«Στον Ολυμπιακό ξέρω περισσότερους!»

«Στον Ολυμπιακό ξέρω περισσότερους!»

Αντώνης Καλκαβούρας
«Στον Ολυμπιακό ξέρω περισσότερους!»

bet365

Ο Στράτος Περπέρογλου εξομολογείται στο gazzetta.gr ότι οι “ερυθρόλευκοι” ήταν η καλύτερη λύση γι' αυτόν τη δεδομένη χρονική στιγμή και δηλώνει ότι σέβεται απόλυτα την άποψη του Αργύρη Πεδουλάκη.

Στην πρόσφατη ραδιοφωνική συνέντευξη που έδωσε ο νέος πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, έγινε γνωστό ότι ο τεχνικός του “τριφυλλιού”, Αργύρης Πεδουλάκης, δεν συμπεριελάμβανε τον 28χρονο διεθνή φόργουορντ στις βασικές του επιλογές για τη νέα σεζόν κι έτσι αιτιολογήθηκε, εν συνεχεία, η απενεργοποίηση του “πράσινου” ενδιαφέροντος μετά την αρχική πρόταση που έκανε στον “Πέρπε” για να παραμείνει στο δυναμικό της ομάδας.

Λίγο αργότερα, μετά από ώριμη σκέψη, ο Στράτος Περπέρογλου, υπέγραψε συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό και όπως ο ίδιος δηλώνει στο gazzetta.gr, είναι χαρούμενος που γύρισε σελίδα στην καριέρα του. Ο νεοαποκτηθείς άσος των πρωταθλητών Ευρώπης, που έχει ήδη “δέσει” για τα καλά με τους νέους του συμπαίκτες και στο προχθεσινό φιλικό με την Μπάμπεργκ, ήταν ο κορυφαίος παίκτης των “ερυθρολεύκων” (17π.) ενώ στο χθεσινό με τη Κίμκι είχε 12, αναφέρθηκε στους λόγους που τον οδήγησαν να “κατηφορίσει” στον Πειραιά και τόνισε ότι πλέον στο Στάδιο “Ειρήνης και Φιλίας” έχει περισσότερα γνώριμα πρόσωπα απ' ότι στο κλειστό του ΟΑΚΑ...

- Πιέστηκες καθόλου μέσα σου για να πάρει την απόφαση να υπογράψεις στον Ολυμπιακό;

«Το πιο δύσκολο για μένα ήταν να πάρω την απόφαση, φεύγοντας από τον Παναθηναϊκό, να υπογράψω στον Ολυμπιακό. Από 'κει και πέρα, τα πράγματα αποδείχτηκαν πολύ πιο απλά απ' ότι περίμενα... Ήρθα σε μία ομάδα στην οποία, από την πρώτη στιγμή, όλοι μ' έκαναν να νιώσω πολύ άνετα και με βοήθησαν να προσαρμοστώ πολύ γρήγορα. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε δεν αισθάνομαι σαν νεοφερμένος και ανυπομονώ να αρχίσουν τα επίσημα παιχνίδια για να βοηθήσω την ομάδα...»

- Δηλαδή ούτε εσύ περίμενες τόσο άμεση προσαρμογή;

«Ένας λόγος για τον οποίο πήρα αυτή την απόφαση, ήταν ο ελληνικός κορμός του Ολυμπιακού... Τα περισσότερα από τα παιδιά τα γνωρίζω καλά και αυτή η σχέση κατέστησε πιο ομαλή την μετάβαση από τη μία ομάδα στην άλλη...»

- Όπως έγινε γνωστό, αφότου υπέγραψες στον Ολυμπιακό, ο Αργύρης Πεδουλάκης δεν σε συμπεριελάμβανε στα βασικά του πλάνα... Εσύ γνώριζες την θέση του προπονητή του Παναθηναϊκού, πριν αξιολογήσεις τις προτάσεις που είχες και πάρεις την τελική σου απόφαση;

«Όταν πήρα την απόφασή μου, δεν ήξερα αν ήμουν ή όχι στις επιλογές του προπονητή, αλλά και τώρα που το έμαθα, δεν άλλαξε κάτι... Ο καθένας κάνεις τις επιλογές του και φτιάχνει κάποια πλάνα στο μυαλό του και είναι απολύτως σεβαστά... Εγώ πήρα την απόφασή μου και είμαι χαρούμενος που γύρισα σελίδα στη ζωή μου και την καριέρα μου...»

- Η δημοσιοποίηση της άποψης του προπονητή του Παναθηναϊκού για την υπόθεση της παραμονής σου ή όχι στην ομάδα, εκτιμάς ότι ενδεχομένως να συμβάλει στο να τύχεις μίας πιο φυσιολογικής υποδοχής στην πρώτη σου επίσκεψη στο κλειστό του ΟΑΚΑ, θα είναι ένα ντέρμπι σαν όλα τα άλλα, με την έννοια ότι από τη στιγμή που οι “πράσινοι” δεν καίγονταν να σε κρατήσουν, τα φώτα ίσως να μην πέσουν και τόσο πολύ επάνω σου...

«Δεν περίμενα ότι θα ακούσω λιγότερα ή περισσότερα, ούτως ή άλλως όταν παίζεις στο ΟΑΚΑ ή στο ΣΕΦ, περιμένεις ότι η ατμόσφαιρα θα είναι “καυτή”. Δεν με απασχολούν καθόλου αυτά τα πράγματα και ούτε επηρεάζομαι από τις εντυπώσεις που δημιουργούνται από τις εφημερίδες. Αυτό δεν κάνει τη ζωή μου ούτε ευκολότερη ούτε δυσκολότερη... Εγώ έχω πάρει μία απόφαση και θα την υποστηρίξω 100%...»

- Μήπως στην Ελλάδα, πλέον και λόγω κρίσης, η φίλαθλη κοινή γνώμη έχει αρχίσει να ωριμάζει σε τέτοιο βαθμό, ώστε να αποδέχεται πιο ομαλά τέτοιου είδους μεταγραφικές κινήσεις; Το γεγονός ότι πριν από δύο καλοκαίρια τον ίδιο δρόμο πήρε ο Βασίλης Σπανούλης, σε έκανα να αντιμετωπίσεις την προοπτική αυτή πιο φυσιολογικά;

«Δε νομίζω ότι μπορούν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού ή του Παναθηναϊκού, να αξιολογήσουν το κριτήριο ή τον τρόπο σκέψης ενός παίκτη που παίρνει μία τέτοια απόφαση και αυτό είναι φυσιολογικό γιατί πρώτιστα είναι οπαδοί και είναι λογικό να τους ενδιαφέρει το καλό της ομάδας τους. Σίγουρα ο τρόπος με τον οποίο ο Βασίλης (σ.σ.: Σπανούλης) χειρίστηκε όλη την περιρρέουσα ατμόσφαιρα γύρω από την μετεγγραφή του, κρατώντας πολύ χαμηλούς τόνους, πιστεύω ότι άνοιξε τον δρόμο για την μία μεγαλύτερη ομαλότητα στην μετάβαση από την μία ομάδα στην άλλη. Εμείς είμαστε επαγγελματίες και προσπαθούμε να δούμε που είναι οι καλύτερες συνθήκες για μας, στη δεδομένη χρονική στιγμή... Έτσι όπως ήρθαν φέτος τα πράγματα, εγώ έκρινα ότι το ιδανικότερο για μένα είναι πάω στον Ολυμπιακό!»

- Τι βρήκες στο νέο σου σπίτι;

«Κάτι που είχα παρατηρήσει και πέρυσι στις μεταξύ μας αναμετρήσεις... Ότι δηλαδή, η ομάδα έχει μεγάλη ενέργεια και δίψα για να πρωταγωνιστήσει, ενώ το κλίμα μεταξύ των παικτών είναι πραγματικά πολύ καλό!»

- Για έκτη συνεχόμενη χρονιά θα αγωνιστείς σε μία ομάδα που διατήρησε τους περισσότερους παίκτες στους οποίους στηρίχθηκε την προηγούμενη σεζόν και απλά φέτος, εσύ αποτελείς ένα από τα συμπληρωματικά κομμάτια που προστέθηκαν στο παζλ... Πόσο σημαντικό είναι για μία ομάδα να ξεκινάει μία σεζόν με υψηλές προσδοκίες πάνω σ' αυτή την βάση;

«Είναι μεγάλη υπόθεση για μία ομάδα να διατηρεί τον βασικό κορμό των παικτών που την οδήγησαν σε μία επιτυχημένη σεζόν και να προβαίνει σε κάποιες προσθετικές κινήσεις και το αποτέλεσμα φαίνεται από την εικόνα που έχουμε παρουσιάσει στα πρώτα μας φιλικά παιχνίδια. Το δέσιμο και η ομοιογένεια αποκτώνται πιο εύκολα και πιο γρήγορα, αλλά το ότι υπάρχει ήδη μία καλή “χημεία” δε σημαίνει ότι πρέπει να επαναπαυτούμε... Άλλωστε, οι τίτλοι δεν κρίνονται τώρα, αλλά σε 7-8 μήνες, οπότε μας περιμένει σκληρή δουλειά μέσα στο γήπεδο, για να αποδείξουμε ότι μπορούμε να πετύχουμε όλους τους στόχους μας...»

Μήπως αυτό το εξαιρετικό πρόσωπο που παρουσιάζετε έως τώρα στα φιλικά παιχνίδια, είναι και λίγο ανησυχητικό με την έννοια ότι είστε πρωταθλητές Ευρώπης και όλοι θα σας κυνηγούν;

«Κανείς δεν είπε ότι η σεζόν θα είναι εύκολη... Ίσα-ίσα που πιστεύω ότι θα είναι πολύ πιο δύσκολη και αυτό είναι λογικό γιατί πέρυσι ο Ολυμπιακός έπαιζε χωρίς άγχος, ενώ φέτος θα έχει μεγαλύτερη πίεση... Άλλωστε, είναι πάντα πιο εύκολο να φτάσεις στην κορυφή από το να διατηρηθείς σε αυτή... Πρέπει να είμαστε όλοι προετοιμασμένοι για το τι θα αντιμετωπίσουμε και να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε την ομάδα στην κορυφή...»

- Τι άλλαξε στη ζωή σου από τη στιγμή που έβγαλε την “πράσινη” φανέλα για να φορέσει την “ερυθρόλευκη”;

«Τίποτε το ιδιαίτερο, αν εξαιρέσεις ότι άλλαξα σπίτι και περιοχή... Η ζωή μου είναι η ίδια, οι φίλοι μου είναι οι ίδιοι, για μένα δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτε... Απλά από το βόρεια προάστια, μετακόμισα στα νότια...»

- Πίστευες ποτέ ότι θα έφτανες στο σημείο να πας από τον Παναθηναϊκό στον Ολυμπιακό και μέσα σου να είσαι τόσο χαλαρός;

«Κοίτα τις ημέρες που σκεφτόμουν τι θα κάνω και μέχρι να πάρω την απόφασή μου, μου ήταν δύσκολο να με φανταστώ ως παίκτη του Ολυμπιακού. Από τη στιγμή, όμως, που το αποφάσισα, υπέγραψα το συμβόλαιό μου και εντάχθηκα στην ομάδα, πραγματικά αισθάνομαι πάρα πολύ άνετα και είμαι πολύ εντάξει με τον εαυτό μου...»

- Πολύ βαθιά μέσα σου, στην απόφασή σου, έπαιξε ρόλο και η αποχώρηση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς από τον Παναθηναϊκό μετά από 13 χρόνια;

«Ο Ομπράντοβιτς, όμως, δεν είναι ούτε εδώ!»

- Ναι, αλλά δεν είναι ούτε και εκεί που υποτίθεται ότι θα μπορούσες να παραμείνεις...

«Η αλήθεια είναι ότι ο Παναθηναϊκός άλλαξε τόσο ριζικά μέσα σε ένα καλοκαίρι, που στον Ολυμπιακό αν και μόλις ήρθα, ξέρω περισσότερους απ' ότι στην παλιά μου ομάδα... Η αποχώρηση του coach ήταν ένας ένας λόγος, αλλά όχι ο σημαντικότερος...»

 

Τελευταία Νέα