«Προσοχή στην... παγίδα»

«Προσοχή στην... παγίδα»

Αντώνης Κατσίκης
«Προσοχή στην... παγίδα»

bet365

Ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε στο gazzetta.gr για τη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού στη Σιένα, αλλά και για την... παγίδα που πρέπει πλέον να αποφύγουν οι Πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδος.

Κόντρα στην Μπαρτσελόνα την προηγούμενη αγωνιστική ο Κώστας Παπανικολάου έμεινε άποντος. Κάτι που είχε να συμβει 16 μήνες σε παιχνίδι της Ευρωλίγκας. Λίγο μετά την ήττα από τους Καταλανούς ο «Παπ» καθόταν στα αποδυτήρια και κοιτούσε το... κενό. Δεν μπορούσε να πιστέψει πόσο κακός ήταν σε άμυνα και επίθεση. Ο αριστερόχειρας φόργουορντ ενοχλήθηκε πολύ από την εμφάνιση του και όπως έλεγαν συμπαίκτες του λίγο μετά «κόντρα στη Σιένα θα κάνει μεγάλο παιχνίδι. Τον πείραξε πολύ αυτό που έγινε». Μια εβδομάδα μετά ο Παπανικολάου δικαίωσε τους συμπαίκτες του μα πανω από όλα με την εμφάνιση του (11π, 1/2διπ, 3/6τριπ, 7ριμπ, 2ασ, 2κλεψ, 2κοψ σε 37:19'') βοήθησε τους Πειραιώτες να αποδράσουν από την Palaestra με το διπλό.

Για να αισθάνεσαι σίγουρος για την ασφάλιση του αυτοκινήτου σου, Anytime με την εγγύηση της INTERAMERICAN

Η αποστολή των «ερυθρολεύκων» έφτασε το μεσημέρι της Παρασκευής στην Ελλάδα και το gazzetta.gr βρέθηκε στο Ελ. Βενιζέλος και συνομίλησε με τον 23χρονο φόργουορντ.

Ας πάρουμε τα πράγματα ανάποδα και ας αρχίσουμε από το τέλος του ματς. Ένιωσες κάτι σαν deja vu στην τελευταία φάση; Φοβήθηκες πως θα γίνει ό,τι και στο ΣΕΦ στο πρώτο μεταξύ σας παιχνίδι;

«Όταν φτάνεις σε ένα τέτοιο σημείο, όλα και άλλα παιχνίδια έχουν τελειώσει ανάλογα και ειδικά με τη Σιένα όπου και πάλι βγήκαν στον αιφνιδιασμό, ήταν δύσκολο. Αλλά δεν φοβήθηκα. Το μόνο που προσπάθησα ήταν να βρω τον παίκτη μου και να παίξουμε όσο καλύτερη άμυνα γινόταν».

Στο τέλος, αν και δύο φορές βρεθήκατε με την πλάτη στο καναβάτσο, καταφέρατε να περάσετε μπροστά και μάλιστα με +7 (61-68) στο 38:20''. Σας έμεινε γλυκόπικρη γεύση που δεν καλύψατε τελικά και το -2 του πρώτου αγώνα;

«Στο σημείο που έχουμε φτάσει η νίκη είναι αυτό που μετράει περισσότερο από όλα. Σίγουρα θέλαμε τη διαφορά, αλλά πιο πολύ θέλαμε τη νίκη που ήταν πολύ σημαντική για πολλούς λόγους μιας και ακόμη δεν έχουμε εξασφαλίσει την πρόκριση. Απομένουν ακόμη τρία παιχνίδια στα οποία θέλουμε το απόλυτο. Θα δούμε τι θα κάνει και η Σιένα στα δικά της ματς και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο. Εμείς θέλουμε την πρόκριση στα προημιτελικά. Αυτός είναι ο στόχος μας. Αν δει κανείς πως είναι αυτή τη στιγμή η κατάσταση στους δύο ομίλους, όλοι και κανείς δεν είναι στα προημιτελικά».

Πέρα από τη νίκη, αυτό που σας κάνει να χαμογελάτε ειναι και το ότι νικήσατε παρά το γεγονός πως δεν παίξατε καλά;

«Yπήρξαν κομμάτια που δεν παίξαμε καλά και κομμάτια που παίξαμε καλά κατά τη γνώμη μου. Στο προηγούμενο παιχνίδι μας δεχτήκαμε 90 πόντους στην έδρα μας. Τώρα δεχτήκαμε 67 σε μια δύσκολη έδρα απέναντι σε μια σκληρή ομάδα. Αυτό σημαίνει πως παίξαμε καλή άμυνα.Στο επιθετικό κομμάτι τώρα, κάναμε σωστές επιθέσεις σε κάποια σημεία, βγάλαμε ελεύθερα σουτ, αλλά δεν μπήκαν. Έτσι είναι το μπάσκετ. Θεωρώ, όμως, πως κάναμε καλό αμυντικό παιχνίδι και πήραμε, μέσω της άμυνας, τη νίκη».

Το TOP-16 έφτασε πια τρεις... στροφές από το τέλος του. Ο Ολυμπιακός έχει να παίξει με Μακάμπι Τελ Αβίβ εντός, με Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ εκτός, αλλά και με την Κίμκι εντός. Έχετε αρχίσει να κάνετε υπολογισμούς και να κοιτάμε και τον διπλανό όμιλο για πιθανούς αντιπάλους στα προημιτελικά ή όχι;

«Θα είναι λάθος να κάνουμε προβλέψεις και υπολογισμούς αυτή τη στιγμή. Πρόκειται για μια τεράστια παγίδα που θα πρέπει να αποφύγουμε. Επαναλαμβάνω πως δεν έχουμε καν προκριθεί, οπότε δεν μπορούμε να μιλάμε για πιθανούς αντιπάλους στα προημιτελικά και διάφορα άλλα τέτοια. Η παγίδα αυτή χρειάζεται προσοχή και πρέπει να την αποφύγουμε. Πρέπει να κοιτάμα την ομάδα μας και να δούμε στο τέλος τι έχουμε κάνει. Δεν έχει μεγάλη σημασία, κατά την γνώμη μου, με ποιον παίζεις και ποιος έχει το πλεονέκτημα. Έχουμε δει τα τελευταία χρόνια πως και οι έδρες σπάνε αλλά και μεγάλα φαβορί μένουν εκτός. Οπότε το μόνο που σκεφτόμαστε τώρα είναι το επόμενο παιχνίδι και τίποτα άλλο. Μπορεί να ακούγεται κλισέ, αλλά είναι πέρα για πέρα πραγματικό».

Δείτε, μέσω του επίσημου καναλιού της ΚΑΕ Ολυμπιακος, τη φάση που ο Κώστας Παπανικολάου κέρδισε επιθετικό ριμπάουντ και στη συνέχεια ευστόχησε σε ένα δύσκολο και ταυτόχρονα.. τυχερό τρίποντο που έδωσε βαθιά ανάσα στην παρέα του.

 

Τελευταία Νέα