«Ήρθα για τίτλους»

«Ήρθα για τίτλους»

Αντώνης Κατσίκης
«Ήρθα για τίτλους»

bet365

Ο Δημήτρης Μαυροειδής μίλησε στο gazzetta.gr και εξήγησε τον λόγο που υπέγραψε στον Ολυμπιακό. «Ήρθα για τίτλους. Και θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να βοηθήσω».

Ο Έλληνας σέντερ βρέθηκε το καλοκαίρι ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Τελικά προτίμησε να συνεχίσει την καριέρα του στον Πειραιά. Έτσι, μετά από δύο χρόνια στο Μπιλμπάο επέστρεψε στην Ελλάδα για χάρη των «ευρθρολεύκων» και όπως εξήγησε στο gazzetta.gr ο μεγάλος του στόχος είναι η κατάκτηση τίτλων με την ομάδα του Πειραιά.

Το καλοκαίρι ήταν κάπως... παράξεονο για εσένα. Βρέθηκες ανάμεσα στους «αιώνιους» και τελικά προτίμησες Ολυμπιακό. Μετά από έναν μήνα στην ομάδα, νιώθεις δικαιωμένος για την επιλογή σου;

«Ήθελα να έρθω στον Ολυμπιακό και όταν ο Πρωταθλητής Ευρώπης και Ελλάδος στο ζητάει, δεν το σκέφτεσαι πολύ. Πέρασα δύο υπέροχα χρόνια στο Μπιλμπάο και πλέον έχει ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα μου. Ναι, νιώθω δικαιωμένος, η ομάδα είναι μια παρέα και διαπίστωσα αυτό που έλεγαν όλοι, ότι είναι ομάδα εντός και εκτός παρκέ. Οπότε νιώθω ότι έκανα τη σωστή επιλογή. Το ζητούμενο φυσικά είναι να έρθουν και οι τίτλοι. Αυτό θέλω. Ήρθα για τίτλους και θα κάνω τα πάντα για να φτάσουμε στην κατάκτηση τροπαίων».

Η ομάδα έχει δώσει ήδη πέντε φιλικά. Σε τι επίπεδο βρίσκεστε τώρα;

«Eίναι νωρίς να μιλάμε ακόμη για την ετοιμότητα της ομάδας ή οτιδήποτε άλλο. Το ζητούμενο στα φιλικά είναι να βλέπουμε τα λάθη μας και τις αδυναμίες μας και να τα βελτιώσουμε στη συνέχεια. Η ομάδα δείχνει να έχει χημεία και αυτό είναι το σημαντικό. Ο κόουτς μας ζητάει να παίζουμε γρήγορα και όχι βιαστικά και εμείς προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι μας ζητάει μέσα στο παρκέ. Αλλά είναι ακόμη νωρίς. Σίγουρα η ομάδα βρίσκεται σε πιο προχωρημένο στάδιο σε σχέση με πέρσι μιας και οι παίκτες γνωρίζουν καλά ο ένας τον άλλον και εγώ με τον Στράτο γνωρίζουμε τους υπόλοιπους από την Εθνική ομάδα, οπότε αυτό που δουλεύουμε είναι πάνω στην τακτική σε άμυνα και επίθεση. Έρχονται δύσκολα φιλικά και πρέπει να ανταποκριθούμε ώστε να φανούμε έτοιμοι στην πρεμιέρα σε Ελλάδα και Ευρωλίγκα».

Επέστρεψες μετά από δύο χρόνια στην Ισπανία, δεν έχετε δώσει ακόμη κάποιο επίσημο ματς, αλλά από το γενικότερο κλίμα, τι διαφορές έχεις παρατηρήσει ως τώρα;

«Σίγουρα η χώρα περνάει δύσκολα. Πριν δύο χρόνια η κρίση δεν μας είχε αγγίξει τόσο και τώρα όλα είναι διαφορετικά. Τα πράγματα είναι ακόμη δυσκολότερα και το καταλαβαίνω όπου και να πάω. Αυτό είναι ένα έξτρα κίνητρο για εμάς. Πρέπει να δώσουμε ακόμη περισσότερα στο παρκέ για να δώσουμε χαρά στον κόσμο και γενικά να αποδώσουμε καλό μπάσκετ».

Ο Παναθηναϊκός άλλαξε αρκετά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Πλέον θεωρείς πως ο Ολυμπιακός έχει το πλεονέκτημα της ομοιογένειας σε σχέση με τον μεγάλο του αντίπαλο;

«O Παναθηναϊκός είναι ο μεγάλος μας αντίπαλος και όποιος τον υποτιμήσει θα το πληρώσει. Σίγουρα άλλαξε, αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι. Πρέπει να δίνουμε σε κάθε παιχνίδι το 100% των δυνάμεων μας για να φτάσουμε ξανά στην κορυφή. Έχει πληγωθεί ο Παναθηναϊκός μετά το περσινό και σίγουρα θα θέλουν να επιστρέψουν στην κορυφή και αυτό εμείς δεν πρέπει να το επιτρέψουμε να συμβεί. Γι' αυτό και πρέπει καθημερινά να δουλεύουμε μέσα στο γήπεδο με όλες μας τις δυνάμεις για να το καταφέρουμε».

 

Τελευταία Νέα