«Θα αλλάξουμε αυτή την εικόνα»

«Θα αλλάξουμε αυτή την εικόνα»

Αντώνης Κατσίκης
«Θα αλλάξουμε αυτή την εικόνα»

bet365

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης μιλώντας στο gazzetta.gr παραδέχτηκε πως ο Ολυμπιακός δεν παίζει καλά τελευταία και δεσμεύτηκε πως αυτή η εικόνα θα αλλάξει.

Οι Πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδος ηττήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής (11/1) στη Βαρκελώνη από την Μπαρτσελόνα και πλέον βρίσκονται στο 1-2. Η εικόνα των «ερυθρολεύκων» στα πρώτα τρία ματς του TOP-16 δεν θυμίζει σε καμία περίπτωση την ομάδα που τον προηγούμενο μήνα κατάφερε να κάνει ένα 16-0 σε Ελλάδα και Ευρωλίγκα και να αναγκάσει τους πάντες να την χαρακτηρίσουν την πιο φορμαρισμένη της Ευρώπης εκείνη την περίοδο.

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης μιλώντας στο gazzetta.gr το παραδέχτηκε αυτό και τόνισε πως ο ίδιος και οι συμπαίκτες του θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να αλλάξει αυτή η εικόνα που δεν τους αρέσει.

Που θεωρείς ότι κρίθηκε το ματς με τη Μπαρτσελόνα;

«Πιστεύω πως το ματς κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Κάποιες αποφάσεις μας στην επίθεση και κάποιες στις άμυνες, οι οποίες ήταν λανθασμένες μας στοίχισαν. Αυτό που έλεγε ο κόουτς ακριβώς. Κάποιες αποφάσεις στα κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού δεν ήταν σωστές από μέρους μας και έτσι χάθηκε το ματς. Θεωρώ πως κυρίως κρίθηκε στην άμυνα μας, η οποία δεν ήταν αυτή που έπρεπε. Δεχτήκαμε πολλούς πόντους κατά τη γνώμη μου. Η Μπαρτσελόνα πήγε στους 76 πόντους. Εντάξει, έχουν βάλει και 90 πόντους στην έδρα τους, αλλά έχουν βάλει και 60. Και από τη στιγμή που το σκορ πήγε ψηλά, έπρεπε να ακολουθήσουμε, δεν το καταφέραμε και χάσαμε. Μας χτύπησαν πολύ στο πικ εν ρολ και αρκετά μέσα στο καλάθι».

Τη μεγάλη «ζημιά» την περιμένατε από παίκτες όπως ο Ναβάρο και ο Λόρμπεκ, αλλά σας την έκαναν τελικά οι Σάδα, Γιασικεβίτσιους και Χουέρτας. Είναι έτσι; Αιφνιδιαστήκατε;

« Η αλήθεια είναι πως δεν περιορίσαμε όσο θα έπρεπε τον Γιασικεβίτσιους και τον Σάδα. Φυσικά και τους περιμέναμε μιας και είναι παίκτες τεράστιας αξίας, αλλά δεν καταφέραμε να τους σταματήσουμε δυστυχώς».

Εκτιμάς πως ίσως να τους σεβαστήκατε περισσότερο από όσο έπρεπε;

«Μπορεί να τους σεβαστήκαμε παραπάνω από όσο έπρεπε και να μην το πιστέψαμε τόσο πολύ πως μπορούσαμε να ανατρέψουμε την κατάσταση. Και πιστεύω ότι η διαφορά σίγουρα μπορούσε να ήταν κάτω από τους οκτώ πόντους. Όταν πήγε στους έξι έπρεπε να την κρατήσουμε εκεί και να την μειώναμε ακόμη περισσότερο. Χάθηκε εκεί ένα κρίσιμο τρίποντο, μετά δεχτήκαμε καλάθι και τελείωσαν όλα».

Πλέον ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο 1-2. Όχι πως είστε με την πλάτη στον τοίχο, αλλά σιγά-σιγά τα περιθώρια αρχίζουν να στενεύουν. Πως βλέπεις τη συνέχεια;

«Πρώτα από όλα πρέπει να σκεφτούμε το παιχνίδι με τον Πανιώνιο όπου θα είναι αρκετά δύσκολο κατά τη γνώμη μου. Στη συνέχεια αρχίζουν “τελικοί” στην Ευρωλίγκα για εμάς. Ο όμιλος είναι αμφίρροπος, ο καθένας μπορεί να κερδίσει παντού όπως έχει φανεί στις πρώτες τρεις αγωνιστικές. Εμείς αυτό που θέλουμε είναι το 7-0 στο ΣΕΦ και στα πέντε εκτός έδρας παιχνίδι που απομένουν να πάμε παντού για νίκες. Η Κάχα Λαμποράλ και η Σιένα είναι ήδη στο 3-0. Δεν ξέρω αν αυτό είναι καλό ή κακό για την εξέλιξη του ομίλου, εμείς δεν το κοιτάμε αυτό. Εμείς κοιτάμε μόνο την ομάδα μας και ταμείο θα κάνουμε στο τέλος. Αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή λοιπόν είναι να βελτιωθούμε. Δεν μας αρέσει το πρόσωπο που παρουσιάζουμε, στα τελευταία παιχνίδια δεν βγάζουμε την εικόνα που θέλουμε, δεν είμαστε αυτοί που πρέπει και που μπορούμε και δεν μας αρέσει αυτό. Να είστε σίγουροι πως αυτό θα το αλλάξουμε».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα