«Κλικάρουμε πολύ μεταξύ μας!»

«Κλικάρουμε πολύ μεταξύ μας!»

Αντώνης Καλκαβούρας
«Κλικάρουμε πολύ μεταξύ μας!»

bet365

Εκ των κορυφαίων κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνου, ο Εϊ Σι Λο, εξηγεί στο gazzetta.gr γιατί ο χρόνος δουλεύει υπέρ των "ερυθρολεύκων" και εξαίρει το συνδυασμό ταλέντου και βάθους στον Ολυμπιακό.

Στο τελευταίο παιχνίδι της 1ης φάσης της Ευρωλίγκα, ο Γιώργος Μπαρτζώκας του έδωσε τον περισσότερο χρόνο στην εφετινή σεζόν και ο 27χρονος Αμερικανός point-guardτον δικαιώσε πλήρως με την απόδοσή του. Ο λόγος για τον Εϊ Σι Λο (14π., 5ασ., 2κλ. με 6/9 σουτ σε 25'), o οποίος ήταν μαζί με τον Κάϊλ Χάϊνς (16π., 7ρ. με 6/9 σουτ σε 19'), οι πολυτιμότεροι παίκτες των "ερυθρολεύκων" στην δύσκολη νίκη με 82-81 επί της Αρμάνι Τζινς Μιλάνου, που ήταν η 14η συνεχόμενη των πρωταθλητών Ελλάδας και Ευρώπης στην εφετινή σεζόν. Το gazzetta.gr τον συνάντησε στα αποδυτήρια του Σταδίου "Ειρήνης και Φιλίας" μετά το παιχνίδι και του ζήτησε να "βαθμολογήσει" την αγωνιστική εικόνα της ομάδας του στα πρώτα 10 ευρωπαϊκά ματς της σεζόν...

- Πόσο δύσκολο ήταν να παίξετε και τελικά να κερδίσετε ένα παιχνίδι, το οποίο πριν από τη λήξη (σ.σ.: με δεδομένο ότι η Ζαλγκίρις κέρδιζε εύκολα την Εφές Πίλσεν), ήταν ήδη αδιάφορο;

«Καθόλου δύσκολο, πολύ απλά γιατί πληρωνόμαστε για να παίζουμε και να διεκδικούμε τη νίκη. Αυτή είναι η δουλειά μας! Ο αγώνας με την ιταλική ομάδα ήταν μέσα στο πρόγραμμα κι έπρεπε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό... Άλλωστε, μέσα από τα δυνατά παιχνίδια της Ευρωλίγκα, βρίσκουμε ρυθμό και γινόμαστε ολοένα και καλύτεροι σαν ομάδα... Ο στόχος είναι να επιστρέψουμε στο φάϊναλ-φορ και να υπερασπιστούμε τον τίτλο που κατακτήσαμε πέρυσι, οπότε η προσπάθειά μας δεν σταματάει επειδή ολοκληρώθηκε η 1η φάση της διοργάνωσης...»

- Κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνου, πάντως, παρουσιαστήκατε λίγο άκεφοι, λίγο "σκουριασμένοι", χωρίς πάντως την ενέργεια που έχετε συνηθίσει να "βγάζετε" στο γήπεδο...

«Κατ' αρχήν η αντίπαλος μας είναι πραγματικά καλή ομάδα με πολύ ταλέντο στην επίθεση και ειδικότερα στο συγκεκριμένο παιχνίδι, ήθελαν πάση θυσία τη νίκη για να "κυνηγήσουν" την πρόκριση στο Top-16. Κατά την άποψή μου ήταν ένα από τα λεγόμενα επικίνδυνα παιχνίδια και πραγματικά είμαι πολύ χαρούμενος που κερδίσαμε...»

- Εσύ πάντως, ίσως και να έκανες την καλύτερη εφετινή σου εμφάνιση με την "ερυθρόλευκη" φανέλα...

«Λες; Δε νομίζω, αλλά κι εγώ προσπαθώ να γίνομαι σε κάθε παιχνίδι καλύτερος! Έμεινα αρκετά πίσω μ' εκείνο το διάστρεμμα που με άφησε έξω για σχεδόν 5 εβδομάδες στη διάρκεια των φιλικών προετοιμασίας και τώρα, δεν έχω την πολυτέλεια να χαλαρώσω... Κάθε παιχνίδι είναι και μία μεγάλη ευκαιρία, για μένα αλλά και για την ομάδα συνολικά... Χαίρομαι πολύ πάντως, γιατί τόσο ο συμπαίκτες μου όσο και ο προπονητής μου, με πιστεύουν πολύ και μου δίνουν το ελεύθερο να δημιουργήσω αλλά και να εκτελέσω...»

- Στην εφετινή σεζόν, όχι μόνο δεν είσαι "rookie" αλλά είσαι και πρωταθλητής στην Ευρωλίγκα, οπότε το επίπεδο των εμπειριών σου στη διοργάνωση έχει ανέβει σε σχέση με την περυσινή σεζόν... Πως είδες την αγωνιστική εικόνα του Ολυμπιακού στη διάρκεια της 1ης φάσης της διοργάνωσης;

«Νομίζω ότι από το πρώτο τζάμπολ έως και απόψε κάναμε συνεχώς βήματα προς τα εμπρός... Αρχίσαμε πολύ μέτρια, κάναμε δύο ήττες που μας ταρακούνησαν και εν συνεχεία μπήκαν μπροστά οι μηχανές και αρχίζαμε να... "ανεβαίνουμε".... Σίγουρα, ακόμη δεν έχουμε παίξει σύμφωνα με τις πραγματικές μας δυνατότητες και αυτό το ξέρουμε όλοι μέσα στην ομάδα, τόσο οι παίκτες όσο και οι προπονητές μας... Όμως, συνεχίζουμε να βελτιωνόμαστε γιατί το πραγματικό show τώρα αρχίζει... »

- Να υποθέσουμε ότι φέτος είσαι πιο εξοικειωμένος με τα ονόματα και τους παίκτες των αντιπάλων σας, καθώς προχωράει η σεζόν;

«Σίγουρα, ούτε συζήτηση γι' αυτό... Συζητάω περισσότερο με τα παιδιά και τους προπονητές μετά από κάθε scouting, διαβάζω και τα στατιστικά των αγώνων στην Ευρωλίγκα, οπότε η σύγκριση με την περυσινή μου κατάσταση σε αυτό τον τομέα, είναι ατυχής (γέλια!!)... Αλλά, πραγματικά δεν ανησυχώ τόσο πολύ για τους αντιπάλους μας, όσο για την συνεχή βελτίωση της δικής μας ομάδας. Αν παραμείνουμε υγιείς και συνεχίζουμε να δουλεύουμε το ίδιο σκληρά στην προπόνηση, τότε νομίζω ότι έχουμε το ταλέντο που χρειάζεται για να πετύχουμε κάτι... special και στην εφετινή χρονιά...»

- Γνωρίζεις ότι το εφετινό σύστημα του Top-16 είναι διαφορετικό από πέρυσι;

«Ο coach μας ενημέρωσε πρόσφατα σχετικά με το διαφορετικό σύστημα και τους δύο ομίλους των οκτώ ομάδων καθώς επίσης και για τα 14 παιχνίδια, που καλούμαστε να δώσουμε... Θα είναι ένα καινούριο μίνι πρωτάθλημα, οπότε θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, αν και το γεγονός ότι ούτε στην 1η φάση, είχαμε εύκολα ματς, μας βοήθησε... Κάθε εβδομάδα θα παίζουμε έναν τελικό απέναντι σε μία ποιοτική ομάδα, οπότε δεν πρέπει σε κανένα σημείο να χάσουμε την συγκέντρωσή μας... Περιμένω πως και πως να αρχίσουν τα παιχνίδια γιατί πραγματικά... I love Euroleague!»

- Πόσα "όπλα" έχει αυτή η ομάδα τελικά;

«Πολλά φίλε... Κατά την άποψή μου, οι 7-8 παίκτες που αποτελούν το βασικό μας rotation, θα ήταν βασικοί πρωταγωνιστές σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Αυτό είναι μεγάλη πολυτέλεια και πρέπει να την εκμεταλλευτούμε. Έχουμε μεγάλο βάθος και πολλούς ποιοτικούς παίκτες, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι "κλικάρουμε" πολύ μεταξύ μας, έστω κι αν το rotation πολλές φορές ξεπερνάει ακόμη και τους 9-10 παίκτες, πράγμα πολύ σπάνιο... Πραγματικά, είναι πολύ ενδιαφέρουσες οι "μάχες" που γίνονται κάθε μέρα στην προπόνηση και το γεγονός ότι υπάρχει τόσο μεγάλος ανταγωνισμός, είναι προς όφελος της ομάδας!»

 

Τελευταία Νέα