«Αρκεί να δώσουμε το... 101%»

Αντώνης Κατσίκης
«Αρκεί να δώσουμε το... 101%»

bet365

Ο Κάιλ Χάινς μίλησε στο gazzetta.gr για το μεγάλο ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό και εξήγησε γιατί... αρκεί το 101% για να φτάσει η παρέα του στη νίκη.

Μετά την περσινή του εμπειρία ο Αμερικανός σέντερ ξέρει καλά πλέον τι να περιμένει στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Γνωρίζει την ατμόσφαιρα των ντέρμπι, αλλά και πως να βοηθάει τον Ολυμπιακό να φτάνει στη νίκη σε αυτά τα ματς. Η αποστολή του κόντρα στους έξι φορές Πρωταθλητές Ευρώπης θα είναι εξαιρετικά δύσκολη μιας και η φροντ λαιν των «πρασίνων» είναι πλήρης. Ο ίδιος παραδέχτηκε πως το ματς θα είναι ένα... βουνό και αυτος που θα δώσει όλες τις δυναμεις του θα φτάσει στη νίκη.

Μπροστά σας πλέον υπάρχει μια εβδομάδα φωτιά. Και αυτό γιατί σε έξι μέρες θα παίξετε δύο φορές με τον Παναθηναϊκό και το ένα ματς θα κρίνει την πρωτιά στην κανονική περίοδο και το άλλο το ποιος θα πάρει το Κύπελλο Ελλάδος. Είστε έτοιμοι γι' αυτές τις μάχες;

«Σε όποια κατάσταση και αν είσαι, όποιες και να είναι οι συνθήκες, σε όποιο γήπεδο και αν γίνεται αυτό το ματς, πάντα είναι ντέρμπι. Είναι ιδιαίτερο παιχνίδι και δεν μπορείς να δηλώσεις έτοιμος ή ανέτοιμος. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να δώσεις τα πάντα στο παρκέ. Όλες σου τις δυνάμεις και ίσως να χρειαστεί και το 101% για να φτάσεις στη νίκη. Ελπίζω δηλαδή το 101% να αρκεί και να μην χρειάζεται να ξεπερασουμε τους εαυτούς μας».

Τον τελευταιο μήνα σας πηγαίνουν όλα ανάποδα. Πολλοί τραματισμοί, τεράστια κούραση και ήττες εκτός προγράμματος (σ.σ. Σιένα στο ΣΕΦ και ΠΑΟΚ στην Πυλαία). Θεωρείς πως όλα αυτά σας έχουν επηρεάσει;

«Όπως είπα και νωρίτερα, όταν παίζεις ντέρμπι, όλα αυτά μένουν πίσω. Το να χάσεις κάποια ματς μέσα στη σεζόν είναι λόγικό. Όπως και το να υπάρχει κούραση, αυτό που μας στεναχώρησε πάρα πολύ ήταν ο τραυματισμός του Βαγγέλη. Όλα τα άλλα μπορείς να τα ξεπεράσεις μέσα σε μια χρονιά, ένας τέτοιος τραυματισμός, όμως, επηρεάζει όλη την ομάδα. Θα παίξουμε και για εκείνον ως το τέλος της σεζόν. Ξερω πόσο πολύ τον έχει στεναχωρήσει αυτός ο τραυματισμός, αλλά θέλω να ξέρει πως και εμείς από τη μεριά μας θα κάνουμε ο,τι περνάει από το χέρι μας για να του δώσουμε όσες περισσότερες χαρές γίνεται».

Που θεωρείς πως θα κριθεί το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό;

«Στην άμυνα. Όποια ομάδα δείξει μεγαλύτερη διάθεση στην άμυνα, εκτιμω πως θα πάρει και τη νίκη. Εμείς στηριζόμαστε 100% στην άμυνα μας και μέσω αυτής βγάζουμε ενέργεια και φάσεις στην επίθεση. Εάν κάνουμε αυτά που μας ζητάει ο προπονητής μας στο παρκέ θεωρώ πως θα πάρουμε τη νίκη».

Αν σου ζητούσα να διαλεξεις μια από τις δύο νίκες επί του Παναθηναϊκού στα ντέρμπι που έρχονται. Ποια θα ήταν αυτή;

«(Γέλια) Έξυπνη ερώτηση. Ειλικρινά το λέω δεν μπορώ και δεν θέλω να διαλέξω. Θέλουμε να κερδίσουμε και τα δύο παιχνίδια, αλλά πραγματικά δεν σκεφτόμαστε τον τελικό του Κυπέλλου. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι μόνο το ματς του πρωταθλήματος αυτή τη στιγμή. Δεν μπορούμε να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία. Κάθε ματς ξεχωριστά».

 

Τελευταία Νέα