«Ταράξαμε τα νερά»

Αντώνης Κατσίκης
«Ταράξαμε τα νερά»

bet365

Ο Παναγιώτης Τσαγκρώνης μίλησε στο gazzetta.gr και έκανε τον απολογισμό του πρώτου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 3 on 3.Ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΚ δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από όσα έγιναν στο Ζάππειο και εξήγησε το γιατί.

Από την προηγούμενη Πέμπτη (23/8) ως και την Κυριακή (26/8) διεξήχθη στο Ζάππειο το Πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 3 on 3. Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης πήρε «άριστα» από τη FIBA και ένα ζεστό χειροκρότημα από περίπου 2.500 φιλάθλους που βρέθηκαν την Κυριακή το βράδυ στο Ζάππειο. Συνολικά το τετραήμερο που προηγήθηκε υπολογίζεται πως πέρασαν από τα γήπεδα του 3 on 3 περισσότεροι από 6.000 φίλαθλοι, κάτι που άφησε απόλυτα ικανοποιημένους τους ανθρώπους της ΕΟΚ, αλλά και εκείνους της FIBA. Tο gazzetta.gr επικοινώνησε με τον Γενικό Γραμμετέα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Παναγιώτη Τσαγκρώνη, και του ζήτησε να κάνει έναν μίνι απολογισμό των πεπραγμένων.

Την προηγούμενη Δευτέρα (20/8) στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίθηκε ενόψει του πρώτου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 3 on 3, είχατε ζητήσει την στήριξη των Ελλήνων φιλάθλων. Τώρα που τελείωσε η διοργάνωση, έχετε μείνει ικανοποιημένος από την ανταπόκριση του κόσμου;

«Μείναμε απόλυτα ικανοποιημένοι από την ανταπόκριση του κόσμου. Θεωρώ πως πήγαμε καλύτερα από ό,τι περιμέναμε και από το Ζάππειο πέρασαν πολλοί περισσότεροι φίλαθλοι από όσοι ελπίζαμε πως θα έρχονταν να παρακολουθήσουν τους αγώνες. Τώρα που ολοκληρώθηκε η διοργάνωση, μπορούμε να πούμε ότι ίσως χρειαζόταν να γίνει σε ακόμη μεγαλύτερο χώρο. Να είστε σίγουροι πως θα έρχονταν κι άλλοι φίλαθλοι εάν το 3 on 3 διεξαγόταν την ερχόμενη εβδομάδα μιας και θα είχαν επιστρέψει ακόμη περισσότεροι άνθρωποι από τις διακοπές τους».

Οι άνθρωποι της FIBA έμειναν ικανοποιημένοι από όσα είδαν;

«Οι άνθρωποι της FIBA μας είπαν πως βάλαμε πάρα πολύ ψηλά τον πήχη και πλέον οι απαιτήσεις για τις επόμενες διοργανώσεις θα είναι τεράστιες. Εκτιμώ πως ταράξαμε τα λιμνάζοντα νερά του μπάσκετ με τη διοργάνωση αυτή. Οι άνθρωποι της FIBA μας έλεγαν μάλιστα πως δεν ξέρουν εάν οι άλλες χώρες θα μπορέσουν να διοργανώσουν σε τόσο υψηλά στάνταρ τα επόμενα 3 on 3. Xαίρομαι γιατί η χώρα μας πήρε πάρα πολλά από αυτή τη διοργάνωση και έστειλε ένα μήνυμα προς τα έξω πως ακόμη υπάρχουμε, στείλαμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας και απαντήσαμε σε όσους μας θεωρούν ξεγραμμένους».

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο θα δούμε το 3 on 3; Είστε αισιόδοξος;

«H FIBA θα παρουσιάσει το Νοέμβριο στη ΔΟΕ την πρόταση της και είμαι σίγουρος πως το 3 on 3 θα γίνει Ολυμπιακό Άθλημα. Εάν όχι το 2016, τότε στους Ολυμπιακούς του 2020 σίγουρα».

Σε ό,τι έχει να κάνει με το αγωνιστικό κομμάτι, μείνατε ικανοποιημένος από την απόδοση των ομάδων μας;

«Η αλήθεια είναι πως οι δικές μας ομάδες φτιάχτηκαν τις τελευταίες ημέρες και έτσι δεν είχαν καιρό να προετοιμαστούν. Καλά, καλά δεν γνώριζαν τους κανονισμούς του παιχνιδιού, οπότε μόνο εύκολο δεν ήταν αυτό που κλήθηκαν να κάνουν. Είμαι σίγουρος πως με το πέρασμα των χρόνων θα γινόμαστε όλο και καλύτεροι γιατί το μπάσκετ ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία του Έλληνα σε οποιαδήποτε μορφή του».

Υπάρχει κάτι που θα αλλάζατε;

«Όπως ανέφερα και νωρίτερα, ίσως θα έπρεπε να γίνουν οι αγώνες σε ακόμη μεγαλύτερο χώρο. Από εκεί και πέρα είναι κάποια πράγματα, από τεχνικής απόψεως, τα οποία πρέπει να δει η FIBA. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία θα πρέπει να να δει και τον προγραμματισμό στη διεξαγωγή των αγώνων. Υπήρξε ένα μικρό πρόβλημα με τον προγραμματισμό των αγώνων και αυτό το φαινόμενο παρουσιάστηκε γιατί αποφασίστηκε την τελευταία στιγμή να αγωνιστούν και μικτές ομάδες».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα