«Διεκδικητής της Ευρωλίγκα ο ΠΑΟ!»

Αντώνης Καλκαβούρας
«Διεκδικητής της Ευρωλίγκα ο ΠΑΟ!»

bet365

Ο αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης, Φελίπε Ρέγιες, χαρακτηρίζει τον Παναθηναϊκό ευρωπαϊκή ομάδα του... ΝΒΑ και μιλώντας στο gazzetta.gr, δηλώνει ότι οι παίκτες που αποκτήθηκαν, θα διατηρήσουν ψηλά το «τριφύλλι».

Φέτος, θα φορέσει για 8η συνεχή χρονιά τη φανέλα της “βασίλισσας” και μετά από αμέτρητες διεθνείς διακρίσεις με την Εθνική Ισπανίας (χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2006, 2 χρυσά μετάλλια στα Ευρωμπάσκετ του 2009 & του 201, 2 αργυρά ολυμπιακά μετάλλια σε Πεκίνο και Λονδίνο, 2 αργυρά στα Ευρωμπάσκετ του 2003 & του 2007 κι ένα χάλκινο στο Ευρωμπάσκετ του 2001), προσδοκά να βιώσει την διεκδίκηση (γιατί όχι και την κατάκτηση) ενός ευρωπαϊκού τίτλου, με τα χρώματα της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο λόγος για τον 32χρονο έμπειρο πάουερ-φόργουορντ, Φελίπε Ρέγιες, ο οποίος μίλησε στο gazzetta.gr για την εφετινή Ευρωλίγκα και την αποψινή (22.30) πρεμιέρα με τον Παναθηναϊκό, λίγες ώρες πριν από το τζάμπολ στο Παλάθιος ντε Ντεπόρτες της ισπανικής πρωτεύουσας.

Μπορεί να κατακτήσει τη φετινή Ευρωλίγκα ο Παναθηναϊκός; Σε απόδοση 12.00 στην betfair

- Ποιες είναι οι επιδιώξεις με τις οποίες ξεκινάτε την εφετινή χρονιά στην Ευρωλίγκα;

«Να φτάσουμε όσο πιο μακριά γίνεται στην διοργάνωση με απώτερο στόχο την πρόκριση στο φάϊναλ-φορ! Τα τελευταία 16 χρόνια, έχουμε προκριθεί μόνο στο Παρίσι το 1996 και το 2011 στη Βαρκελώνη. Και τις δυο φορές το πήρε ο Παναθηναϊκός, αλλά ας το ξεχάσουμε αυτό... Παρ' όλα αυτά, για την ώρα κοιτάμε μόνο την 1η φάση, γιατί συμμετέχουμε σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο με 6 καλές ομάδες και αρχικά πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι θα προκριθούμε στο Top-16... Οπότε πάμε βήμα-βήμα και βλέπουμε.»

- Πως αντιμετωπίζετε την αποψινή πρεμιέρα με τον Παναθηναϊκό, με δεδομένο ότι προέρχεστε από ένα μακρύ και κουραστικό ταξίδι στις Η.Π.Α., όπου δώσατε δύο φιλικά παιχνίδια; Οι περισσότερες ομάδες δεν προσαρμόζονται εύκολα στις υποχρεώσεις τους, μετά από μία τέτοια αγωνιστική εμπειρία...

«Αυτό είναι αλήθεια, αλλά το πρόγραμμα ήταν γνωστό από την αρχή της προετοιμασίας και δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτό το ταξίδι σαν δικαιολογία και να μην δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό κόντρα στον Παναθηναϊκό. Παίξαμε πολύ καλά και ευχαριστηθήκαμε πολύ και τα δύο παιχνίδια σε Μέμφις και Τορόντο και πρέπει να κάνουμε τουλάχιστον το ίδιο για να κάμψουμε την αντίσταση της ελληνικής ομάδας που είναι από τις κορυφαίες στην Ευρώπη. Ελπίζω να είναι αρκετό... Θα δούμε...»

- Πως σου φαίνεται ο νέος Παναθηναϊκός; Ο Ομπράντοβιτς έφυγε μετά από 13 χρόνια μαζί με 10 παίκτες νέα παίκτες από το περυσινό ρόστερ και μόνο ο Διαμαντίδης με τον Τσαρτσαρή, θυμίζουν την ομάδα των επιτυχιών της τελευταίας δεκαετίας... Θεωρείς ακόμη επικίνδυνους τους “πράσινους”, πιστεύεις ότι παραμένουν διεκδικητές της Ευρωλίγκα;

«Ασφαλώς και το πιστεύω! Ο Παναθηναϊκός είναι εξαιρετική ομάδα και οι παίκτες που υπέγραψε είναι πολύ υψηλού επιπέδου και έχουν αποδείξει την αξία τους, όπου κι αν έπαιξαν στο παρελθόν. Ίσως να χρειαστεί λίγο χρόνο για να φτάσει στο σημείο που θα του επιτρέψει να εκμεταλλευτεί πλήρως τις σπουδαίες ικανότητες των παικτών, όμως είμαι σίγουρος από την αρχή της σεζόν, θα είναι ανταγωνιστικός... Θα έλεγα από αύριο (σ.σ.: απόψε) κιόλας!»

- Που πιστεύεις ότι θα κριθεί το αυριανό (σ.σ.: αποψινό) παιχνίδι;

«Ποτέ δεν ξέρεις πως μπορεί να εξελιχθεί ένα ματς... Θα δούμε πως θα πάει το ματς... Η άμυνα σίγουρα θα αποτελέσει μία από τις παραμέτρους που θα παίξουν αποφασιστικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα, καθώς επίσης και ο έλεγχος των ριμπάουντ. Αν ελέγξουμε την εναέρια κυκλοφορία, τότε θα έχουμε αρκετές ευκαιρίες να τρέξουμε στο ανοιχτό γήπεδο και κατ' επέκταση να επιβάλουμε την κυριαρχία μας. Από την άλλη πλευρά, ο Παναθηναϊκός θα δώσει τον καλύτερό του εαυτό για να μην μας αφήσει να τρέξουμε. Αυτό το στοιχείο ίσως να αποδειχθεί το πιο κρίσιμο για την έκβαση του ματς...»

- Ποια ομάδα θεωρείς φαβορί για την πρώτη θέση του ομίλου σας;

«Δεν μπορώ να σου απαντήσω αυτή τη στιγμή... Δεν ξέρω αν κάποιος άλλος μπορεί γιατί αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες... Ο όμιλός μας είναι απολύτως ανοικτός γιατί και οι έξι ομάδες είναι πολύ ποιοτικές και μπορούν να πρωταγωνιστήσουν... Θα προτιμήσω να είμαι συνετός και προσεκτικός στις κρίσεις μου και να περιμένω μέχρι να φτάσουμε τουλάχιστον μέχρι τα μέσα της 1ης φάσης, πριν εκφέρω άποψη...»

- Η ιστορία έχει δείξει ότι σε εθνικό επίπεδο, η Ισπανία είναι απόλυτη κυρίαρχη στις αναμετρήσεις της με την Ελλάδα, αλλά οι ελληνικοί σύλλογοι βρίσκουν τον τρόπο και κερδίζουν τις περισσότερες μονομαχίες με τις ισπανικές ομάδες... Πως το εξηγείς αυτό;

«Στην Εθνική ομάδα, έχουμε απίστευτους παίκτες, όπως οι αδερφοί Γκαζόλ, ο Ιμπάκα ή ο Μανουέλ Καλντερόν, που κάνουν την διαφορά. Τώρα, που επέστρεψε ο Ρούντι Φερνάντεζ στην Ισπανία για λογαριασμό της Ρεάλ Μαδρίτης, ελπίζω να πάρουμε το προβάδισμα και στις διασυλλογικές διοργανώσεις. Όπως και να 'χει πάντως, θα είναι δύσκολο γιατί οι ελληνικές ομάδες και κυρίως ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός, είναι πολύ σωστά δομημένες, έχουν εξαιρετικούς παίκτες και διαθέτουν μεγάλη εμπειρία στο υψηλότερο επίπεδο του ανταγωνισμού. »

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα