«Έπρεπε να μαχαιρωθούν παίκτες για να κάνουν κάτι»

Στέλλα Παπαδοπούλου
«Έπρεπε να μαχαιρωθούν παίκτες για να κάνουν κάτι»

bet365

Το κλειστό του Αιγάλεω μετατράπηκε σε... Ουγκάντα κι ο τεχνικός του Αμαρουσίου, Βαγγέλης Μάγειρας μιλάει στο gazzetta.gr για τις σκηνές που έφεραν το μπάσκετ 40 χρόνια πίσω! (vids)

Με το κλίμα στο κλειστό του Αιγάλεω να είναι έκρυθμο από την αρχή, ένα καλάθι του Θέμη Κουπίδη στα 7 δέκατα (79-81) ξεσήκωσε τον πάγκο των γηπεδούχων και στη συνέχεια εξελίχθηκαν απίστευτες σκηνές στο γήπεδο... που θύμιζαν ζούγκλα! Παίκτες φυγαδεύτηκαν στα αποδυτήρια, κάποιοι από αυτούς τραυματίστηκαν κι ο Βαγγέλης Μάγειρας απογοητευμένος για όσα εξελίχθηκαν μίλησε στο gazzetta.gr.

O Έλληνας τεχνικός δεν μάσησε τα λόγια του, κατηγόρησε τους διαιτητές που δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν την κατάσταση, αφού όπως τόνισε «έπρεπε να μαχαιρωθούν εννέα παίκτες μας για να κάνουν κάτι».

«Πήγαμε 40 χρόνια πίσω»

Αρχικά ο Βαγγέλης Μάγειρας μας έδωσε την πρώτη εικόνα: «Με αυτά τα πράγματα που έγιναν στο Αιγάλεω το μπάσκετ πηγαίνει 40 χρόνια πίσω. Εξελίχθηκαν σκηνές που σπάνια τις βλέπεις. Ουγκάντα γίναμε.

Μας προπηλάκισαν 2-3 φορές στο πρώτο ημίχρονο, έφτυναν τους παίκτες, χτυπούσαν τα χέρια τους. Υπήρχε ένα κλίμα τρομοκρατίας από 900 τρελούς! Είχαμε και δύο παιδάκια που καθόντουσαν δίπλα στις εξέδρες κι ενώ είχαμε πει στους διαιτητές ότι κινδυνεύουν οι ζωές τους δεν έκαναν τίποτα!»

Το καλάθι του Κουπίδη ήταν το... κερασάκι στην τούρτα.

Ο Θέμις Κουπίδης στα 7 δέκατα έκανε το 79-81 κι από κει και πέρα ακολούθησαν σκηνές απείρου κάλους: «Στο δεύτερο ημίχρονο καταφέραμε και γυρίσαμε το παιχνίδι. Ο Κουπίδης έκανε το 79-81, πανηγύρισε το καλάθι κι αμέσως ο πάγκος του Αιγάλεω ξεσηκώθηκε με τον Μίχαλο να πηγαίνει από πίσω του για να τον χτυπήσει.

Ο γυμναστής του Αιγάλεω κατάλαβε τι πήγε να γίνει κι οπισθοχώρησε. Άρχισαν να μας κυνηγάνε οι οπαδοί και οι παίκτες μας μπήκαν αμέσως στα αποδυτήρια», τόνισε αρχικά ο τεχνικός του Αμαρουσίου για να συνεχίσει:

«Εκεί μπήκαν κάποιοι οπαδοί. Κατά λάθος δεν θρηνήσαμε νεκρούς, επειδή δεν μπήκαν κι άλλοι οπαδοί στα αποδυτήρια! Παίκτες μας τραυματίστηκαν και μάλιστα έχουν καταθέσει και μήνυση».

Παρόλα τα επεισόδια που εξελίχθηκαν οι διαιτητές, σύμφωνα με τον Βαγγέλη Μάγειρα δεν έκαναν κάτι: «Μετά από περίπου 50 λεπτά διακοπής οι διαιτητές μας ζήτησαν να επιστρέψουμε στο παρκέ για να παιχτούν τα τελευταία δευτερόλεπτα.

“Αν δεν βγείτε στο γήπεδο θα έχουμε κι άλλα” μας είπαν οι διαιτητές χαρακτηριστικά κι ότι το παιχνίδι θα κατοχυρωθεί υπέρ του Αιγάλεω».

Τελικά το Μαρούσι βγήκε στο γήπεδο και τότε η ομάδα έμαθε πως ο παίκτες τους, Θέμης Κουπίδης είχε χρεωθεί με τεχνική ποινή, χωρίς όπως υποστηρίζουν να έχει προκαλέσει, κάτι που ίσως άλλαξε τη ροή του αγώνα:

«Ο Μίχαλος προκάλεσε με την συμπεριφορά του. Πριν γίνει το «ντου» οι διαιτητές πολύ σωστά των χρέωσαν με τεχνική ποινή. Δικαίως, γιατί επιτίθεται στον παίκτη μας και προκάλεσε με την συμπεριφορά του την κερκίδα. Μετά από τα 50' λεπτά διακοπής μας ενημερώνουν ότι έχει δώσει και στον Κουπίδη... προφανώς για να ισοφαρίσει τις τεχνικές ποινές. Αν δεν δινόταν στην ομάδα μας, θα είχαμε δικαίωμα για βολές ,γιατί ήταν το τέταρτο ομαδικό τους και θα είχαμε το δικαίωμα να κάνουμε φάουλ στην επαναφορά. Μάλιστα το καλάθι του Κουπίδη (σ.σ. στο 79-81) το χρέωσαν ως δίποντο, αλλά είναι τρίποντο!»

Η ομάδα των βορείων προαστίων έχει καταθέσει ένσταση στην ΕΟΚ: «Κάναμε ένσταση στην ΕΟΚ και περιμένω την παραδειγματική τιμωρία των διαιτητών που δεν είχαν την ψυχολογία να διαχειριστούν το παιχνίδι και να κάνουν το αυτονόητο. Να εκκενώσουν εξ' αρχής το γήπεδο και να προστατέψουν την ομάδα. Θα τους έπαιρνε 20 λεπτά να εκκενώσουν το γήπεδο και να βγούνε έξω όσοι προκαλούσαν ένταση. Με τι ψυχολογία να βγούμε και να παίξουμε τα τελευταία δευτερόλεπτα... έχοντας φάει ξύλο. Έπρεπε να έχουνε μαχαιρωθεί εννέα παίκτες μας και να είναι κάτω αιμόφυρτοι στο παρκέ για να κάνουν κάτι οι διαιτητές».

«Δεν μπορούμε να κάνουμε το αυτονόητο;»

Στη συνέχεια στάθηκε σε δηλώσεις του τιμ μάνατζερ του Αιγάλεω, Δημήτρη Καρβέλα: «Μάλιστα ο κ. Καρβέλας σε δηλώσεις του είπε ότι κακώς χρησιμοποιήσαμε τα μικρά παιδιά ως δικαιολογία. Δηλαδή δεν μπορούμε να κάνουμε το αυτονόητο; Θα απαγορέψουν στο παιδί μου να έρθει να με δει; Δεν θα μπορεί να έρθει η γυναίκα ή κάποιος συγγενής παίκτη να τον δει να αγωνίζεται; Το παιδί του αντιδημάρχου είναι 8 χρονών κι έφαγε μπουκάλι στο κεφάλι! Και μάλιστα δίπλα του καθόταν ο επίσης 8χρονος γιος του φροντιστή!

Τα παιδιά αρχικά καθόντουσαν δίπλα από τον πάγκο και οι διαιτητές είπαν πως κάτι τέτοιο απαγορεύεται και παρά το κλίμα που είχε το γήπεδο τα ανάγκασαν μαζί με της μητέρες τους να κάτσουν στις κερκίδες και μάλιστα από εκείνο το σημείο άρχισε η ένταση.

Πρέπει να πεθάνει κάποιος σε αυτό το γήπεδο, για να αξιωθούν να πάρουν μέτρα».

*Tο Αιγάλεω πήρε τη νίκη με τρίποντο του Μουμπάρακ στο χρόνο που απέμεινε (82-81).

 

Τελευταία Νέα