«Δύσκολο να μας σταματήσουν»

Αντώνης Κατσίκης
«Δύσκολο να μας σταματήσουν»

bet365

Ο Μίλος Τεόντοσιτς μίλησε στο gazzetta.gr και παραδέχτηκε πως η ΤΣΣΚΑ Μόσχας δεν φοβάται κανέναν. Ο Σέρβος πλέι μέικερ εξηγεί πως όνειρο του είναι η κατάκτηση της Ευρωλίγκας, ακόμη και αν στον τελικό συναντήσει τον Ολυμπιακό.

Ο 25χρονος πλέι μέικερ θα είναι από τα πρόσωπα του Final Four. Και αυτό γιατί για τους φίλους του Παναθηναϊκού είναι κόκκινο πανί, στους φίλους του Ολυμπιακού προκαλεί ανάμεικτα συναισθήματα ενώ για εκείνους της Μπαρτσελόνα, αποτελεί κρυφό πόθο ενώ Όσο οι φίλοι της «ομάδας του στρατού» τον λατρεύουν. Έτσι, το διήμερο 11-13 Μάη θα του ανήκει από κάθε άποψη. Τώρα αν το βράδυ της 13ης Μαϊου θα πανηγυρίζει ή όχι, κανείς δεν μπορεί να το ξέρει. Πάντως ο ίδιος, μιλώντας στο gazzetta.gr, τόνισε πως η ΤΣΣΚΑ Μόσχας δεν φοβάται κανέναν και δύσκολα μπορεί κάποια ομάδα να σταματήσει την παρέα του.

H ΤΣΣΚΑ Μόσχας, έπειτα από διάλειμμα ενός χρόνου, βρίσκεται και πάλι στο Final Four. Και μάλιστα σε ένα Final Four... αντιγραφή εκείνου του 2009 μιας και την τετράδα συμπληρώνουν οι ίδιες ακριβώς ομάδες (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Μπαρτσελόνα). Φανταζόσουν ποτέ ότι στο πρώτο σου Final Four ως παίκτης της ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα έβρισκες απέναντι σου δύο ελληνικές ομάδες; Μάλιστα, αυτή θα είναι η τρίτη φορά που θα αντιμετωπίσεις φέτος τον Παναθηναϊκό.

«Έχεις δίκιο, οι ομάδες είναι οι ίδιες όπως το 2009, αλλά τα ζευγάρια είναι διαφορετικά. Εγώ, όμως, αυτό που σκέφτομαι πρώτα είναι το ματς με τον Παναθηναϊκό στον ημιτελικό. Αυτές οι τέσσερις ομάδες θα μπορούσαν κάθε χρόνο να είναι στο Final Four της Ευρωλίγκας αφού είναι από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Ήταν δύσκολο να προβλέψει κανείς στην αρχή της σεζόν πως ο Ολυμπιακός θα ξεπερνούσε τα αγωνιστικά του προβλήματα και θα έφτανε στο Final Four, αλλά πιστεύω πς έχουν δημιουργήσει ένα εξαιρετικό σύνολο και ο Ντούσαν Ίβκοβιτς έχει κάνει φανταστική δουλειά για να παρουσιάζει ο Ολυμπιακός αυτή την εικόνα τώρα και να βρίσκεται στο Final Four».

Άπαντες θεωρούν πως η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι το απόλυτο φαβορί για να κατακτήσει τον τίτλο. Αυτό βάζει στους ώμους σας μια έξτρα πίεση;

«Όταν κάποιος αγωνίζεται σε μια τόσο μεγάλη ομάδα όπως η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, έχει πίεση. Όλοι περιμένουν το καλύτερο από την ομάδα, έχουμε πολλές ευθύνες και όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα επάνω μας. Αυτό το είδος πίεσης μου αρέσει».

Το παιχνίδι σας με τον Παναθηναϊκό είναι αυτό που θα ανοίξει την αυλαία του Final Four. Θέλεις νίκη επί του Παναθηναϊκού για να πάρεις και μια άτυπη ρεβάνς από την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς μπροστά μάλιστα στους οπαδούς του Ολυμπιακού οι οποίοι θα περιμένουν για το δικό τους ματς; Και αυτό γιατί στα χρόνια που αγωνίστηκες στον Ολυμπιακό δεν κατάφερες ποτέ να κερδίσεις τον Παναθηναϊκό σε κάποιο μεγάλο παιχνίδι πλην των δύο τελικών του Κυπέλλου Ελλάδος.

«Δεν είναι εύκολο να ξεχάσει κανείς την αντιπαλότητα του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό. Οι φίλοι του Ολυμπιακού θα είναι πάντα στην καρδιά μου. Τώρα, όμως, παίζω στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και σχεδόν κάθε χρόνο ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Παναθηναϊκός παίζουν σε μεγάλα παιχνίδια. Αυτό είναι λοιπόν που έχω τώρα στο μυαλό μου».

Ποιο πιστεύεις ότι είναι το «κλειδί» του ημιτελικού; Τι πρέπει να κάνει η ΤΣΣΚΑ Μόσχας για να νικήσει τον Παναθηναϊκό;

«Ξέρω ότι ως Έλληνας θέλεις να μάθεις τα μυστικά της ομάδας μας (γέλια). Η αλήθεια, όμως, είναι πως σε αυτό το επίπεδο δεν υπάρχουν εκπλήξεις. Είμαστε δυνατοί ως ομάδα και δύσκολα μπορεί να μας σταματήσει κάποιος. Πρέπει να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι και να μην επιτρέψουμε στον Παναθηναϊκό να έχει τον έλεγχο του ρυθμού του αγώνα».

Είναι όνειρο για εσένα να αντιμετωπίσεις τον Ολυμπιακό στον τελικό του Final Four; Θεωρείς και εσύ, όπως και οι περισσότεροι, πως η Μπαρτσελόνα είναι το φαβορί στον άλλο ημιτελικό;

«Όνειρο μου είναι να κατακτήσω την Ευρωλίγκα, δεν με ενδιαφέρει ποιος θα είναι ο αντίπαλος. Η Μπαρτσελόνα παίζει φανταστικά φέτος στην Ευρωλίγκα, αλλά δεν μπορεί να πει κάποιος ότι είναι ανίκητη. Πιστεύω πως ο Ολυμπιακός έχει πιθανότητες να προκριθεί και ο κόουτς Ίβκοβιτς είναι πολύ έμπειρος και πιστεύω πως θα ετοιμάσει ένα καλό πλάνο για τον ημιτελικό».

Στις 11 Μαϊου... επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος. Εκεί όπου το 2010, στο Μουντομπάσκετ, με δικό σου τρίποντο έδωσες μια σπουδαία νίκη στην εθνική Σερβίας στον προημιτελικό με την Ισπανία. Έχεις σκεφτεί το ενδεχόμενο ενός ανάλογου σουτ που θα δώσει τον τίτλο στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας;

«Δεν ονειρεύομαι κανένα σουτ ή καμία ασίστ. Θέλω να τα κερδίσω όλα. Αλλά αν μου δοθεί η ευκαιρία για ένα σουτ στα τελευταία δευτερόλεπτα θα το πάρω, δεν πρόκειται να φοβηθώ».

Φέτος έχεις αντιμετωπίσει δύο φορές και τον Ολυμπιακό, αλλά και τον Παναθηναϊκό. Ποια ομάδα πιστεύεις πως θα πάρει τον τίτλο στο ελληνικό πρωτάθλημα;

«Δεν θέλω να κάνω κάποια πρόβλεψη. Θέλω να το πάρει ο Ολυμπιακός, αλλά δεν θέλω να κάνω πρόβλεψη. Και πιστεύω πως ο Ολυμπιακός έχει τύχη να τα καταφέρει».

 

Τελευταία Νέα