Τα συμπεράσματα του αρχηγού

Τα συμπεράσματα του αρχηγού

Αντώνης Κατσίκης
Τα συμπεράσματα του αρχηγού

bet365

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τα φιλικά του και πλέον ετοιμάζεται για την... εκκίνηση της σεζόν. Ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε στο gazzetta.gr και έκανε έναν μίνι απολογισμό.

Πρόκειται για τον αρχηγό και απόλυτο ηγέτη των Πρωταθλητών Ευρώπης και Ελλάδος. Συνεπώς είναι ο καταλληλότερος άνθρωπος για να μιλήσει για την εικόνα των Πειραιωτών στα δέκα φιλικά που έδωσαν κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας τους, αλλά και για να εξηγήσει σε ποιον βαθμό ετοιμότητας βρίσκεται ο ίδιος και η παρέα του λίγες ημέρες πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων τους. Ο Βασίλης Σπανούλης αγωνίστηκε στα οκτώ από τα δέκα φιλικά της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα και είχε 13, 7 πόντους 5,6 ασίστ δείχνοντας πως και φέτος τα πάντα θα περνάνε από τα δικά του χέρια.

Το gazzetta.gr βρέθηκε στο Ελ. Βενιζέλος το μεσημέρι της Δευτέρας (1/10) και συνομίλησε με τον Λαρισαίο γκαρντ λίγο μετά την άφιξη των «ερυθρολεύκων» από τη Μόσχα όπου έδωσαν τα δύο τελευταία τους φιλικά πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων τους.Ο διεθνής γκαρντ μίλησε για την εικόνα των Πειραιωτών στα φιλικά, για τη βελτίωση που χρειάζεται η ομάδα στην άμυνα, αλλά και για τον... καυτό Οκτώβριο.

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τα φιλικά του και πλέον ετοιμάζεται για τον πρώτο επίσημο αγώνα της χρονιάς κόντρα στη Νέα Κηφισιά για το Κύπελλο Ελλάδος. Ποια τα συμπεράσματα που βγήκαν από αυτή τη δεκάδα φιλικών που δώσατε;

«Ξεκινώντας από τα τελευταία δύο φιλικά που δώσαμε στη Ρωσία, μπορώ να πω ότι παρουσιαστήκαμε βελτιωμένοι στο παιχνίδι κόντρα στη Ζαλγκίρις Κάουνας σε σχέση με αυτό απέναντι στην Κιούμπαν, ειδικά στην άμυνα».

Η συνολική εικόνα της ομάδας έπειτα από το σύνολο των φιλικών που δώσατε, τι γεύση σου αφήνει;

«H αλήθεια είναι πως οι προπονητές, αυτή την περίοδο, κρύβουν πολλά πράγματα και προσπαθούν να δουν κάποια άλλα. Οπότε τα ασφαλή συμπεράσματα θα αρχίσουν να βγαίνουν μέσα από τα επίσημα παιχνίδια. Αυτό που διαπίστωσα και σίγουρα χρειάζεται να το βελτιώσουμε είναι η άμυνα μας. Θεωρώ πως στην επίθεση, όσο περνάνε τα παιχνίδια, θα γινόμαστε και καλύτεροι. Στην άμυνα, όμως, χρειάζεται πάρα πολύ δουλειά. Χρειαζόμαστε βελτίωση, γι' αυτό πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο. Θεωρώ πως κόντρα στη Ζαλγκίρις Κάουνας κάναμε πολλά από όσα μας ζητάει ο προπονητής μας στην άμυνα, γι' αυτό και είχαμε καλή εικόνα, αλλά χρειάζεται ακόμη περισσότερη δουλειά από όλους μας».

Έχεις εντοπίσει τον λόγο που ο Ολυμπιακός δεν αποδίδει όπως θα θέλατε στην άμυνα;

«Στο παιχνίδι με την Λοκομοτίβ, προηγηθήκαμε, αν θυμάμαι καλά, 60-46 προς το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου και τελικά ηττηθήκαμε γιατί δεχτήκαμε 35 πόντους σε ένα δεκάλεπτο. Για ομάδα του επιπέδου του Ολυμπιακό, αυτό δεν πρέπει να συμβεί ξανά. Δεν θα έλεγα ότι υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος λοιπόν, τα φιλικά τα δίνουμε με αυτόν ακριβώς τον στόχο, για να δούμε τις αδυναμίες μας, τις εντοπίσαμε και θα τις βελτιώσουμε μιας και αρχίζουν τα επίσημα ματς».

Τα επίσημα παιχνίδια είναι πλέον προ των πυλών. Και το πρώτο 20ημερο του Οκτωβρίου είναι γεμάτο πολύ δύσκολα ματς. Πρώτα με την Κάχα Λαμποράλ στο ΣΕΦ, μετά με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και έπειτα στην έδρα της Εφές Αναντολού. Αυτό για τον Ολυμπιακό είναι καλό ή κακό;

«To αν είναι καλό ή κακό θα φανεί μόνο μέσα στο παρκέ. Πολλοί θεωρούν πως λόγω της χημείας που έχουμε είναι καλό, άλλοι πάλι πιστεύουν ότι επειδή είναι νωρίς τα ματς, ίσως να υπάρχει ακόμη περισσότερη πίεση. Εγώ θεωρώ πως όλα θα φανούν στο παρκέ. Το πρόγραμμα είναι έτσι και δεν αλλάζει, είναι παιχνίδια που πρέπει να τα κερδίσουμε και θα κάνουμε τα πάντα για να τα καταφέρουμε».

Η ομάδα έμεινε σε μεγάλο ποσοστό ίδια με πέρσι, αλλά υπήρξε η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία. Τώρα που ολοκληρώθηκαν τα φιλικά, ποια είναι τα στοιχεία που έχεις καταλάβει πως θέλει να σας περάσει ο καινούργιος προπονητής;

«Το ρόστερ κατά 80% είναι το ίδιο σε σχέση με πέρσι και αυτός μας βοηθάει πολύ. Σίγουρα ο κόουτς έχει βάλει και σε άμυνα και σε επίθεση δικά του στοιχεία, στοιχεία της φιλοσοφίας του, χωρίς ωστόσο να θέλει να μπερδέψει κάτι σε σχέση με τα περσινά.Πρώτο του μέλημα είναι να βελτιώσει κάποια πράγματα που δεν του άρεσαν από την περσινή ομάδα. Σίγουρα προσπαθεί να βοηθήσει τον κάθε παίκτη να βγάλει τον καλύτερο εαυτό μέσα στο παρκέ και δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στο παιχνίδι "πέντε εναντίον πέντε" στο οποίο πέρσι είχαμε κάποια προβλήματα».

 

Τελευταία Νέα