«Ο γιος μου δεν ήθελε να φύγουμε!»

«Ο γιος μου δεν ήθελε να φύγουμε!»

Αντώνης Καλκαβούρας
«Ο γιος μου δεν ήθελε να φύγουμε!»

bet365

Ο Άντι Πάνκο, που μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου ήταν παίκτης του Παναθηναϊκού, επέστρεψε στην Αθήνα ως αντίπαλος και μίλησε στο gazzetta.gr για το πως αντιμετώπισε αυτή την ασυνήθιστη αυτή εξέλιξη.
Μπορεί ο 35χρονος Αμερικανός φόργουορντ, που πέρυσι αναδείχτηκε MVP του ισπανικού πρωταθλήματος, να μην μπόρεσε να κάνει τη διαφορά στον Παναθηναϊκό, στην Μάλαγα, όμως, κατέθεσε με το... καλησπέρα τα διαπιστευτήρια του, βοηθώντας (9π. & 8ρ.) τη νέα του ομάδα να κερδίσει την Μπαρτσελόνα στο ντεμπούτο του! Η πρώτη του “κόντρα” με την πρώην, πλέον, ομάδα του, πάντως, τον Παναθηναϊκό, δεν τον βρήκε νικητή! Οι “πράσινοι” νίκησαν με 78-73, διατηρώντας αήττητη την έδρα τους στο Top-16, ενώ ο αντικαταστάτης του στο ρόστερ του “τριφυλλιού” και πρώην παίκτης της Ουνικάχα, Τζέϊμς Γκιστ, ήταν ο παίκτης που έκανε έγειρε την πλάστιγγα υπέρ των “πρασίνων”, με δύο καθοριστικά τρίποντα στο τελευταίο πεντάλεπτο.
Το gazzetta.gr συνάντησε τον Άντι Πάνκο στα αποδυτήρια του κλειστού του ΟΑΚΑ και σας παρουσιάζει την ενδιαφέρουσα συνομιλία που είχε μ' έναν από τους συμπαθητικούς Αμερικανούς που πέρασαν ποτέ από τον Παναθηναϊκό...
- Να υποθέσουμε ότι πριν από έναν μήνα, ούτε που θα μπορούσες να φανταστείς ότι στις 10 Ιανουαρίου, θα ερχόσουν στο κλειστό του ΟΑΚΑ ως αντίπαλος του Παναθηναϊκού, φορώντας μάλιστα τα ίδια χρώματα με την πρώην ομάδα σου...
«Πραγματικά έτσι είναι, αλλά αυτό είναι το επαγγελματικό μπάσκετ! Από τη στιγμή που αυτή η εξέλιξη ήταν προϊόν μίας επαγγελματικής απόφασης και τόσο εγώ όσο και ο Γκιστ, έπρεπε να μετακινηθούμε με αντίστροφη κατεύθυνση χωρίς να πειραχθούν τα συμβόλαιά μας, οφείλαμε να συμμορφωθούμε... Μπορεί στην Ευρώπη, αυτού του είδους η ανταλλαγή να είναι ασυνήθιστη, στο ΝΒΑ, όμως, συμβαίνει συνεχώς... Το μπάσκετ είναι... business, φίλε μου κι εγώ ως έμπειρος και βετεράνος παίκτης, έχω μάθει να προσαρμόζομαι εύκολα!»
- Αυτό φάνηκε στο ντεμπούτο σου, που συνέβαλες τα μέγιστα στη νίκη επί της Μπαρτσελόνα για το πρωτάθλημα... Θεωρείς ότι τρόπος με τον οποίον είχες συνηθίσει να παίζεις, ταιριάζει πιο πολύ στο αγωνιστικό στυλ της Μάλαγα; Ο Ρέπεσα σε χρησιμοποιεί κυρίως σε θέση “3”...
«Για μένα δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία και έχω μάθει να είμαι ευτυχισμένος, όπου κι αν βρίσκομαι, όπως κι αν χρησιμοποιούμαι! Στην διάρκεια της παραμονής μου στην Αθήνα, εγώ και η οικογένειά μου περάσαμε υπέροχα και πραγματικά δεν έχω κανένα παράπονο! Μου είχε ήδη λείψει πολύ η ατμόσφαιρα στο γήπεδο και το πάθος των φιλάθλων, φυσικά μου έλειψαν τα παιδιά, οι συμπαίκτες μου και το κλίμα στα αποδυτήρια...»
- Τι άλλο σου έλειψε από την Ελλάδα;
«Τα πάντα! Αυτός που στενοχωρήθηκε περισσότερο απ‘ όλους που φύγαμε ήταν ο γιος μου, που περνούσε εκπληκτικά στο σχολείο που πήγαινε και είχε κάνει πολύ καλούς φίλους! Μας λείπει το πολύ νόστιμο ελληνικό φαγητό και σίγουρα το γεγονός ότι στην Ελλάδα, σχεδόν οι πάντες μιλούν αγγλικά! Κάτι που στην Ισπανία, δεν ισχύει καθόλου... Μπορεί να μην έμεινα πολύ καιρό στα μέρη σας, ωστόσο, έφυγα με τις καλύτερες των εντυπώσεων...»
- Ποιος ήταν ο καλύτερος φίλος σου στον Παναθηναϊκό;
«(γέλια!!)... Τα λέγαμε λίγο περισσότερο με τον Μάϊκ (σ.σ.: Μπράμος) επειδή γνωριζόμαστε από την Ισπανία και καταγόμαστε από την ίδια χώρα, αλλά επειδή είμαι οικογενειάρχης δεν πολυέβγαινα έξω με τα παιδιά! Αλλά είχα με όλους, Έλληνες και ξένους, εξαιρετικές σχέσεις. Μου λείπουν πολύ και ακόμη και τώρα επικοινωνούμε συχνά μέσω internet...»
- Έμαθες κανένα ελληνικό τραγούδι ή κάποιες ελληνικές λέξεις;
«Α, τώρα μου βάζεις δύσκολα, γιατί αυτές οι λέξεις που έχω μάθει από πλάκες μέσα στα αποδυτήρια, είναι κακές και δεν λέγονται (γέλια!!!)...»
- Πάμε λίγο και στο αγωνιστικό μέρος... Το τελικό αποτέλεσμα (78-73) της πρώτης αναμέτρησης Παναθηναϊκού-Μάλαγα και η δική σου στατιστική σύγκριση (11π., 6ρ. με 5/13 σουτ) με τον Τζέϊμς Γκιστ (17π., 4ρ., 2κοψ με 3/5 τριπ.), καταδεικνύουν ότι η ελληνική ομάδα είναι αυτή που σε πρώτη φάση ευνοήθηκε - όσον αφορά στην κάλυψη κάποιων κενών που υπήρχαν - από την πρωτότυπη αυτή ανταλλαγή...
«Αυτό θα το δείξει ο χρόνος και ακόμη είναι λίγο νωρίς, με την έννοια ότι, ο καθένας μας, δεν έχει συμπληρώσει ούτε έναν μήνα στο νέο του περιβάλλον! Έγινε ένα δυνατό παιχνίδι και έτσι όπως εξελίχθηκε και οι δύο ομάδες θα μπορούσαν να είχαν φύγει νικήτριες... Περάσαμε μπροστά στο σκορ με 4 πόντους, στο ξεκίνημα της 4ης περιόδου και για ένα διάστημα 2-3 λεπτών, δεν καταφέραμε να σκοράρουμε... Στη συνέχεια, ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε και σ’ εκείνο το σημείο τραυματίστηκε ο Διαμαντίδης, γεγονός που θα έπρεπε να εκμεταλλευτούμε... Δυστυχώς, εμείς δεν μπορέσαμε να αντιδράσουμε και ο κόσμος βοήθησε πολύ τους αντιπάλους μας, που με 2-3 πολύ καθοριστικά μακρινά σουτ, έφτιαξαν την ψυχολογία τους και τελικά πήραν τη νίκη... Αν το δεις σφαιρικά, όμως, μία εκτός έδρας ήττα από τον Παναθηναϊκό με μόλις 5 πόντους διαφορά, δεν είναι κι άσχημη...»
- Υπάρχει όμως και η άλλη, η πιο ρεαλιστική άποψη που λέει ότι, έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι με τον τραυματισμό του Διαμαντίδη στο πιο κρίσιμο σημείο, η νίκη του Παναθηναϊκού έχει διπλή αξία...
«Ναι, καταλαβαίνω τι λες... Κατ‘ αρχήν να ευχηθώ στον Μήτσο “περαστικά”! Δεν είδα την φάση καλά, αλλά από την έκφραση του προσώπου κατάλαβα ότι πόνεσε πολύ και εκνευρίστηκε ακόμη περισσότερο! Ελπίζω το διάστρεμμα που υπέστη να μην είναι σοβαρό και να επιστρέψει το συντομότερο στο γήπεδο! Ξέρω καλά τι σημαίνει για έναν point-guard να τραυματιστεί στον αστράγαλο, αλλά είμαι σίγουρος ότι ο Δημήτρης θα το ξεπεράσει πολύ γρήγορα γιατί είναι μεγάλος μαχητής! Τώρα, όσον αφορά στο ερώτημα σου, μπορεί να είναι κι έτσι... Η ουσία είναι ότι χάσαμε κι όχι πως χάσαμε... Έχουμε δρόμο ακόμη και ο ανταγωνισμός για μία θέση στην πρώτη τετράδα, αναμένεται πολύ σκληρός...»
- Πιστεύεις ότι ο Παναθηναϊκός, η Μάλαγα, η Ζαλγκίρις Κάουνας και η Εφές Πίλσεν, θα παλέψουν για δύο θέσεις;
«Για την ώρα, έτσι δείχνει το πράγμα! Εμείς θέλουμε να διατηρήσουμε όσο περισσότερο γίνεται το αήττητό στην έδρα μας και να επιχειρήσουμε να “κλέψουμε” κάποια ματς εκτός έδρας!»
 

Τελευταία Νέα