«Δεν ξέρω τι είμαι, απλά προσπαθώ!»

«Δεν ξέρω τι είμαι, απλά προσπαθώ!»

«Δεν ξέρω τι είμαι, απλά προσπαθώ!»

bet365

Ο σέντερ... τσέπης του Ολυμπιακού, Κάιλ Χάινς, αποκρυπτογραφεί στο gazzetta.gr το αγωνιστικό του προφίλ, ανταποδίδει την αγάπη της κερκίδας και χαρακτηρίζει «ζωής ή θανάτου», το 3ο ματς με την Εφές.

Πέρυσι “έβγαλε μάτια” και αποτέλεσε έναν από τους ακρογωνιαίους λίθους της πετυχημένης χρονιάς του Ολυμπιακού, που μετά από 15 χρόνια αναδείχτηκε πρωταθλητής Ελλάδας και Ευρώπης. Φέτος συνεχίζει από ’κει που σταμάτησε τον περασμένο Ιούνιο και η προσφορά του στην μέχρι τώρα πορεία των “ερυθρολεύκων” σε Ελλάδα (μ.ο. 7,5π. & 4,1ρ. με 65% στα σουτ στην Α1 Κατηγορία) και Ευρώπη (μ.ο. 9,1π. & 6,0ρ. με 59,8% στα σουτ στην Ευρωλίγκα), κρίνεται ανυπολόγιστη!

Ο λόγος για τον πιο παθιασμένο και παράλληλα λιγότερο προικισμένο σε ύψος, ψηλό του Ολυμπιακού, τον Κάϊλ Χάϊνς, που και χθες, ήταν από τους πολυτιμότερους παίκτες (12π., 3ρ., 2κλ., 1κοψ. με 5/7 διπ. & 2/3 βολ. σε 23’) της 2ης νίκης (71-53) των πρωταθλητών Ευρώπης κόντρα στην Εφές Αναντολού για τα προημιτελικά της Ευρωλίγκα. Ο 26χρονος Αμερικανός σέντερ, του οποίου το συμβόλαιο λήγει το καλοκαίρι, άκουσε για μία ακόμη φορά το όνομά του να γίνει σύνθημα από την κερκίδα και μετά το τέλος του αγώνα, μίλησε στο gazzetta.gr για τις αντιδράσεις του κόσμου, για την φυσική του θέση μέσα στο γήπεδο αλλά και για το “κλειδί”της πρόκρισης στο φάϊναλ-φορ του Λονδίνου...

- Μπορεί το αποτέλεσμα να αποδεικνύει ότι, αυτή τη φορά, ο Ολυμπιακός νίκησε εύκολα την Εφές Αναντολού, στο δικό σας το μυαλό πόσο εύκολα έγινε το 2-0;

«Πίστεψε με καθόλου! Σίγουρα είναι τελείως διαφορετικό να μπαίνεις στο γήπεδο, έχοντας ήδη πετύχει μία νίκη, ωστόσο, σε αυτές τις σειρές, παίζεις πάντα με μεγάλη πίεση, γιατί μία στιγμιαία χαλάρωση, μπορεί να στοιχίσει την ήττα και μετά, αυτομάτως, όσα έχεις κάνει έχουν πεταχτεί στα σκουπίδια και αναγκάζεσαι να αρχίσεις από την αρχή! Γι’ αυτό και απόψε΄(σ.σ.: χθες) είμαστε πολύ προσεκτικοί και παρά το κακό ξεκίνημα, ισορροπήσαμε γρήγορα, δεν επιτρέψαμε πολλά ελεύθερα σουτ και στην κατάλληλη στιγμή, ξεφύγαμε στο σκορ...»

- Τι βλέπεις για τη συνέχεια;

«Δεν πρέπει να πάμε στην έδρα τους εφησυχασμένοι και να καθίσουμε αναπαυτικά πάνω στο μαξιλάρι που μας δίνουν οι δύο πρώτες νίκες! Σίγουρα, η Εφές που είδαμε στα δύο πρώτα παιχνίδια, δεν ήταν η ομάδα που ξέραμε έως τώρα, αλλά θα πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι στο πρώτο ματς είχαν 1/19 τρίποντα και στο δεύτερο 2/15! Αυτό να ’σαι σίγουρος ότι δεν θα ξαναγίνει, ειδικότερα στην έδρα τους! Γι’ αυτό και πρέπει να πάμε εκεί και να παίξουμε σαν το σκορ να είναι ισόπαλο 1-1, σαν να δίνουμε έναν αγώνα ζωής ή θανάτου. Μόνο έτσι πιστεύω ότι θα είμαστε 100% συγκεντρωμένοι για να πετύχουμε το 3-0!»

- Τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο παιχνίδι, σε είδαμε να παλεύεις με τα «θηρία» και να βγάζεις, όπως πάντα, τρομερή ενέργεια στο παρκέ. Το ότι κάποια στιγμή στο πρώτο μέρος, αστόχησες σε ένα φαινομενικά εύκολο κάρφωμα, ίοσως και να εξηγεί την δυσκολία του να τα βάζεις με τρεις ψηλούς (Μπάρατς, Ερντέν και Γκονλούμ) με μ.ο. ύψους πάνω 2,10...

«Οι ψηλοί της Εφές Αναντολού είναι απίστευτα κορμιά και να σου πω την αλήθεια όταν τους πρωτοείδα, στον αγώνα που παίξαμε στην 1η φάση στην Κωνσταντινούπολη, μου φάνηκαν σαν μικρά “δέντρα”! Είναι σίγουρα πολύ δύσκολο να τους αντιμετωπίσει κανείς, αλλά εγώ προτάσσω την θέλησή μου και χρησιμοποιώ τη δύναμη και την ταχύτητα για να τους νικήσω... Κάποιες φορές τα καταφέρνω, κάποιες όχι... Η ουσία είναι ότι νικήσαμε, πετύχαμε τον στόχο που ήταν οι 2 νίκες και τώρα πάμε στην Τουρκία για να αποτελειώσουμε τη δουλειά...»

- Έχεις γίνει πάντως πολύ δημοφιλής! Για τρίτο συνεχόμενο ευρωπαϊκό παιχνίδι, όλο το γήπεδο φώναζε το όνομά σου... Ξέρεις, δεν συμβαίνει συχνά αυτό με ξένους παίκτες...

«Εκπληκτικό συναίσθημα φίλε! Ευχαριστώ τον κόσμο για την υποστήριξη και οφείλω να ομολογήσω ότι τόση μεγάλη αγάπη απο πλευράς των φιλάθλων για την ομάδα τους, δεν έχω ξανασυναντήσει... Με τέτοια ώθηση που μας δίνουν, είναι δεδομένο ότι παίζουμε και γι‘ αυτούς και θέλω πολύ να κερδίσουμε έναν τίτλο για να ξαναζήσω την εκπληκτική ατμόσφαιρα της περυσινής χρονιάς μετά την κατάκτηση του ευρωπαϊκού τροπαίου και του ελληνικού πρωταθλήματος!»

- Πολύς κόσμος ρωτάει ποια είναι η πραγματική σου θέση και σε αποκαλεί «σέντερ... τσέπης»!

«Να σου πω την αλήθεια, ούτε κι εγώ ξέρω... Εξάλλου, έχω παίξει σε τόσες πολλές θέσεις έως τώρα, όχι μόνο στον Ολυμπιακό, που πραγματικά δεν με απασχολεί και πολύ αν είμαι σέντερ, φόργουορντ ή γκαρντ... Αυτό που με απασχολεί είναι να παίζω δυνατά και να βοηθάω την ομάδα μου, έτσι ώστε να είμαι απαραίτητος...»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα