«Μισούσα τον Διαμαντίδη!»

«Μισούσα τον Διαμαντίδη!»

Αντώνης Καλκαβούρας
«Μισούσα τον Διαμαντίδη!»

bet365

Ο νεοαποκτηθείς Λιθουανός φόργουορντ, Γιόνας Μασιούλις, αποκαλύπτει στο gazzetta.gr τις πληροφορίες που του έδωσε ο "Saras" για τον Παναθηναϊκό και δηλώνει ότι οι "πράσινοι" δεν θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα ομοιογένειας!

Πέρασε σχεδόν όλο του το καλοκαίρι με την Εθνική Λιθουανίας, συμμετέχοντας στο προολυμπιακό τουρνουά του Καράκας αλλά και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, οπότε, όπως καταλαβαίνετε από πληροφορίες σχετικά με το ελληνικό πρωτάθλημα, την αντιπαλότητα των δύο "αιωνίων" και τη νέα του ομάδα, τον Παναθηναϊκός, είναι υπερπλήρης! Γι' αυτό, άλλωστε, φρόντισαν οι συμπαίκτες του στην "Lietuva", Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και Λίνας Κλέιζα, που πέρασαν από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, αντίστοιχα και τους εκμυστηρεύτηκαν όλα όσα χρειάζεται να ξέρει, ερχόμενος στην Ελλάδα... Ο λόγος για τον Γιόνας Μασιούλις, που αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό για να καλύψει την θέση "3" και ο ίδιος, μιλώντας στο gazzetta.gr, δήλωσε πολύ αισιόδοξος για την έκβαση της εφετινής σεζόν για τους "πράσινους", παρά τις ριζικές αλλαγές που συντελέστηκαν σε διοίκηση, ρόστερ και τεχνικό τιμ... Ο 27χρονος διεθνής Λιθουανός άσος, αναφέρθηκε επίσης στο εκπληκτικό κλίμα που συνάντησε στον Παναθηναϊκό καθώς και στον Δημήτρη Διαμαντίδη, εξηγώντας γιατί τον "μισούσε"! Τουλάχιστον μέχρι πριν από λίγο καιρό...

- Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από τη νέα σου ομάδα;

«Δουλεύουμε σκληρά, εδώ και περίπου έναν μήνα και νομίζω ότι κάθε μέρα που περνάει γινόμαστε καλύτεροι! Σίγουρα, έχουμε πολλά πράγματα να διορθώσουμε και να βελτιώσουμε, αλλά μετά την ενσωμάτωση και του Ούκιτς, είμαστε πλέον πλήρεις και μπορούμε να πούμε ότι ο χρόνος δουλεύει υπέρ μας... Για την ώρα, όλα πηγαίνουν όπως πρέπει... Είμαστε εντός χρονοδιαγράμματος και όταν έρθει η ώρα για τα επίσημα παιχνίδια, πιστεύω ότι θα είμαστε στο επίπεδο ετοιμότητος που θέλουμε... Κατά άλλα, είμαι ενθουσιασμένος με την χώρα σας και την Αθήνα, αλλά πιο πολύ με το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα και τις σχέσεις που έχουν ήδη "οικοδομηθεί" μεταξύ των παικτών... Νιώθω ήδη μέλος μίας μεγάλης οικογένειας!»

- Φανταζόμαστε ότι γνωρίζεις πολύ καλά σε ποιον σύλλογο ήρθες και πόσο βαρύ είναι το όνομα του Παναθηναϊκού σε ολόκληρη την Ευρώπη, μετά από 6 ευρωπαϊκούς τίτλους και συνολικά 11 συμμετοχές σε φάϊναλ-φορ... Τις λεπτομέρειες που θέλει να ξέρει ένας παίκτης πριν υπογράψει σε μία νέα ομάδα, στις είπε Σαρούνας Γιασικεβίτσιους;

«Σίγουρα ο "Saras" δεν μπορούσε να μου μιλήσει για το αγωνιστικό κομμάτι, αφού αυτό το καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός άλλαξε προπονητή και σχεδόν όλους τους παίκτες του... Ωστόσο, μου έδωσε αρκετές πληροφορίες για τους ανθρώπους που εργάζονται στην ομάδα, για κάποια μέλη του staff, για την οργάνωση του συλλόγου και για την διοίκηση, καθώς επίσης για τον Διαμαντίδη και τον Τσαρτσαρή, που θα είναι οι συνδετικοί κρίκοι της παλιάς με τη νέα εποχή... Για τον Δημήτρη και τον Κώστα βέβαια, είχα κι εγώ άποψη γιατί έχω παίξει πολλές φορές αντίπαλός τους σε διασυλλογικό και εθνικό επίπεδο, οπότε λίγο-πολύ γνωριζόμαστε...»

- Να υποθέσουμε ότι ο "Saras" σου μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Παναθηναϊκό, παρ' ότι ο ίδιος δεν θέλησε να ανανεώσει τη συνεργασία του και να παραμείνει στην Αθήνα...

«Αυτό εννοείται... Πως θα μπορούσε, άλλωστε, να γίνει το αντίθετο; Έπαιξε εδώ 4 χρόνια, κέρδισε τίτλους, έκανε φίλους και απ' ότι είμαι σε θέση να γνωρίζω πέρασε υπέροχα...»

- Τι άλλο σου είπε;

«Ότι θα είναι μία δύσκολη χρονιά, γιατί ο Παναθηναϊκός πλέον δεν θα έχει το "όπλο" της ομοιογένειας, του σταθερού κορμού και του ίδιου προπονητή, που είχε εδώ και πολλά χρόνια, αλλά αυτό που δεν θα αλλάξει είναι οι στόχοι και οι προσδοκίες του κόσμου και της διοίκησης, που θα παραμείνουν το ίδιο υψηλοί! Να σου πω την αλήθεια, όμως, παρατηρώντας την ομάδα και δουλεύοντας καθημερινά με τους συμπαίκτες μου μέσα στο γήπεδο, διακρίνω ότι έχουμε και ταλέντο και εμπειρία και ικανότητες να πετύχουμε κάτι καλό! Έχουμε γίνει όλοι "φιλαράκια" μεταξύ μας και όλα δουλεύουν ρολόι... Πραγματικά, δεν το περίμενα με 10 καινούριους παίκτες, αλλά ειλικρινά, δεν πιστεύω ότι θα αντιμετωπίσουμε πρόβλημα ομοιογένειας ή δεσίματος, πες το όπως θέλεις...»

- Για τα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, σου είπε τίποτε;

«Όχι μόνο "Saras", αλλά και ο Κλέϊζα! Αλλά όχι τόσο για το αγωνιστικό μέρος, όσο για τα έκτροπα που έχουν συμβεί πολλές φορές σε αυτούς τους αγώνες, από τους φιλάθλους και των δύο ομάδων... Και οι δύο μου είπαν ότι η αντιπαλότητα μεταξύ των οπαδών και των διοικήσεων είναι μεγάλη, καθώς επίσης ότι οι παίκτες, μεταξύ τους, έχουν άριστη σχέση και ποτέ δεν έχει γίνει κανένας σοβαρός τσακωμός μέσα στον αγωνιστικό χώρο...»

- Μόλις ανακοινώθηκε η απόκτησή σου, μιλήσαμε με τον πρώην assistant-coach και νυν προπονητή της πρώην ομάδας σου (Μοντεπάσκι Σιένα) και ο Λούκα Μπάνκι , μας είπε (δείτε ΕΔΩ) ότι είσαι ένας από τους πιο "άγνωστους" ποιοτικούς παίκτες στην Ευρώπη και αυτό γιατί τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρήθηκες από τραυματισμούς... Εμείς σε παρακολουθήσαμε τόσο στο προολυμπιακό τουρνουά του Καράκας, όσο και στο Λονδίνο και ειδικότερα στη Βενεζουέλα, έκανες καταπληκτικές εμφανίσεις...

«Η αλήθεια είναι ότι από... τραυματισμούς, δεν έχω παράπονο, είχα κάμποσους! Στο προολυμπιακό τουρνουά (σ.σ.: μ.ο. 11,5π., 7,5ρ. & 2,8ασ. με 45,5% στα τριπ. σε 28,5'), ήμουν σε πολύ καλή κατάσταση, πήρα αρκετό χρόνο συμμετοχής και νομίζω ότι βοήθησα αρκετά την Εθνική ομάδα... Στη συνέχεια, όμως, ταλαιπωρήθηκα πάλι από ενοχλήσεις σε χέρι και πόδι και αυτός είναι ο λόγος που στους Ολυμπιακούς Αγώνες (σ.σ.: μ.ο. 2,8π. & 2,0ρ. Σε 15,2') δεν έπαιξα πολύ... Αλλά όλα είναι μέσα στο πρόγραμμα... Αυτή τη στιγμή, είμαι απολύτως υγιής και νιώθω έτοιμος να βοηθήσω τη νέα μου ομάδα.... Ευχαριστώ πολύ τον Λούκα (σ.σ.: Μπάνκι) για τα καλά του λόγια, πρέπει όμως, να τα αποδείξω μέσα στο γήπεδο. Με τα λόγια δε γίνεται τίποτε...»

- Είπες νωρίτερα ότι λίγο-πολύ γνωρίζεις τους Διαμαντίδη και Τσαρτσαρή από τις πάμπολλες φορές που έχετε βρεθεί αντίπαλοι στο παρελθόν... Τελικά, πόσο προτιμότερο είναι να είσαι συμπαίκτης του "Μήτσου" παρά αντίπαλος;

«Είναι ένας από τους παίκτες, με τον οποίο λατρεύεις να είσαι συμπαίκτης, αλλά τον... "μισείς" όταν τον έχεις αντίπαλο... Ο "τύπος" βρίσκεται παντού και είναι το ίδιο ενεργητικός και αποτελεσματικός σε άμυνα κι επίθεση! Είναι εκπληκτικός συμπαίκτης και σπάνιος ηγέτης και τώρα που είμαι στο πλευρό του, το συνειδητοποιώ στον απόλυτο βαθμό... Όταν παίζαμε αντίπαλοι, παρ' ότι είναι point-guard, πολλές φορές, λόγω του ύψους του και των μακριών του χεριών, αναλάμβανε να με μαρκάρει και πραγματικά δεν μπορούσα να κάνω πολλά πράγματα, γι' αυτό και τον μισούσα (γέλια!!!)...»

 

Τελευταία Νέα