«51%-49% ο Ολυμπιακός»!

Αντώνης Κατσίκης
«51%-49% ο Ολυμπιακός»!

bet365

Ο Ντέιβιντ Άντερσεν μίλησε στο gazzetta.gr για τη μεγάλη μάχη μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού κι έδωσε οριακό προβάδισμα στους Πρωταθλητές Ελλάδος κι Ευρώπης.

Ο Αυστραλός σέντερ της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ έχει αντιμετωπίσει και τους «ερυθρόλευκους», αλλά και τους «πράσινους» στη φετινή Ευρωλίγκα. Ο 33χρονος σέντερ της τουρκικής ομάδας μίλησε στο gazzetta.gr για το μεγάλο παιχνίδι της 15ης αγωνιστικής του ελληνικού πρωταθλήματος (4/2, 19:00/Ε.Τ.1) κι εξήγησε πως σ' αυτά τα ματς δεν χωράνε προβλέψεις. Αν έπρεπε, όμως, οπωσδήποτε να επιλέξει μία από τις δύο ομάδες, θα έδινε οριακό προβάδισμα σε εκείνη του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Συναντήσαμε τον έμπειρο σέντερ μετά το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ στο Σ.Ε.Φ. για την 6η αγωνιστική του TOP 16 της Ευρωλίγκας κι αφού πρώτα μας μίλησε για το απογοητευτικό 1-5 της παρέας του στη συνέχεια η κουβέντα πήγε στο ελληνικό ντέρμπι.

-Στα πρώτα δεκαπέντε λεπτά του αγώνα δείχνατε ικανοί να κάνετε τη ζημιά στον Ολυμπιακό, να μπείτε για τα καλά στο παιχνίδι της πρόκρισης. Μετά τη σύρραξη του Σάτο με τον Λο, όμως, σαν να χάσατε τη γη κάτω απ' τα πόδια σας. Τι συνέβη;
Ο Ρομέιν (σ.σ. Σάτο) είναι εξαιρετικά σημαντικός για το παιχνίδι μας. Μετά απ' αυτό που έγινε, όντως χάσαμε τη συγκέντρωσή μας και τον ρυθμό που είχαμε βρει. Οπότε αυτή ήταν μία τρίτη σημαντική απώλεια για εμάς μετά από εκείνες των Πρέλτζιτς κι Ονάν, που δεν τους είχαμε μαζί μας λόγω τραυματισμών. Οπότε ήταν δύσκολο να μείνουμε κοντά στο σκορ στην έδρα του Πρωταθλητή Ευρώπης με -3 σημαντικότατους παίκτες για εμάς.

-Θεωρείς πλέον πως το τρένο της πρόκρισης χάθηκε για εσάς;
Όταν στο ξεκίνημα του TOP 16 κάναμε κάποιους υπολογισμούς, είχαμε πει πως θα έπρεπε να μη χάσουμε στην έδρα μας κι ιδανικά μέχρι την διακοπή να είχαμε ρεκόρ 4-2 ή 3-3. Τώρα, δυστυχώς, είμαστε στο 1-5 και τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για εμάς. Δε θα τα παρατήσουμε, όμως, καθώς υπάρχουν ακόμη 8 παιχνίδια. Ξέρουμε πως ακόμη και το απόλυτο να κάνουμε σε αυτά τα ματς ίσως και να μην φτάνει, αλλά δεν απογοητευόμαστε. Θα κάνουμε ό,τι περνάει απ' το χέρι μας για να αλλάξουμε αυτή την εικόνα. Κι αν δεν τα καταφέρουμε, να πάρουμε το τουρκικό Πρωτάθλημα και το Κύπελλο.

-Μια κι αναφέρθηκες σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο, να σε ενημερώσω πως την εβδομάδα που έρχεται στη χώρα μας έχουμε ντέρμπι και μάλιστα 2 φορές. Τη Δευτέρα (4/2) για το Πρωτάθλημα και την Κυριακή (10/2) για το Κύπελλο. Έχοντας αντιμετωπίσει και τον Ολυμπιακό, αλλά και τον Παναθηναϊκό, δίνεις κάπου το προβάδισμα για το παιχνίδι στο Σ.Ε.Φ.;
Είναι δύσκολο να κάνεις προβλέψεις για τέτοια παιχνίδια. Πολύ δύσκολο θα έλεγα. Έχω δει στο παρελθόν ντέρμπι μεταξύ των 2 αυτών ομάδων και ξέρω την ατμόσφαιρα που υπάρχει. Είναι πάντα ιδιαίτερα αυτά τα παιχνίδι και δεν θέλω να κάνω κάποια πρόβλεψη. Αν θα έπρεπε οπωσδήποτε να δώσω κάπου το προβάδισμα, θα το έδινα στον Ολυμπιακό λόγω έδρας, αλλά αυτό θα ήταν ελάχιστο. Ας πούμε 51% Ολυμπιακό και 49% Παναθηναϊκός.

-Πού θεωρείς πως θα κριθεί η αναμέτρηση;
Ο Ολυμπιακός αυτό που ψάχνει στην έδρα του είναι το γρήγορο παιχνίδι. Αυτό θα προσπαθήσει να κάνει κι απέναντι στον Παναθηναϊκό. Τους αρέσει να τρέχουν και να πηγαίνουν τα ματς σε υψηλά σκορ. Απ' την άλλη, ο Παναθηναϊκός είναι καταπληκτικός στο «5 εναντίον 5». Πηγαίνει τα παιχνίδια σε κάπως πιο αργούς ρυθμούς γιατί ξέρει πως στο σετ παιχνίδι έχει το πάνω χέρι. Συνεπώς, επειδή δεν μιλάμε για 2 ομάδες που έχουν το ίδιο στυλ παιχνιδιού, όποιος πάει το ματς στο δικό του στυλ θα είναι και πιο κοντά στη νίκη.

 

Τελευταία Νέα