«Γεννημένος νικητής»

«Γεννημένος νικητής»

Αντώνης Κατσίκης
«Γεννημένος νικητής»

bet365

Η «σημαία» της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, Ομέρ Ονάν, μίλησε στο gazzetta.gr για το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού, Ρόκο Λένι Ούκιτς.

Ο 34χρονος γκαρντ είχε τις προηγούμενες δύο σεζόν στο πλάι του τον Κροάτη πλέι μέικερ. Πλέον, ο Ούκιτς θα βρίσκεται δίπλα στον Δημήτρη Διαμαντίδη καθώς από τη νέα σεζόν θα φοράει τη φανέλα των έξι φορές Πρωταθλητών Ευρώπης με τον Τούρκο γκαρντ να εξηγεί στο gazzetta.gr γιατί ο Κροάτης πλέι μέικερ θα κάνει το τέλειο δίδυμο με τον αρχηγό του «τριφυλλιού».

Επίσης ο Τούρκος διεθνής αποκάλυψε πως περιμένει με μεγάλη αγωνία να δει τον Παναθηναϊκό της μετά-Ομπράντοβιτς εποχής ενώ ευχήθηκε η ομάδα του να καταφέρει επιτέλους να φτάσει στο Final Four της Ευρωλίγκας και εξήγησε γιατί η άφιξη των Μπατίστ και Σάτο τον κάνει... υπεραισιόδοξο.

Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε τη Δευτέρα (23/7) την απόκτηση του Ρόκο Λένι Ούκιτς. Τον γνωρίζεις όσο λίγοι, θες να μας πεις τι παίκτης είναι και τι να περιμένει ο κόσμος του Παναθηναϊκού από αυτόν;

«Ο κόσμος να περιμένει πολλά, να περιμένει πάρα πολλά. Πρόκειται για έναν εξαιρετικό παίκτη που μπορεί να κάνει τα πάντα μέσα στο γήπεδο. Εκτός από σπουδαίος παίκτης είναι και φανταστικός χαρακτήρας και θα το δείτε. Είχα την ευκαιρία να αγωνιστώ δίπλα του και πραγματικά ήταν μεγάλη τιμή για εμένα. Στον Παναθηναϊκό είμαι σίγουρος πως θα κάνει μεγάλα πράγματα».

Θεωρείς πως με τον Δημήτρη Διαμαντίδη θα «δέσουν»;

«Είμαι σίγουρος. Πρόκειται για έναν παίκτη γεννημένο νικητή που θα βρεθεί στο πλάι ενός από τους καλύτερους γκαρντ στον κόσμο, οπότε νομίζω πως θα κάνουν σπουδαίο δίδυμο».

Θες να μας περιγράψεις πως λειτουργεί μέσα στο παρκέ;

«Eίναι ηγέτης και δεν φοβάται να πάρει οποιαδήποτε ευθύνη. Θέλει τη μπάλα στα χέρια του και του αρέσει πολύ να δημιουργεί, αλλά και να σκοράρει. Ειδικότερα μετά από σκριν, τελειώνει πάντα τις φάσεις, είτε με σουτ, είτε με λέι απ. Θεωρώ πως αν πάρει τα βήματα για διείσδυση, τότε δεν τον σταματάει κανείς. Είναι ψηλός για τη θέση του και μπορεί πολλές φορές να ποστάρει πιο κοντούς αντιπάλους ενώ πασάρει εξαιρετικά στην αδύνατη πλευρά, αλλά και πάνω από το κεφάλι του, οπότε είναι δύσκολο κάποιος να τον μαρκάρει».

Θεωρείς πως υπάρχει κάποιος τομέας στο παιχνίδι του που χρειάζεται βελτίωση;

«Εγώ πάντα του έλεγα πως δεν χρειάζεται να σκέφτεται τόσο πολύ (γέλια). Ορισμένες φορές σκέφτεται παραπάνω από όσο πρέπει και κάποιες στιγμές αυτό δεν είναι καλό όταν πρέπει να πάρει γρήγορες αποφάσεις. Ενώ θεωρώ πως κάποιες φορές κρατάει τη μπάλα περισσότερο από όσο πρέπει. Αυτά, όμως, δεν τα θεωρώ μειονεκτήματα. Αυτό εξαρτάται και από το ποιος προπονητής υπάρχει στον πάγκο, αλλά και ποιοι είναι οι συμπαίκτες σου. Ο Ούκιτς ξέρει καλά τι εστί Παναθηναϊκός και τι χρειάζεται η ομάδα από αυτόν. Ο Διαμαντίδης θα είναι το αφεντικό και αυτός θα πρέπει να τον συμπληρώνει, οπότε νομίζω πως θα κάνουν ένα εξαιρετικό δίδυμο».

Πως φαίνεται σε έναν αντίπαλο του Παναθηναϊκού πως τη νέα σεζόν δεν θα έχει απέναντι του τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς;

«Απίστευτο (γέλια)! Τόσα χρόνια, δεν θυμάμαι και εγώ πόσα, Παναθηναϊκός και Ομπράντοβιτς ήταν ένα. Ο Παναθηναϊκός ήταν η ομάδα του Ομπράντοβιτς, ο Ομπράντοβιτς ήταν ο προπονητής του Παναθηναϊκού. Όλα γίνονταν με τον δικό του τρόπο. Πέρασαν δεκάδες παίκτες από τα χέρια του και όλοι έμαθαν να παίζουν όπως αυτός ήθελε. Και όποιος δεν ήθελε, έφευγε. Δεν υπήρχε κάτι άλλο. Νομίζω πως αυτό μαρτυρά το γιατί είναι ο καλύτερος προπονητής της Ευρώπης. Η νέα εποχή του Παναθηναϊκού θα είναι δύσκολη ή αν προτιμάτε, παράξενη θα έλεγα. Θα είναι μια διαφορετική ομάδα, αλλά και πάλι να νομίζω έχει στόχο να τα πάρει όλα στην Ελλάδα και να φτάσει τουλάχιστον ως το Final Four».

Η ομάδα σου, η Φενέρ, θα είναι του χρόνου τον Μάη στο Λονδίνο;

«Το εύχομαι, αν και είναι πολύ δύσκολο. Κάνουμε μια νέα προσπάθεια, δεν έχουμε ολοκληρώσει ακόμη το ρόστερ μας, αλλά είμαστε κοντά. Η άφιξη του Μπατίστ και του Σάτο με χαροποίησε ιδιαίτερα γιατί πρόκειται για δύο τεράστιους παίκτες που ξέρουν καλά να κερδίζουν τίτλους και να φτάνουν στο Final Four. Επίσης έχουμε νέο προπονητή, οπότε θα παίξει και αυτό τον ρόλο του. Έδειξε στη Σιένα πως αυτό που τον ενδιαφέρει είναι πάνω από όλα η άμυνα, κάτι που μου αρέσει πολύ γιατί και εγώ πιστεύω πως μόνο μέσω της άμυνας κερδίζεις τίτλους. Αυτό που θέλουμε τη νέα χρονιά είναι να μη δεχόμαστε περισσότερους από 65-70 πόντους, μόνο έτσι θα έχουμε τύχη να φτάσουμε ψηλά».

 

Τελευταία Νέα