«Ο Ολυμπιακός θα βγει 2ος!»

«Ο Ολυμπιακός θα βγει 2ος!»

Gazzetta team
«Ο Ολυμπιακός θα βγει 2ος!»

bet365

Ένα 24ωρο πριν τον αγώνα με τον Ολυμπιακό, ο προπονητής της Μπεσίκτας, Ερμάν Κιουντέρ, μιλάει στο gazzetta.gr για τις αποτυχίες των τουρκικών ομάδων στην Ευρωλίγκα και προβλέπει ότι οι “ερυθρόλευκοι” θα βγουν 2οι στον όμιλό τους!

Στα νιάτα του, πριν ακόμη αποφασίσει να ασχοληθεί με την προπονητική, ήταν ένας από τους πιο δεινούς Τούρκους σκόρερ και το ατομικό ρεκόρ πόντων (153π.) που πέτυχε το 1988 με τη φανέλα της Φενερμπαχτσέ, δύσκολα θα μπορέσει να καταρριφθεί από κάποιον άλλον! Ο λόγος για τον προπονητή της αυριανής (28/02, 20.00) αντιπάλου του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα, Ερμάν Κιουντέρ, ο οποίος παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει (δεν θα έχει στην διάθεσή του τον τραυματία Ντάνιελ Γιούιν και τον τιμωρημένο Κέρτις Τζερέλς), προετοιμάζει την Μπεσίκτας για ανταγωνιστικό παιχνίδι κόντρα στους πρωταθλητές Ευρώπης! Χάρη στην πολύτιμη βοήθεια του γενικού διευθυντή της τουρκικού συλλόγου και παλαίμαχου μπασκετμπολίστα, Χαλούκ Γιλντιρίμ, το gazzetta.gr συνομίλησε με τον έμπειρο Τούρκο τεχνικό και σας παρουσιάζει την ενδιαφέρουσα συζήτηση που είχε μαζί του...

«Ο Ολυμπιακός θα προσπεράσει τη Σιένα!»

«Η αλήθεια είναι ότι εδώ και καιρό, έχουμε απολέσει τις όποιες ελπίδες είχαμε για να διεκδικήσουμε κάτι καλό στο πλαίσιο του Top-16, αυτό όμως, δε σημαίνει ότι θα πετάξουμε “λευκή πετσέτα” στα έξι παιχνίδια που μας απομένουν! Άλλωστε, κόντρα στην Σιένα και την Φενέρμπαχτσέ εκτός έδρας και την Μπαρτσελόνα στην έδρα μας, παλέψαμε τα παιχνίδια μέχρι το τέλος και ουσιαστικά χάσαμε στην 4η περίοδο. Δυστυχώς, πλέον είμαστε αναγκασμένοι να ρίξουμε το βάρος μας στο τουρκικό πρωτάθλημα και αυτός είναι και ο λόγος που κόντρα στον Ολυμπιακό, θα αγωνιστούμε χωρίς τον τραυματία Γιούιν (σ.σ.: διάστρεμμα). Ο αντίπαλός μας, δείχνει να έχει ξαναβρεί την φόρμα του και μετά την εντός έδρας ήττα του από τη Σιένα, είναι αήττητος! Προσωπικά, πιστεύω ότι η ελληνική ομάδα έχει αποκτήσει πολύ καλό ρυθμό και στο τέλος θα προσπεράσει τους Ιταλούς, στην μάχη για την 2η θέση του ομίλου και το πλεονέκτημα έδρας στα πλέϊ-οφ!», μας είπε αρχικά ο 56χρονος προπονητής της Μπεσίκτας και αναφερόμενος στο αυριανό παιχνίδι της Κωνσταντινούπολης, τόνισε:

«Δεν είναι μόνο ο Σπανούλης!»

«Εμείς θα προσπαθήσουμε να περιορίσουμε την δράση του Σπανούλη, που είναι ο κινητήριος μοχλός της ελληνικής ομάδας, ακόμη και να καταφέρουμε όμως, αυτό δε θα σημάνει ότι αυτομάτως θα γίνουμε φαβορί για τη νίκη, πολύ απλά γιατί οι πρωταθλητές Ευρώπης είναι μία ομάδα που βασίζεται σε 10-11 παίκτες πρώτης γραμμής, οι οποίοι ανά πάσα στιγμή μπορούν να σου κάνουν τη ζημιά... Στόχος μας, είναι μείνουμε στο παιχνίδι για όσο περισσότερο διάστημα μπορούμε, καταστρέφοντας το pick’n’roll των αντιπάλων και να διεκδικήσουμε ό,τι περισσότερο μπορέσουμε», υπογράμμισε ο έμπειρος Τούρκος τεχνικός, που το καλοκαίρι επέστρεψε στην πατρίδα του για να δουλέψει, μετά από μία 8ετή θητεία στο γαλλικό πρωτάθλημα (επτά χρόνια στην Σολέ και έναν χρόνο στη Βιλερμπάν), η οποία του απέφερε την απόκτηση της γαλλικής υπηκοότητας!

«Τα χρήματα δεν φέρνουν πάντα την επιτυχία!»

Τον ρωτήσαμε πως κρίνει την εφετινή πορεία των τουρκικών ομάδων στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση (Ευρωλίγκα) και πως εξηγεί την εδώ και 12 συναπτά χρόνια, απουσία τους από το ετήσιο κορυφαίο ραντεβού του ευρωπαϊκού μπάσκετ (F4), παρ’ ότι κάθε χρόνο επενδύουν τεράστια ποσά στο μπάσκετ... «Είναι ένα φαινόμενο που τα τελευταία χρόνια, μας έχει απασχολήσει όλους όσοι ασχολούμαστε με το τουρκικό μπάσκετ! Δυστυχώς, έχουμε κάνει πάρα πολλά λάθη και νομίζουμε ότι οι ομάδες χτίζονται μόνο με επενδύσεις δεκάδων εκατομμυρίων Ευρώ! Δυστυχώς, δεν δίνουμε την απαραίτητη βάση στις υποδομές και τα νέα ταλέντα, ενώ δεν έχουμε μάθει να κάνουμε διορθωτικές κινήσεις, όταν η “χημεία” μίας ομάδας με ακριβά συμβόλαια δεν αποδίδει! Θα πρέπει να αναθεωρήσουμε σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο με τον οποίο διαχειριζόμαστε τα κεφάλαια που πέφτουν στο τουρκικό μπάσκετ και να δώσουμε έμφαση και σε άλλους τομείς, αν θέλουμε να δούμε προκοπή!», υπερθεμάτισε ο Ερμάν Κιουντέρ και πρόσθεσε:

«Έμεινα άναυδος με... Πιανιτζιάνι!»

Το εφετινό παράδειγμα της Φενερμπαχτσέ, που έφερε έναν δοκιμασμένο και έμπειρο προπονητή και ξόδεψε πάρα πολλά χρήματα για να φτιάξει μία ομάδα, κατώτερη των προσδοκιών, πραγματικά με έχει αφήσει άναυδο! Δεν περίμενα από τον Πιανιτζιάνι να τα παρατήσει τόσο εύκολα, χωρίς να κάνει αλλαγές και να δοκιμάσει να αναστρέψει την κατάσταση. Παρ’ ότι ως λαός, μοιάζουμε πολύ με σας τους Έλληνες, δεν έχουμε μάθει τίποτε από τις επιτυχίες σας στο άθλημα! Είναι τυχαίο που ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός συνεχίζουν να πρωταγωνιστούν, παρ’ότι ο Ίβκοβιτς και ο Ομπράντοβιτς δεν δουλεύουν πλέον στην χώρα σας;», αναρωτήθηκε ο πρώην τεχνικός της Εθνικής Τουρκίας (1997-2000), της Νταρουσάφακα και της Γαλατασαράϊ, πριν ολοκληρώσει: «Μοναδική εξαίρεση είναι ίσως μόνο η Εφές Πίλσεν, που μπορεί να μην έχει προκριθεί σε φάϊναλ-φορ από το 2001, ωστόσο, τα τελευταία χρόνια κάνει μία σοβαρή προσπάθεια και φέτος με τον Οκτάϊ Μαχμούτι, στον πάγκο της και το ρόστερ που διαθέτει, δείχνει να έχει αρκετές πιθανότητες για να πλησιάσει τον μεγάλο στόχο!», κατέληξε ο προπονητής της Μπεσίκτας.

 

Τελευταία Νέα