«Πάμε για νίκη στη Βαρκελώνη!»

«Πάμε για νίκη στη Βαρκελώνη!»

Gazzetta team
«Πάμε για νίκη στη Βαρκελώνη!»

bet365

Ο Ολυμπιακός πέτυχε την πρώτη του νίκη (77-64) στο Τοp-16 της Ευρωλίγκα επί της Μπεσίκτας και ο Κώστας Σλούκας, που ήταν από τους βασικούς συντελεστές της, δίνει στο gazzetta.gr το σύνθημα ενόψει της δύσκολης συνέχειας.
Στον αγώνα της πρεμιέρας στη “Φερνάντο Μπουέσα Αρίνα”, ο - σε λίγες μέρες - 23χρονος διεθνής γκαρντ, δεν πήρε χρόνο συμμετοχές και μάλιστα ο Γιώργος Μπαρτζώκας, δέχθηκε καλοπροαίρετη κριτική για την μη χρησιμοποίησή του! Κόντρα στην Μπεσίκτας, ο Κώστας Σλούκας έμεινε στο παρκέ για σχεδόν 22 λεπτά και με την απόδοσή του (9π., 5ρ., 3ασ. με 2/2 τριπ.), βοήθησε σημαντικά τον Ολυμπιακό να κάνει “σεφτέ” στις νίκες (77-64) στην φάση των “16” της Ευρωλίγκα και μετά το τέλος του αγώνα, μίλησε στο gazzetta.gr.
- Έστω κι αν η νίκη ήταν η πρώτη σας στο Top-16 της Ευρωλίγκα, θεωρείς ότι θα αποτελέσει το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα για το 2013, μετά την περυσινή φανταστική χρονιά που πέρασε πλέον στην ιστορία;
«Όλοι στην ομάδα, έχουμε συνειδητοποιήσει ότι πρέπει ν‘ αφήσουμε πίσω μας την περυσινή σεζόν κι έχουμε βάλει τις κατάλληλες βάσεις, έτσι ώστε να κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να διεκδικούμε τη νίκη. Νομίζω ότι φάνηκε και στο αποψινό (σ.σ.: χθεσινό) ματς με την Μπεσίκτας και παρ‘ ότι λόγω των εορτών, δεν έχουμε ακόμη τον απαιτούμενο ρυθμό, παίξαμε σοβαρά και πήραμε το επιθυμητό αποτέλεσμα...»
- Πιστεύεις ότι η διακοπή του ελληνικού πρωταθλήματος για δύο εβδομάδες σας έβγαλε λίγο από το ρυθμό σας και γι’ αυτό ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε με λίγο “κατεβασμένα τα φρένα” στην Βιτόρια κόντρα στην Κάχα Λαμποράλ;
«Σ‘ έναν βαθμό πιστεύω πως ναι... Ο coach μας έδωσε 2-3 μέρες ρεπό για να χαλαρώσουμε και για σ‘ ένα διάστημα 15 ημερών, δεν είχαμε δύο παιχνίδια την εβδομάδα, οπότε είναι λογικό να μείναμε λίγο πίσω από πλευράς ρυθμού, αλλά θεωρώ ότι από παιχνίδι σε παιχνίδι, θα βρεθούμε πολύ γρήγορα στην κατάσταση που θέλουμε... Αρκεί να είμαστε συγκεντρωμένοι στην άμυνα και όλα θα έρθουν...»
- Εσύ απόψε (σ.σ.: χθες) είχε αρκετά μεγάλη συμμετοχή στη νίκη επί της Μπεσίκτας. Με δεδομένο ότι ο ρόλος έχει πάντα έναν επιθετικογενή χαρακτήρα, πόσο δύσκολο σου ήταν να προσαρμοστείς, μετά από τον αγώνα της Βιτόρια που δεν χρησιμοποιήθηκες καθόλου;
«Είναι αρκετά δύσκολο, αλλά η δουλειά μου είναι κάνω κάθε φορά αυτό που μου ζητάει ο προπονητής. Απόψε (σ.σ.: χθες), ήμουν σε καλή βραδιά και χαίρομαι για την όποια συμβολή είχα στη νίκη μας...»
- Όχι τίποτε άλλο, αλλά πέτυχες και δύο δύσκολα τρίποντα, ισάριθμες φορές στη λήξη του χρόνου, τα οποία συνιστούν αποφάσεις που δεν είναι εύκολα να πάρεις, όταν προέρχεσαι και από την αγωνιστική απραξία του προηγούμενου αγώνα...
«Σίγουρα, ωστόσο, ο ρόλος μου στην ομάδα ήταν πάντα αυτός, να προσπαθώ να προσφέρω είτε παίζω λίγο είτε περισσότερο χρόνο συμμετοχής και σ ’έναν βαθμό, είμαι εξοικειωμένος μ’ αυτό... Άλλωστε, γίνεται πολύ καλή δουλειά στην προπόνηση και θεωρώ ότι έχω αρκετά καλό αγωνιστικό ρυθμό, για να είμαι έτοιμος ανά πάσα στιγμή... Και στις δύο φάσεις που σκόραρα πάντως, δέχθηκα πολύ καλές πάσες και αυτό έπαιξε το ρόλο του...»
- Πόσο δύσκολο είναι να βρίσκεις χρόνο και ρυθμό, ερχόμενος από τον πάγκο, κυρίως για να “ξεκουράσεις” τον Σπανούλη, που αυτή τη στιγμή, είναι το καλύτερο “δυάρι” στην Ευρώπη;
«Αρκετά δύσκολο, πολύ απλά γιατί είναι όπως το ‘πες, το καλύτερο “δυάρι” στην Ευρώπη και φυσικά ο ηγέτης μας! Προσπαθώ να τον συμπληρώνω με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε να μην πέφτει ο ρυθμός της ομάδας... Αυτός είναι ο ρόλος μου και προσπαθώ να τον φέρω εις πέρας όσο καλύτερα γίνεται...»
- Από την άλλη εβδομάδα, μπαίνετε για τα καλά στα δύσκολα με το εκτός έδρας παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα...
«Έχουμε πει πολλές φορές ότι κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Μπορεί να προηγείται ένα φαινομενικά εύκολο ματς με τον Πανελευσινιακό, αλλά πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι έτσι ώστε να βελτιώσουμε τον ρυθμό μας και να πάμε για τη νίκη μέσα στη Βαρκελώνη. Ο στόχος μας είναι να κρατήσουμε αλώβητη την έδρα μας σε όλο το Top-16 και από ‘κει και πέρα να πετύχουμε όσες περισσότερες εκτός έδρας γίνεται για να πάρουμε πλεονέκτημα έδρας για τα πλέϊ-οφ...»
 

Τελευταία Νέα