«Δεν γυρνούσε χωρίς τον κόσμο!»

«Δεν γυρνούσε χωρίς τον κόσμο!»

Φάνης Παναγιώτου
«Δεν γυρνούσε χωρίς τον κόσμο!»

bet365

Η Ελενα Βλάνη μια ημέρα μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος μιλάει στο gazzetta.gr για τον τελικό κόντρα στο Ελληνικό και τον κόσμο του Παναθηναϊκού.

Οι «πράσινες» βρέθηκαν ακόμα και στο -11, ωστόσο η ανατροπή έγινε και ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε το πρωτάθλημα. Ποιος ο ρόλος του κόσμου στη φετινή πορεία της ομάδας; Αγωνιστικά ποιο ήταν το πλεονέκτημα του «τριφυλλιού»; Η γκαρντ του Παναθηναϊκού, Ελενα Βλάνη, απαντάει στα παραπάνω ερωτήματα μέσω του gazzetta.gr, αφιερώνει τον τίτλο στον κόσμο και παράλληλα βλέπει «διπλό» των ανδρών στη Βαρκελώνη την Πέμπτη!

Αρχικά πες μας δύο λόγια για τον χθεσινό τελικό με το Ελληνικό. Στα τρία πρώτα δεκάλεπτα ήσασταν πίσω στο σκορ... Αυτό οφείλεται στο άγχος;

«Το παιχνίδι για εμάς ήταν πολύ σημαντικό, καθώς ξέραμε πως θα αντιμετωπίσουμε μια πραγματικά καλή ομάδα. Δεν σκεφτόμασταν τις νίκες στην κανονική διάρκεια, καθώς το Ελληνικό ήταν πολύ ανεβασμένο το τελευταίο διάστημα και παρουσιαζόταν βελτιωμένο. Στην αρχή είχαμε άγχος, αφού δεν μας βγήκαν κάποια πράγματα όπως τα είχαμε σχεδιάσει. Στο τέλος όμως βάλαμε κρίσιμα καλάθια, μπήκαν τα σουτ και με καλύτερη άμυνα φτάσαμε στη νίκη».

Ο κόσμος γέμισε για ακόμα μια φορά φέτος τον «Τάφο του Ινδού». Τι έχει να πεις για την συμπαράσταση των φίλων του Παναθηναϊκού; Ήταν το σημαντικότερο πλεονέκτημα της ομάδας φέτος;

«Νομίζω πως αν δεν υπήρχε ο κόσμος δεν θα κάναμε την ανατροπή. Βρεθήκαμε πίσω στο σκορ ακόμα και με 11 πόντους, ο κόσμος όμως ήταν αυτός που μας έδωσε την ώθηση να ανατρέψουμε την εις βάρος μας κατάσταση. Οι φίλοι της ομάδας ήταν κοντά μας όλη τη χρονιά και θέλω να τους αφιερώσω το πρωτάθλημα. Παράλληλα, θέλω να τους ευχαριστήσω, όπως θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση και ιδιαίτερα τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη, κ. Αχιλλέα Μακρόπουλο, που ήταν δίπλα μας σε όλη τη διάρκεια της σεζόν».

Το καλοκαίρι περίμενες να φτάσετε μέχρι την κορυφή;

«Με δεδομένο ότι και πέρυσι κάναμε μια πολύ καλή πορεία και χάσαμε στο τέλος από τον Αθηναϊκό, είχαμε ως στόχο φέτος το πρωτάθλημα. Κάναμε ορισμένες πολύ καλές προσθήκες και θέλαμε να φτάσουμε όσο το δυνατό πιο ψηλά. Βέβαια, ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις τι θα γίνει μέσα στη χρονιά, καθώς υπήρχαν και άλλες καλές ομάδες. Δουλέψαμε όμως πολύ και στο τέλος τα καταφέραμε.

Αγωνιστικά ποιο θεωρείς ότι ήταν το πλεονέκτημα σας και αυτό που σας έκανε να αφήσετε πίσω ομάδες όπως ο Αθηναϊκός και το Ελληνικό;

«Κάθε εβδομάδα δουλεύαμε πολύ στις προπονήσεις. Ήμασταν απόλυτα συγκεντρωμένες στο παιχνίδι που ακολουθούσε και πιστεύω ότι αυτό ήταν κάτι που βγήκε στο παρκέ. Είχαμε καλή επίδοση στην άμυνα και από εκεί παίρναμε ενέργεια για την επίθεση».

Για την coach της ομάδας (σ.σ. Γιασεμή Σαμαντούρα) τι έχεις να πεις;

«Είναι η δεύτερη χρονιά που συνεργαζόμαστε και υπάρχει καλή χημεία μεταξύ μας, όπως και με τις υπόλοιπες παίκτριες της ομάδας. Το καλό κλίμα και η δουλειά των προπονήσεων φάνηκαν στον αγωνιστικό χώρο και θέλω να της δώσω συγχαρητήρια.

Ποια παίκτρια θα χαρακτήριζες «κλειδί» για την φετινή πορεία του Παναθηναϊκού;

«Δεν ξεχωρίζω κάποια, γιατί το σημαντικό ήταν πως διατηρήσαμε τον περσινό κορμό. Αυτό ήταν «κλειδί», σε συνδυασμό φυσικά με την προσθήκη της Τούλας (σ.σ. Καλέντζου), η οποία πρόσθεσε εμπειρία στην ομάδα. Υπήρχαν βέβαια και νεαρές παίκτριες που έδειξαν πως ήταν πάντα έτοιμες να δώσουν το κάτι παραπάνω».

Για την επόμενη σεζόν ποια είναι σχέδια σου;

«Είναι νωρίς ακόμα να μιλάμε για την επόμενη σεζόν. Θεωρώ όμως δεδομένο πως στον Παναθηναϊκό θα συνεχιστεί η καλή προσπάθεια που γίνεται, μετά από μια επιτυχημένη χρονιά όπως η φετινή. Προσωπικά θέλω να συνεχίσω να είμαι μέρος αυτής της προσπάθειας».

Τέλος, μια ερώτηση για το αντρικό τμήμα της ομάδας μπάσκετ. Πιστεύεις ότι μπορεί ο Παναθηναϊκός να περάσει από τη Βαρκελώνη και να πάρει την πρόκριση για το Λονδίνο;

«Στη σειρά έχει φανεί πως ο Παναθηναϊκός είναι ικανός να νικήσει στη Βαρκελώνη. Εδειξε κουρασμένος στο τελευταίο ματς, ωστόσο έχει τους παίκτες για να περάσει τη Μπαρτσελόνα. Νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός θα νικήσει την Πέμπτη».

 

Τελευταία Νέα