«Οι Έλληνες έχετε απίστευτη τρέλα»

Αντώνης Κατσίκης
«Οι Έλληνες έχετε απίστευτη τρέλα»

bet365

Το gazzetta.gr συνάντησε τους ανθρώπους του ESPN που βρίσκονται στη χώρα μας για το ντοκιμαντέρ «Μπασκετικές πρωτεύουσες» και εκείνοι μίλησαν για την πιο… τρελή χώρα του κόσμου, την Ελλάδα.

Τέσσερις άνθρωποι του ESPN βρίσκονται στην χώρα μας από την προηγούμενη Τρίτη (29/1) για τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ «Μπασκετικές πρωτεύουσες». Πρόκειται για μια συνεργασία της Ευρωλίγκας με το ESPN, η οποία είναι συνέχεια του ντοκιμαντέρ «Ποδοσφαιρικές πρωτεύουσες» και το οποίο θα προβληθεί στις αρχές του Μάη, λίγο πριν το Final Four του Λονδίνου. Αυτές οι πρωτεύουσες, όπως αποφάσισαν οι άνθρωποι της Ευρωλίγκας, είναι η Μαδρίτη, το Βερολίνο, η Κωνσταντινούπολη και η Αθήνα. Εμείς συναντήσαμε τον δημοσιογράφο του ESPN, Γκιγιέρμο Γκορόνιο, αλλά και τον σκηνοθέτη, Καμίλο Αντολίνι, αμφότεροι από την Αργεντινή, οι οποίοι μας μίλησαν για τους… τρελούς Έλληνες, τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό, το μπάσκετ που οι Έλληνες λατρεύουν περισσότερο από κάθε άλλο λαό, αλλά και την Ακρόπολη.

Σε απόδοση 2.90 στη novibet η νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού

Καμίλο Αντολίνι (Σκηνοθέτης)

Αρχικά θα ήθελα να μας πείτε τον λόγο για τον οποίο είστε εδώ…

«Είμαστε εδώ για το ντοκιμαντέρ “Μπασκετικές πρωτεύουσες”. Πρόκειται για τέσσερις πρωτεύουσες του μπάσκετ. Η Ευρωλίγκα συνεργάζεται με το ESPN και αποφάσισαν να γυρίσουν αυτό το ντοκιμαντέρ. Αυτή είναι η πρώτη χρονιά, δεν ξέρω εάν θα υπάρξουν άλλες. Οι πρωτεύουσες αυτές είναι Μαδρίτη, Βερολίνο, Κωνσταντινούπολη και τώρα Αθήνα, που είναι και ο τελευταίος μας σταθμός. Είμαστε εδώ για να καλύψουμε τα δύο ματς του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα και το μεταξύ τους παιχνίδι».

Πως και αποφασίστηκε να γυριστεί ένα τέτοιο ντοκιμαντέρ;

«Στους ανθρώπους της Ευρωλίγκας άρεσε το “Ποδοσφαιρικές πρωτεύουσες” και ζήτησαν κάτι ανάλογο. Τα πάντα σε 30 λεπτά, τόση θα είναι η διάρκεια του. Τα πάντα όμως, το ντοκιμαντέρ δεν αφορά μόνο έναν παίκτη, ένα πρόσωπο ή έναν προπονητή. Είναι για τα πάντα. Πήγαμε στην Πλάκα με τους Χάινς και Τσαρτσαρή και ήταν πολύ ωραία. Ελπίζω να το χάρηκαν και οι παίκτες. Προσπαθήσαμε να δείξουμε πως ζουν οι Έλληνες, το πάθος που έχουν με το οτιδήποτε, το πόσο τρελοί είναι, γιατί πραγματικά έχετε απίστευτη τρέλα και αντιμετωπίζετε τα πράγματα με έναν μοναδικό τρόπο, αλλά και πως αντιμετωπίζετε την όλη κατάσταση με την κρίση».

Θεωρείτε πως στον κόσμο θα αρέσει περισσότερο το ντοκιμαντέρ με το μπάσκετ;

«Τους άρεσε πολύ το “Football capitals”. Τώρα θα λατρέψουν και αυτό. Είμαι σίγουρος. Είναι κάτι μαγικό όλο αυτό που ζούμε στην Ελλάδα. Πήγαμε για γυρίσματα στην Ακρόπολη, νιώσαμε το πάθος με τα χρώματα των ομάδων, πως οι φίλαθλοι αγαπάνε τα δικά τους και πως μισούν του αντιπάλου. Ελπίζω όλο αυτό να περάσει μέσα από το φακό και να το απολαύσει κόσμος».

Πότε θα προβληθεί αυτό το ντοκιμαντέρ;

«Θα προβληθεί στις αρχές Μαΐου, πριν το Φάιναλ Φορ σίγουρα».

Και από τις τέσσερις πρωτεύουσες που επισκεφθήκατε, ποια σας άρεσε περισσότερο;

«Μας άρεσε η Μαδρίτη λόγω Ρεάλ, ενός από τα μεγαλύτερα brand names στον κόσμο. Μας άρεσε και στο Βερολίνο. Μέχρι πριν μερικά χρόνια η πόλη εκεί ήταν τελείως διαφορετική λόγω του πολέμου και δείξαμε πόσο έχουν αλλάξει μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Όσο για την Ελλάδα, έχετε απίστευτη τρέλα σε όλα τα επίπεδα και πραγματικά το διασκεδάζουμε».

Γκιγιέρμο Γκορόνιο (Δημοσιογράφος)

Ο Γκιγιέρμο Γκορόνιο ήταν ο άνθρωπος που είχε την ιδέα για το «Ποδοσφαιρικές πρωτεύουσες» και έτσι, όπως ήταν φυσικό, αυτός που ανέλαβε και το αντίστοιχο μπασκετικό ντοκιμαντέρ. «Πραγματικά με τιμά το γεγονός πως το ESPN θέλησε να συνεχίσω αυτό που ξεκινήσαμε με το ντοκιμαντέρ “ποδοσφαιρικές πρωτεύουσες”. Είναι κάτι πολύ όμορφο και ελπίζω να έχει ανάλογη συνέχεια» είπε αρχικά ο Αργεντινός δημοσιογράφος, τον οποίο στη συνέχεια ρωτήσαμε για τις διαφορές μεταξύ των δύο ντοκιμαντέρ. «Να πω την αλήθεια, το ποδόσφαιρο είναι πιο δημοφιλές σε όλο τον κόσμο. Οπότε η δουλειά μας ήταν κάπως πιο εύκολη. Το μπάσκετ, όμως, κατά τη γνώμη μου, είναι πιο συναρπαστικό. Πρόκειται για πιο γρήγορο άθλημα και έτσι η φύση των δύο ντοκιμαντέρ θα είναι διαφορετική. Δεν μπορώ να πω περισσότερα, όμως, γιατί μετά δεν θα το παρακολουθήσει κανείς τον Μάη (γέλια)».

Σε ό,τι έχει να κάνει με το ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, ο Γκιγιέρμο Γκορόνιο είπε πως «το περιμένουμε και εμείς με μεγάλη αγωνία. Έχουμε ακούσει τόσα πολλά γι’ αυτό το παιχνίδι και θέλουμε να το ζήσουμε και φυσικά να το καταγράψουμε ώστε να το περάσουμε όσο το δυνατόν πιο σωστά μέσα στο ντοκιμαντέρ».

 

Τελευταία Νέα