«Θα μοιραστούμε τον Αντετοκούμπο!»

«Θα μοιραστούμε τον Αντετοκούμπο!»

bet365

Το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τις εντυπώσεις του προέδρου των Τορόντο Ράπτορς και του general manager των Ντένβερ Νάγκετς, που ταξίδεψαν στην Αθήνα για να διαπιστώσουν τι εστί Γιάννης Αντετοκούμπο!

Πριν μπούμε στο ψητό, να σας πληροφορήσουμε ότι τον τελευταίο μήνα από το κλειστό του Ζωγράφου, όπου αγωνίζεται ο Φιλαθλητικός, έχουν περάσει δεκάδες scouters που συνεργάζονται με ομάδες του ΝΒΑ, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα, το παρών έδωσε ο γενικός διευθυντής των Χιούστον Ρόκετς, Ντάριλ Μορέϊ (ναι, αυτός που χειρίστηκε την μετεγγραφή του Σπανούλη) και ο αντίστοιχος general manager της Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, Σαμ Πρέστι (αυτός που έστειλε τον Τζέϊμς Χάρντεν στο Χιούστον, για να να ελαφρύνει το salary cup της ομάδας του, παίρνοντας ως αντάλλαγμα τον Κέβιν Μάρτιν). Χθες το βράδυ, με την ευκαιρία του ημιτελικού του εφηβικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑ, ανάμεσα στην ομάδα του παιδιού-θαύμα (Φιλαθλητικός) και την αντίστοιχη των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, το παρών στο γήπεδο έδωσαν δύο ακόμη μεγάλα ονόματα παραγόντων του ΝΒΑ... Ο λόγος για τον πρόεδρο και general manager των Τορόντο Ράπτορς, Μπράϊαν Κολάντζελο (ήταν ο άνθρωπος που το 2000, είχε επιλέξει στο ντραφτ τον Ιάκωβο Τσακαλίδη καθώς μέχρι το 2006, εργαζόταν στο front-office των Φοίνιξ Σανς) και ο γενικός διευθυντής των Ντένβερ Νάγκετς, Μασάϊ Ουζίρι (ο gm που “έφερε” τον Κώστα Κουφό στο Ντένβερ μέσω ανταλλαγής με την Μινεσότα), ο οποίος όμως, ήρθε στην Αθήνα με διττή ιδιότητα, καθώς, λόγω της καταγωγής του από τη Νιγηρία, είναι υπεύθυνος για τη συγκέντρωση ταλέντων στην Εθνική ομάδα της χώρας του!

Κάνε εγγραφή στη meridianbet και πάρε μπόνους 100%

Όργια Αντετοκούμπο!

Οι δύο “εκλεκτές” αφίξεις από τον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ, είδαν τον 18χρονο point-guard που βλέπει τον κόσμο από τα 2 μέτρα και 6 εκατοστά, να κάνει πράγματα και θαύματα στο παρκέ και να οδηγεί την ομάδα του στον τελικό του πρωταθλήματος εφήβων της ΕΣΚΑ, όπου θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό. Ο Γιάννης Αντετοκούμπο τελείωσε το ματς με 33 πόντους, 18 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 4 κλεψίματα και 1 τάπα και όπως ήταν φυσικό, έβαλε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του στην δύσκολη νίκη (87-84) του Φιλαθλητικού επί του Δούκα, μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι. Με βάση τους κανονισμούς που ισχύουν για το ντραφτ, καμία ομάδα δεν έχει δικαίωμα να προσεγγίσει ή να μιλήσει με παίκτη που δεν έχει ακόμη δηλώσει συμμετοχή στην ετήσια διαδικασία επιλογής παικτών κι έτσι κανένας από τους δύο, δεν πλησίασε το ταλαντούχο παίκτη που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, από Νιγηριανούς γονείς! Απλά, ο Μασάϊ Ουζίρι των Ντένβερ Νάγκετς, αντάλλαξε μία χειραψία γνωριμίας με την μητέρα του, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά τους ως scouter της Εθνικής Νιγηρίας.

«Εκπροσωπώ την Εθνική Νιγηρίας...»

«Δεν επιτρέπεται να κάνω κάποιο σχόλιο για κάποιον παίκτη που δεν έχει δηλώσει συμμετοχή στο ντραφτ του ΝΒΑ! Το μόνο που μπορώ να πω ήταν ότι παρακολούθησα ένα πολύ συναρπαστικό παιχνίδι και είδα έναν εκπληκτικό μπασκετμπολίστα, που θα μπορούσε να βοηθήσει σημαντικά στο μέλλον την Εθνική Νιγηρίας! Απ' ότι ξέρω οι γονείς του έχουν γεννηθεί στη Νιγηρία και αυτό το παιδί θα μπορούσε να ενισχύσει σημαντικά το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα! Είχα ακούσει πολλά γι' αυτόν και σήμερα (σ.σ.: χθες) μου δόθηκε η ευκαιρία να διαπιστώσω από κοντά πόσο καλός είναι!», μας είπε ο general manager των Ντένβερ Νάγκετς, Μασάϊ Ουζίρι, πριν αποχωρήσει από το κλειστό γήπεδο του Ζωγράφου, παρέα με το πρώην αφεντικό του, τον πρόεδρο και γενικό διευθυντή των Τορόντο Ράπτορς (ο Ουζίρι είχε διατελέσει βοηθός του για δύο χρόνια στην ομάδα του Καναδά), Μπράϊν Κολάντζελο και τους εκπροσώπους του 18χρονου μπασκετμπολίστα, που συνόδευσαν τους δυο άνδρες στο δείπνο που ακολούθησε...

Εντυπωσιάστηκαν και τον θέλουν και οι δύο!

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του gazzetta.gr και οι δύο δήλωσαν εντυπωσιασμένοι με τα προσόντα και το ταλέντο του Γιάννη Αντετοκούμπο και συμφώνησαν ότι έχει όλες τις δυνατότητες να κάνει μεγάλη καριέρα στο ΝΒΑ! Ο Μπράϊν Κολάντζελο, μάλιστα, αναγνωρίζοντας το πλεονέκτημα που έχει ο ομόλογός του από το Ντένβερ, Μασάϊ Ουζίρι, λόγω κοινής καταγωγής με τους γονείς του, πρότεινε να τον μοιράσουν στην... μέση! «Σίγουρα, ο Μασάϊ έχει προβάδισμα το αλλά έχω κι εγώ τον τρόπο μου για να τον πείσω... Τουλάχιστον, για να είμαστε και οι δύο ευχαριστημένοι ας συμφωνήσουμε από τώρα, έτσι ο μικρός να γίνει ο πρώτος παίκτης του ΝΒΑ, που θα παίζει τη μισή περίοδο στην Ανατολή με τα χρώματα των Ράπτορς και την άλλη μισή στη Δύση με τη φανέλα των Νάγκετς!», φέρεται να πρότεινε με αρκετή δόση χιούμορ ο γιος του πρώην προέδρου των Φοίνιξ Σανς και εδώ 6 χρόνια υπεύθυνου για τον σχεδιασμό της Εθνικής ομάδας των Η.Π.Α.

Το συμπέρασμα

Η ουσία είναι ότι 18χρονος μπασκετμπολίστας, που έχει ήδη υπογράψει 4ετές συμβόλαιο με την ισπανική Σαραγόσα, είναι τόσο... “σπάνια” περίπτωση, που δεν αποκλείεται να επιλεγεί σε περίοπτη ακόμη και στο εφετινό ντραφτ. Άλλωστε, διαθέτει αυτό που οι Αμερικανοί αποτελούν “ολοκληρωμένο πακέτο” και μέσα από σκληρή δουλειά 1-2 ετών στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, έχει τεράστια περιθώρια βελτίωσης. Οπότε δεν θα προκαλέσει έκπληξη, αν οι Αμερικανοί τον επιλέξουν από φέτος στο ντραφτ και εξαγοράσουν την αρκετά προσιτή ρήτρα που έχει βάλει για το ΝΒΑ, στο συμβόλαιο που υπέγραψε με την ομάδα της Αραγωνίας. Το πρόβλημα είναι ότι, παρ' ότι ο Γιάννης Αντετοκούμπο γεννήθηκε στην Ελλάδα και δηλώνει 100% Έλληνας, δεν έχει ελληνική ταυτότητα – γιατί μέχρι πριν από δύο χρόνια δεν ήταν δηλωμένος σε κανένα μητρώο – και κατά συνέπεια διαβατήριο! Η ανάγκη, όμως, να ταξιδέψει εκτός Ελλάδας για επαγγελματικούς λόγους, αναμένεται να προκύψει μέσα στους επόμενους δύο μήνες (είτε για να πάει στην Ισπανία για την Σαραγόσα, είτε στην Ιταλία για το camp του Τρεβίζο, είτε στις Η.Π.Α. για το ντραφτ) και το νέο παιδί-θαύμα του ελληνικού μπάσκετ, ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις με τον Φιλαθλητικό στην Α2 Κατηγορία. Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης έχει ήδη κατοχυρώσει στην FIBA την μπασκετική ιθαγένεια του παίκτη και έχει στείλει όλα τα απαραίτητα έγγραφα στην Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης, που έχει αναλάβει να διευθετήσει το θέμα... Ελπίζουμε να πράξει έγκαιρα και να μην βγει η Εθνική ομάδα, η χαμένη της υπόθεσης... Όπως καταλάβατε, άλλωστε, η Εθνική Νιγηρίας παραμονεύει επικίνδυνα και αν πετύχει τον σκοπό της, θα είναι η δεύτερη φορά (προολυμπιακό τουρνουά Βενεζουέλας) μέσα σε έναν χρόνο που θα μας πάρει την μπουκιά μέσα από το στόμα!

 

Τελευταία Νέα