«Θέλουμε να πάρουμε το Eurocup»

Αντώνης Κατσίκης
«Θέλουμε να πάρουμε το Eurocup»

bet365

Ο Κώστας Καϊμακόγλου μίλησε στο gazzetta.gr για το παιχνίδι της Ούνικς Καζάν με τον Πανιώνιο, τη ζωή στη Ρωσία, την Εθνική ομάδα, αλλά και τον μεγάλο στόχο της παρέας του.

Η Ούνικς Καζάν θεωρείται-και είναι-ένα από τα μεγάλα φαβορί φέτος για την κατάκτηση του Eurocup. Η ρωσική ομάδα μετά το 3-0 στον πρώτο γύρο των ομίλων επιβεβαιώνει τον τίτλο του φαβορί. Και τώρα υποδέχεται τον Πανιώνιο με στόχο το 4-0 και την εξασφάλιση της πρωτιάς στον όμιλο της. Ο Κώστας Καϊμακόγλου μίλησε στο gazzetta.gr για το παιχνίδι με τους «κυανέρυθρους», τη ζωή στο Καζάν που έχει αρχίσει να... παγώνει, την προ εβδομάδας επίσκεψη του στη χώρα μας, την Εθνική ομάδα, τον μεγάλο στόχο της παρέας του και τους «αιώνιους».

Στο παιχνίδι στο Ελληνικό είχατε ένα εύκολο απόγευμα. Πετύχατε, όμως, τον Πανιώνιο σε μια... περίεργη κατάσταση καθώς εκείνες τις ημέρες άλλαζε προπονητή. Πέρα από αυτή την αλλαγή, πόσα ακόμη πράγματα μπορεί να είναι διαφορετικά μέσα σε διάστημα εφτά ημερών;

«Η βασικότερη αλλαγή είναι αυτή. Αντιμετωπίσαμε τον Πανιώνιο με τον κ. Οικονόμου στον πάγκο και τον κ. Σφαιρόπουλο στην εξέδρα. Πλέον έχουν κάνει προπονήσεις όλοι μαζί, έπαιξαν και ένα παιχνίδι με τον Ηλυσιακό και προσπαθούν να αλλάξουν φιλοσοφία. Είμαι σίγουρος πως ο Πανιώνιος θα παρουσιαστεί πολύ καλύτερος σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι, γι' αυτό πρέπει να είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό. Αυτό το 0-3 θεωρώ πως τους αδικεί, κάτι που νομίζω πιστεύουν και οι ίδιοι και θα προσπαθήσουν να το δείξουν στο μεταξύ μας παιχνίδι. Διαθέτουν νεανική ομάδα και θα προσπαθήσουν να τρέξουν όσο μπορούν, εμείς δεν πρέπει να το επιτρέψουμε αυτό και θα πρέπει να πάμε το παιχνίδι στον ρυθμό που πήγαμε και το πρώτο. Εκεί όπου βολεύει εμάς».

Η κλήρωση με τον Πανιώνιο σου έδωσε την ευκαιρία να βρεθείς στην Ελλάδα την προηγούμενη εβδομάδα. Πως είναι το συναίσθημα να αγωνίζεσαι τόσο μακριά και να επιστρέφεις στη χώρα σου για λίγα 24ωρα έπειτα από σχεδόν 3 μήνες.

«Ένιωσα κάπως παράξενα. Γιατί από τη μία ένιωθα πως δεν μου φτάνουν οι ώρες για να κάνω όσα θέλουν και να δω ανθρώπους που αγαπάω και είχα καιρό να τους δω από κοντά, αλλά από την άλλη ήμουν τόσο χαρούμενους που επέστρεψα στην Ελλάδα. Ευτυχώς πολλοί φίλοι μου ήρθαν στο γήπεδο και έτσι είδα πολλούς μαζί. Κάτι ήταν κι αυτό. Περιμένω πως και πως να έχουμε μερικές μέρες κενό για να έρθω ξανά».

Ήσουν και άτυχος, όμως, γιατί το παιχνίδι ήταν προγραμματισμένο στα μέσα Νοέμβρη και έτσι δεν είδες λίγο... ελληνικό ήλιο, έτσι δεν είναι;

«Δυστυχώς έτσι είναι. Τις μέρες που ήρθαμε έβρεχε και δεν είχαμε την ευκαιρία να δούμε λίγο ήλιο. Κάτι που μας λείπει και εδώ αφού όσο περνάει ο καιρός ο χειμώνας γίνεται όλο και πιο βαρύς. Τώρα η θερμοκρασία είναι γύρω από τους μηδέν βαθμούς, αλλά από εβδομάδα θα πέσει στους -10 και το χιόνι θα γίνεται όλο και περισσότερο».

Τουλάχιστον είναι εκεί και ο Ίαν (σ.σ. Βουγιούκας), αλλά και η αρραβωνιαστικιά σου, Λιάνα, και τα πράγματα είναι κάπως πιο εύκολα για εσένα αφού έχεις παρέα.

«Αλήθεια είναι αυτό. Διαφορετικά θα ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα, νυχτώνει αρκετά νωρίς εδώ και τώρα που έχει αρχίσει και το χιόνι, μένουμε μέσα. Αλλά δεν έχω παράπονο, όλα αυτά τα γνώριζα από το καλοκαίρι όταν και δέχτηκα την πρόταση της ομάδας».

Οι πρώτες εντυπώσεις, μετά από σχεδόν τρεις μήνες εκεί, ποιες είναι;

«H oμάδα είναι αρκετά καλή. Παίζουμε στη VTB League, το Eurocup και τη ρωσική Λίγκα. Στις δύο πρώτες πάμε αρκετά καλά, στη ρωσική Λίγκα, όμως, όχι και τόσο, αλλά η αλήθεια είναι πως δεν είναι μέσα στους στόχους μας. Έχω αρχίσει και συνηθίζω τη ζωή και τα πάρα πολλά ταξίδια και τις μεγάλες αποστάσεις. Είναι μια νέα εμπειρία για εμένα η ζωή στη Καζάν και προσπαθώ να προσαρμοστώ. Μακάρι η χρονιά να τελειώνει όπως θέλουμε και να πετύχουμε τον μεγάλο μας στόχο που δεν είναι άλλος από το να κατακτήσουμε το Eurocup».

Ελληνικό πρωτάθλημα παρακολουθείς; Ή τουλάχιστον βλέπεις Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό στην Ευρωλίγκα;

«Όποτε έχω την ευκαιρία παρακολουθώ κάποια ματς, συνήθως παιχνίδια Ευρωλίγκας. Ελληνικό πρωτάθλημα μπαίνω στο ίντερνετ και βλέπω τα αποτελέσματα και μαθαίνω τα νέα, ματς δύσκολα βλέπω γιατί και εμείς Σαββατοκύριακα συνήθως έχουμε αγώνες ή ταξιδεύουμε οπότε είναι δύσκολο να παρακολουθήσω παιχνίδια της Α1. Αλλά μαθαίνω τα αποτελέσματα και τι γίνεται».

Η... «αιώνια» μάχη έχει φέτος φαβορί;

«Eίναι πάρα πολύ νωρίς για να πούμε το οτιδήποτε. Ο Ολυμπιακός έχει ένα αβαντάζ αυτή τη στιγμή αφού νίκησε στο ΟΑΚΑ και ο Παναθηναϊκός έχασε από τον Ίκαρο Καλλιθέας στη Γλυφάδα, αλλά τα πάντα μπορεί να αλλάξουν στα πλέι οφ. Όλα είναι ανοιχτά. Θεωρώ πως θα παίξει σημαντικό ρόλο το TOP-16 της Ευρωλίγκας και για τις δύο ομάδες. Και αυτό γιατί μιλάμε για ένα μίνι πρωτάθλημα, κάτι που έχουν να αντιμετωπίσουν και οι δυο για πρώτη φορά. Οπότε να δούμε μέχρι που μπορούν να φτάσουν, πόσο θα κουραστούν, αλλά και πως θα παρουσιαστούν μετά τον Φλεβάρη όταν και θα αρχίσουν να κρίνονται όλα».

Πριν από λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε και η κλήρωση του Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας. Η Εθνική μας θα βρει απέναντι της στην πρώτη φάση τη Ρωσία, την Ιταλία, τη Σουηδία, τη Φινλανδία και την Τουρκία. Το σχόλιο σου;

«Πρώτα από όλα θέλω να κάνω μια ευχή. Θέλω όλα τα παιδιά να έχουν υγεία, να είμαστε καλά και ο προπονητής, όποιος και αν είναι αυτός, να έχει πολλές επιλογές και όχι πολλά προβλήματα. Δεύτερον, μακάρι να κληθώ και εγώ να βοηθήσω. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να προκριθούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, κάτι που μας ενόχλησε πολύ. Η ομάδα έχει μείνει μακριά από τις επιτυχίες τα τελευταία χρόνια και θέλουμε να επιστρέψουμε. Ο όμιλος δείχνει αρκετά δύσκολος μιας και θα αντιμετωπίσουμε παραδοσιακές δυνάμεις και ομάδες αρκετά έμπειρες. Αρχικά πρέπει να περάσουμε στην επόμενη φάση και μετά να βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά. Αυτό είναι το μυστικό σε αυτές τις διοργανώσεις».

 

Τελευταία Νέα