιακού, που συνολικά ήταν θετικός.

ΖΕΚΑ

Δεν ήταν σε καλή μέρα ο αρχηγός της Κοπεγχάγης, φάνηκε να μην μπορεί να ακολουθήσει τον ρυθμό του πρώτου μέρους, που έπεφτε… ξύλο στον άξονα και η πίεση των Ούγγρων ήταν υψηλού βαθμού. Στο β’ μέρος πάντως ήταν αυτός που έπρεπε και έχουμε… συνηθίσει, με ένταση, ατέλειωτο τρέξιμο και «φόρτιση» όλων των υπόλοιπων, τόσο πριν, όσο και μετά το γκολ του Μήτρογλου.

ΚΟΥΡΜΠΕΛΗΣ

Άνευρος στο πρώτο ημίχρονο, δίχως να βοηθάει δημιουργικά και να υστερεί αμυντικά, όποτε η Ουγγαρία «κοίταζε» την εστία του Μπάρκα. Στο ημίχρονο αντικαταστάθηκε από τον Τζιόλη, σε ένα παιχνίδι που κανείς δεν θα θυμάται πως αγωνίστηκε.

ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ

Έκανε αρκετά λάθη στο ξεκίνημα του παιχνιδιού, αδυνατώντας να φανεί απειλητικός από αριστερά ή να συνδυαστεί σωστά με τον Φορτούνη, δίχως πάντως να είναι πάντα δική του η ευθύνη. Επιθετικά δεν του έλειψε η όρεξη, αλλά η ευστοχία στις προσπάθειές του. Δεν «σημάδεψε» το παιχνίδι με την απόδοσή του.

ΠΕΛΚΑΣ

Ωσεί παρών στο πρώτο μισάωρο, πήρε ελάχιστες φορές τη μπάλα και δεν έκανε τίποτα ουσιαστικό με αυτή στα πόδια. Φάνηκε σαν να μην έχει ρόλο στο γήπεδο, «χαμένος» στα δεξιά της επίθεσης και με την ομάδα δίχως ρυθμό δημιουργικά. Ως και το 85’ που έμεινε στο γήπεδο είχε μέτρια απόδοση.

ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ

Κακές μεταβιβάσεις και μέτριες επιλογές χαρακτήρισαν το παιχνίδι του σε μεγάλο μέρος του πρώτου ημιχρόνου, αν και έπρεπε να τα βάλει με τον Ναγκί που τον ακολουθούσε παντού στο γήπεδο. Κατέβαινε πίσω από το κέντρο για να πάρει μπάλα, όμως «χάθηκε» κι αυτός έξω από την περιοχή των Ούγγρων. Η ποιότητά του «γέννησε» τη φάση του γκολ, δημιουργικά ήταν ό,τι ποιοτικότερο είχε να επιδείξει η ομάδα, ακόμα και στη μέτρια μέρα του.

ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ

Έμεινε ξεκομμένος από τους μέσους, που δεν μπορούσαν ούτε να τον στηρίξουν, ούτε να τον «ταΐσουν». Όταν αυτό έγινε, απέδειξε γιατί τον λένε «Μητρογκόλ», αφού δεν χρειάστηκε πολλά-πολλά για να λύσει τον «Γόρδιο δεσμό» που μπέρδευε όλο και περισσότερο την Εθνική ομάδα. Δεν έκανε πολλή δουλειά στο γήπεδο συνολικά, όμως τίμησε το… μεροκάματο και με το παραπάνω.

Οι αλλαγές:

ΤΖΙΟΛΗΣ

Δεν έκανε κάτι συγκλονιστικό στο β’ μέρος, μπορώντας να ανταπεξέλθει στις συνθήκες ενός αγώνα με δυνατά μαρκαρίσματα και χωρίς γρήγορο ρυθμό. Έκανε καλή εμφανιση στα λεπτά που αγωνίστηκε, παίζοντας αρκετά και ως τρίτος στόπερ, καλύπτοντας τους αντίστοιχους χώρους όποτε χρειάστηκε.

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Έπαιξε λίγο και δεν μπορεί να κριθεί, αν και θα μπορούσε να χριστεί σκόρερ στο 91’, όταν είδε τον Γκουλάστσι να αποκρούει το δυνατό σουτ του στη δεξιά γωνία.

ΜΠΟΥΧΑΛΑΚΗΣ

Έπαιξε ελάχιστα και δεν μπορεί να κριθεί.

 

UEFA NATIONS LEAGUE Τελευταία Νέα