«Πάει να το ξαναπάρει ο Ολυμπιακός»

«Πάει να το ξαναπάρει ο Ολυμπιακός»

Gazzetta team
«Πάει να το ξαναπάρει ο Ολυμπιακός»

bet365

Ο απεσταλμένος του gazzetta.gr στη Νυρεμβέργη, Μιχάλης Στεφάνου, «ανακρίνει» τον Μπόστιαν Νάχμπαρ που αναφέρεται στο μεγάλο όπλο του Ολυμπιακού, την Ευρωλίγκα, αλλά και τον Παναθηναϊκο που είναι «ως σύλλογος είναι μεγαλύτερος από κάθε πρόσωπο»!

O Mπόστιαν Νάχμπαρ είναι σίγουρα ο πιο ποιοτικός παίκτης της Μπάμπεργκ, αλλά κι ένα από τα δυνατά ονόματα της Ευρωλίγκας. Διαχρονική αξία ο Σλοβένος, μπορεί να μην στεριώνει σε κάποια ομάδα όμως δεν δυσκολεύεται ποτέ να βρει την επόμενη. Ταλαντούχος σκόρερ με πλαστικές κινήσεις και ηγετικά χαρακτηριστικά, ο Νάχμπαρ θα προσπαθήσει να οδηγήσει την Μπάμπεργκ σε ακόμη υψηλότερες πτήσεις. Στο χθεσινό φιλικό ο Σλοβένος έδειξε μέρος των δυνατοτήτων του και ταλαιπώρησε αρκετές φορές την άμυνα του Ολυμπιακού.

Μιλώντας, πάντως, στο gazzetta.gr μετά το τέλος του αγώνα χαρακτήρισε τους ερυθρόλευκους ως ένα από τα μεγάλα φαβορί για κατάκτηση της ευρωλίγκας, ενώ τόνισε ότι ο Παναθηναϊκός είναι τεράστιος σύλλογος και υπεράνω προσώπων.

-Δυνατό τεστ για την ομάδα σου κόντρα στους πρωταθλητές. Τι εντυπώσεις σου άφησε το ματς και ποια είναι η απόψή σου για τον Ολυμπιακό.

Ήταν πράγματι ένα δυνατό τέστ για εμάς κόντρα σε μια τόσο ποιοτική ομάδα όπως ο Ολυμπιακός. Ο αντίπαλός μας ήταν πιο έτοιμος και αυτό φάνηκε, αλλά νομίζω ότι κι εμείς δείξαμε αρκετά καλά στοιχεία κόντρα σε ένα σύνολο πάρα πολύ δεμένο. Είμαι ευχαριστημένος.

-Θεωρείς ότι ο Ολυμπιακός έχει της δυνατότητες να υπερασπιστεί τον τίτλο του;

Πολλοί θα ισχυριστούν ότι χωρίς τον Ίβκοβιτς, που είναι μεγάλος δάσκαλος, θα είναι δύσκολο να επαναλάβει την επιτυχία του. Εγώ διαφωνώ και πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός θα πάει να το ξαναπάρει! Είναι πολύ δύσκολο στην εποχή μας να βρείς ομάδα με τόσο καλή χημεία και ρόστερ που έμεινε σχεδόν αναλοίωτο από τη μία σεζόν στην άλλη. Αυτό θα είναι και το μεγάλο όπλο του Ολυμπιακού.

-Τη φετινή ευρωλίγκα πώς την περιμένεις μετά και τις αλλαγές στο σύστημα. Βλέπεις να έρχονται από πίσω νέες δυνάμεις; Ο δικός σας στόχος ποιος είναι;

«Η διοργάνωση συνεχώς βελτιώνεται και γίνεται πιο θεαματική. Νομίζω θα δούμε σπουδαία παιχνίδια και πολλές δυνατές ομάδες. Εμείς θέλουμε να πάμε στο ΤΟΡ-16 που πλέον έχει γίνει πολύ πιο «πλούσιο» με 14 παιχνίδια αντί για έξι. Πάντως θεωρώ ότι ακόμη και μια πρόκριση στα προημιτελικά έιναι ένας όχι ανέφικτος στόχος για την ομάδα μου. Δουλεύουμε σωστά και κάνουμε σταθερά βήματα. Να σου πώ την αλήθεια έχω μείνει έκπληκτος με την οργάνωση που έχει η Μπάμπεργκ».

-Από τη μία οργάνωση και σταθερά βήματα και από την άλλη πολλά εκατομμύρια σε Τουρκία και Ρωσία. Ποιος είναι τελικά ο πιο σίγουρος δρόμος;

«Κοίταξε, αυτό που κάνει η Μπάμπεργκ είναι σίγουρο. Ανεβαίνει επίπεδο αργά αλλά σταθερά. Αυτό που κάνουν στη Τουρκία και τη Ρωσία μοιάζει περισσότερο με τζόγο. Κάποια στιγμή μπορεί να τους «βγει» και την επόμενη σεζόν να αποτύχουν εντελώς. Ρισκάρουν με πολλά χρήματα, αλλά αυτό δεν είναι ποτέ το πιο σημαντικό. Το πιο τρανό παράδειγμα είναι ο τελικός του Ολυμπιακού με την ΤΣΣΚΑ».

-Πάμε στον Παναθηναϊκό. Μια από τις πιο επιτυχημένες ομάδες στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ προχώρησε σε ριζικές αλλάγές, με κυριότερη την αποχώρηση του Ομπράντοβιτς. Πως περιμένεις να εμφανιστεί τη νέα σεζόν;

«Κάθε ομάδα που κάνει τόσες αλλαγές χρειάζεται περισσότερο χρόνο. Ο Παναθηναϊκός περνάει σε μια νέα εποχή, αλλά είναι πάντα ο Παναθηναϊκός. Ένας τόσο μεγάλος σύλλογος είναι πάνω από πρόσωπα. Προσωπικά δεν έχω αλλάξει άποψη για τον Παναθηναϊκό. Περιμένω να τον δω ανάμεσα στις top ομάδες να διεκδικεί το τρόπαιο. Δεν μπορώ να σκεφτώ την ευρωλίγκα χωρίς τον Παναθηναϊκό μέσα στα φαβορί. Είμαι σίγουρος ότι θα ξεπεράσει τις αποχωρήσεις, απλά θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο επαναλαμβάνω».

 

Τελευταία Νέα