«Δεν είμαστε φαβορί, έχουμε 25%»

«Δεν είμαστε φαβορί, έχουμε 25%»

Αντώνης Κατσίκης
«Δεν είμαστε φαβορί, έχουμε 25%»

bet365

Ο Ραμούνας Σισκάουσκας μίλησε στο gazzetta.gr για τη μεγάλη «μάχη» με τον Παναθηναϊκό στο Final Four της Πόλης και εξήγησε γιατί η ΤΣΣΚΑ δεν είναι φαβορί για το τρόπαιο.

Το 2007 ο Ραμούνας Σισκάουσκας, ως παίκτης του Παναθηναϊκού, βοήθησε την παρέα του να φτάσει στην κατάκτηση της Ευρωλίγκας στο Final Four της Αθήνας κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Δύο χρόνια αργότερα, στο Final Four του Βερολίνου, ο «Σίσκα», όντας πια παίκτης της ρωσικής ομάδας, θα μπορούσε να δώσει το τρόπαιο στην ΤΣΣΚΑ, αλλά το τελευταίο σουτ που επιχείρησε βρήκε... σίδερο και έτσι ο Παναθηναϊκός στέφθηκε και πάλι πρωταθλητής Ευρώπης. Φέτος, το μόνο σίγουρο είναι πως είτε ο ίδιος και η παρέα του, είτε οι «πράσινοι», θα δουν τον τελικό από την τηλεόραση.

Σε απόδοση 2.95 βρίσκουμε στην sportingbet τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Ο 34χρονος φόργουορντ μίλησε στο gazzetta.gr για το μεγάλο παιχνίδι της 11ης Μαϊου, την περσινή κακή χρονιά της ρωσικής ομάδας στην Ευρωλίγκα, τους Κιριλένκο, Τεόντοσιτς και Κρστιτς, τη βαριά φανέλα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αλλά και για το χαμένο σουτ στον τελικού του 2009.

Αν γυρίσουμε τον χρόνο 12 μήνες πίσω, η ΤΣΣΚΑ είχε ήδη αποκλειστεί από την πρώτη κιόλας φάση της Ευρωλίγκας και το μέλλον μοιάζει αβέβαιο. Τελικά το καλοκαίρι, παρόλο που πολλοί παίκτες αποχώρησαν από την ομάδα, εσύ παρέμεινες και τώρα θα παίξεις σε ακόμη ένα Final Four. Θες να μας μιλήσεις γι' αυτούς τους περίπου 12 μήνες;

«H αλήθεια είναι πως πέρσι δεν πήγαμε όσο καλά θέλαμε στην Ευρωλίγκα. Όλα άρχισαν στραβά με αποτέλεσμα να αποκλειστούμε από την πρώτη φάση της διοργάνωσης. Σίγουρα ήταν αποτυχημένη η χρονιά στην Ευρωλίγκα. Από τη στιγμή, όμως, που έγινε η αλλαγή προπονητή, γη ομάδα άλλαξε αγωνιστικό προφίλ, φαινόταν πως θα πηγαίναμε καλύτερα και ήμουν σίγουρος πως φέτος θα αντιδρούσαμε. Έμεινα στην ομάδα και τώρα θα παίξουμε σε ακόμη ένα Final Four».

Στο οποίο όλοι θεωρούν πως θα κατακτήσετε το τρόπαιο. Το γεγονός πως από την αρχή της σεζόν, σε όλα τα ματς που έχετε δώσει, σαν θεωρούν φαβορί, σας γεμίζει με έξτρα πίεση;

«Όταν φοράς τη φανέλα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ξέρεις ότι υπάρχει πίεση. Ακόμη και στις προπονήσεις. Οπότε έχουμε μάθει να ζούμε με την πίεση και το άγχος του αποτελέσματος. Δεν είναι κάτι άγνωστο για εμάς αυτό. Τώρα για όσους θεωρούν ότι θα πάρουμε σίγουρα το τρόπαιο, συγγνώμη, αλλά θα διαφωνήσω μαζί τους. Όπως και εμείς, έτσι και οι υπόλοιπες τρεις ομάδες του Final Four έχουμε από 25% πιθανότητες να φτάσουμε στην κατάκτηση του τίτλου. Δεν είμαστε το φαβορί. Σίγουρα είναι στους στόχους μας η κατάκτηση του τροπαίου και η επιστροφή στην κορυφή μετά από τέσσερα χρόνια, αλλά αν πάμε στο Final Four με το σκεπτικό πως θα το πάρουμε σίγουρα, τότε θα έχουμε μεγάλα προβλήματα».

Ένα από τα δύο εμπόδια που έχετε ως το τέλος της διαδρομής είναι ο Παναθηναϊκός. Πόσο... ψηλό είναι το συγκεκριμένο «εμπόδιο»;

«Aυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός είναι ο κάτοχος του τίτλου, οπότε όποιος τον υποτιμήσει, θα το πληρώσει πολύ ακριβά. Ξέρουμε ότι το παιχνίδι θα είναι πολύ δύσκολο, αλλά δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω για το ματς αφού αυτό θα γίνει σε έναν μήνα και κανείς δεν ξέρει σε τι κατάσταση θα βρίσκονται τότε οι δύο ομάδες».

Όταν άρχιζε η σεζόν, περίμενες πως δύο ελληνικές ομάδες θα είναι στο Final Four;

«O Παναθηναϊκός ξέρουμε όλοι πως κάθε χρόνο έχει στόχο την είσοδο του στο Final Four της Ευρωλίγκας. Έτσι και φέτος. Παρόλο που έριξε το μπάτζετ του, ξεκίνησε με αυτό τον στόχο και τον πέτυχε. Ειναι μια ομάδα που οι περισσότεροι παίκτες είναι χρόνια μαζί, έχουν τον ίδιο προπονητή και φοβερή χημεία. Οπότε περίμενα ότι θα έφταναν και φέτος μακριά. Η σειρά με τη Μακάμπι ήταν αρκετά δύσκολη, αλλά από τη στιγμή που έκαναν το 2-2, ήμουν 100% σίγουρος πως στο ΟΑΚΑ θα γινόταν το 3-2 και θα έπαιρναν την πρόκριση στο Final Four, όπως και έγινε. Όσο για τον Ολυμπιακό, η αλήθεια είναι πως δεν άρχισε καλά τη σεζόν. Ειδικά στα εκτός έδρας παιχνίδια, είχε μεγάλο πρόβλημα. Από το TOP-16 και έπειτα, όμως, άλλαξε η εικόνα του προς το καλύτερο και όπως έδειξε και στη σειρά με τη Σιένα, άξιζε να προκριθεί στο Final Four».

Τη σεζόν 2006-2007 αγωνίστηκες στον Παναθηναϊκό με τον οποίο κατέκτησες την Ευρωλίγκα κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, έκτοτε, με τη φανέλα της ρωσικής ομάδας, αντιμετωπίζεις σχεδόν κάθε χρόνο τον Παναθηναϊκό και μάλιστα το 2009 είχες την ευκαιρία να χαρίσεις το τρόπαιο στην ομάδα σου με το τρίποντο στη λήξη του ματς. Θέλεις μια ρεβάνς φέτος για εκείνο το άστοχο σουτ;

«Δεν υπάρχει στο μυαλό μου η εκδίκηση. Στον αθλητισμό έχω μάθει να ζω και με τις χαρές, αλλά και με τις λύπες. Εκείνο το σουτ δεν υπάρχει πια στις σκέψεις μου. Πρέπει να προχωράς και να μην μένεις στο παρελθόν αν θες να ζήσεις και να χαρείς το μέλλον, οπότε εγώ αυτό κάνω. Ό,τι έγινε στον τελικό του 2009 ανήκει στο παρελθόν, δεν θέλω και δεν το σκέφτομαι πια. Έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε, μεγαλώσαμε (γέλια). Το παιχνίδι είναι Παναθηναϊκός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας και όχι Παναθηναϊκός-Σισκάουσκας, θα προσπαθήσω για να βοηθήσω την ομάδα μου να κερδίσει. Όλοι μαζί χάνουμε και όλοι κερδίζουμε. Δεν παίζω μόνος μου, παίζει και ο Μίλος (σ.σ. Τεόντοσιτς) και ο Αντρέι (Κιριλένκο) και ο Τζαμόν (σ.σ Γκόρντον), οπότε δεν είναι προσωπική μονομαχία».

Μιας και αναφέρθηκες σε κάποιους συμπαίκτες σου. Πως είναι να παίζεις με μερικούς από τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη; Κάνει τη ζωή σου ευκολότερη ή σε γεμίζει πίεση αφού θα πρέπει όλα να τα κάνεις σωστά;

«(Γέλια) Δεν το είχα σκεφτεί ποτέ έτσι. Όχι, η αλήθεια είναι πως πρόκειται για κάτι εκπληκτικό. Το να έχεις τόσους σπουδαίους παίκτες δίπλα σου είναι πολύ όμορφο. Σίγουρα σου κάνει τη ζωή σου ευκολότερη. Ο Κιριλένκο, ο Κρστιτς, ο Σβεντ, ο Τεόντοσιτς, είναι παίκτες παγκόσμιας κλάσης και πραγματικά χαίρεσαι να παίζεις μαζί τους».

Φέτος έχεις αντιμετωπίσει τόσο τον Παναθηναϊκό όσο και τον Ολυμπιακό. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, οι δύο αυτές ομάδες θα παλέψουν για τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδος για ακόμη μια χρονιά. Προβλέψεις μπορείς να κάνεις;

«Όχι (γέλια). Η σεζόν είναι μεγάλη και αυτά τα ματς θα γίνουν σε περίπου 1,5 μήνα από τώρα, οπότε, όπως είπα και προηγουμένως, δεν μπορείς να κάνεις προβλέψεις από τώρα. Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως όλα θα αρχίσουν από το 50%-50% φέτος κατά τη γνώμη μου».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα