«Tη χώρα μας ψηλά»

«Tη χώρα μας ψηλά»

Αντώνης Κατσίκης
«Tη χώρα μας ψηλά»

bet365

Ο Κώστας Καϊμακόγλου μίλησε στο gazzetta.gr για το μεγάλο του όνειρο που αν πραγματοποιηθεί θα δώσει, έστω και για λίγο, χαρά σε όλους τους Έλληνες.

Η αλήθεια είναι πως η χώρα μας περνάει δύσκολες ώρες. Η κρίση έχει... χτυπήσει αρχικά το πορτοφόλι όλων των Ελλήνων, αλλά και την ψυχολογία τους. Ο Κώστας Καϊμακόγλου, μιλώντας στο gazzetta.gr, αποκαλύπτει ότι τον ενοχλεί πάρα πολύ όλο αυτό που συμβαίνει την τελευταία τριετία στην πατρίδα μας, τον πειράζει που βλέπει γύρω του πολλά θλιμμένα πρόσωπα και εύχεται η Εθνική Ανδρών να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και να φτάσει ως το βάθρο ώστε να δώσει, έστω και για λίγο, χαρά στους συμπατριώτες του.

Η σεζόν τελείωσε στις 2 Ιουνίου και δεν προλάβατε να καθίσετε ούτε δεκα μέρες για να γεμίστε τις μπαταρίες σας και είστε πάλι στο παρκέ. Είναι ο μεγαλύτερος «αντίπαλος» σας φέτος η κούραση και ο ελάχιστος χρόνος για προετοιμασία;

«Η αλήθεια είναι πως είχαμε ελάχιστες ημέρες να ξεκουραστούμε, αλλά το να κάνουμε εμείς παράπονα για κούραση, είναι νομίζω προκλητικό. Υπάρχουν άνθρωποι που δουλεύουν από το πρωί ως το βράδυ για έναν βασικό μισθό, οπότε εμείς δεν μπορούμε να μιλάμε για κούραση. Και ειδικότερα όταν φοράμε τη φανέλα της Εθνικής ομάδας. Εντάξει, είναι ένα δεδομένο αυτό, η έλλειψη χρόνου για προετοιμασία και το ότι τελείωσε πριν λίγες μέρες η σεζόν με τους συλλόγους μας, αλλά δεν μπορούμε να έχουμε παράπονο. Δεν λέω πως πρέπει να είμαστε ρομπότ, άνθρωποι είμαστε και εμείς, αλλά πρέπει να κοιτάμε και γύρω μας τι συμβαίνει...».

Από αυτά που λες καταλαβαίνω πως σε έχει επηρεάσει, τουλάχιστον ψυχολογικά, όλο αυτό που συμβαίνει με την οικονομική κρίση, έτσι δεν είναι;

«Φυσικά. Και ποιον δεν έχει επηρεάσει όλο αυτό που συμβαίνει την τελευταία τριετία στη χώρα μας; Βλέπεις παντού ανθρώπους προβληματισμένους, ακούς κάθε μέρα για αυτοκτονίες, για ληστείες, για φόνους για λίγα χρήματα, οπότε πως να μην επηρεαστείς; Η χώρα μας περνάει δύσκολα και εμείς από τη μεριά μας θα προσπαθήσουμε να δώσουμε, έστω και για λίγο, χαρά στους συμπατριώτες μας. Να τους κάνουμε να ξεχαστούν για μερικές μέρες, για μερικές ώρες, για κάποιες ωραίες στιγμές. Δεν λέω ότι θα λύσουμε τα προβλήματα του κόσμου, ούτε ότι το μπάσκετ θα μας βγάλει από την κρίση, αλλά μπορούμε να προσφέρουμε μερικές όμορφες στιγμές που θα βοηθήσουν τον κόσμο να ξεχαστεί για λίγο και να αφήσει πίσω του τα όσα τον προβληματίζουν. Επαναλαμβάνω, μια ενδεχόμενη επιτυχία της Εθνικής δεν θα σβήσει τα δάνεια κάποιων ανθρώπων, ούτε τα προβλήματα κάποιων άλλων, αλλά θα προσπαθήσουμε να προσφέρουμε ένα χαμόγελο που τόσο έχουν ανάγκη όλοι οι Έλληνες με μια διάκριση με τη Εθνική ομάδα».

Να υποθέσω πως μιλάς για κάποια διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου;

«Ναι, αυτό είναι το μεγάλο μου όνειρο. Θέλω να φτάσουμε τη χώρα μας ψηλά στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ως το βάθρο, να πάρουμε ένα μετάλλιο και να δώσουμε χαρά σε όλους τους Έλληνες. Το έχουμε όλοι ανάγκη. Η Εθνική τα τελευταία 25 χρόνια βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο που θα μπορούσε, πάντα συμμετέχει σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις, αλλά είναι αλήθεια πως μας λείπει ένα μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Μακάρι αυτό να έρθει φέτος που τα πράγματα γενικά στην κοινωνία μας είναι αρκετά δύσκολα».

Έχει τα φόντα αυτή η ομάδα να ανέβει στο βάθρο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου;

«Είμαι σίγουρος γι' αυτό. Η ομάδα έχει αρκετό ταλέντο και δίψα για διάκριση. Πρέπει, όμως, πρώτα να κοιτάξουμε το Προολυμπιακό τουρνουά και μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Όποιος πιστέψει ότι θα έχουμε εύκολο έργο στη Βενεζουέλα, είναι γελασμένος. Το επίπεδο στο Προολυμπιακό τουρνουά είναι υψηλό, οπότε χρειάζεται προσοχή. Σίγουρα έχουμε ως στόχο την πρόκριση και εάν δεν τα καταφέρουμε θα είναι αποτυχία, αλλά δεν μπορούμε από τώρα να μιλάμε αποκλειστικά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το θέλουμε πολύ να βρεθούμε εκεί, αλλά πρώτα έχουμε να περάσουμε από τη Βενεζουέλα και το Προολυμπιακό τουρνουά».

Η ομάδα φέτος δεν είχε χρόνο για ξεκούραση. Και πάλι οι απουσίες είναι αρκετές ενώ ακόμη κάποια παιδιά (Φώτσης, Μπουρούσης, Ζήσης) δεν έχουν ενσωματωθεί. Τι είναι αυτό που σε προβληματίζει περισσότερο από αυτές τις... αναποδιές;

«To μόνο που με προβληματίζει είναι αν θα προλάβουμε να βρούμε αγωνιστική χημεία. Δεν είναι εύκολο αυτό και χρειάζεται αρκετή δουλειά από όλους. Θα πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι σε κάθε προπόνηση, να ακούμε κάθε εντολή του κόουτς και να τη βγάζουμε αυτόματα στο παρκέ γιατί δεν υπάρχουν πολλά χρονικά περιθώρια για δοκιμές. Αυτό είναι το μόνο που με προβληματίζει».

Εάν η ομάδα προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αυτή θα είναι η πρώτη σου συμμετοχή σε αυτούς. Σε έχεις σκεφτεί να παίζεις στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του πλανήτη;

«Eίπα και νωρίτερα πως πρέπει να δούμε βήμα, βήμα κάθε πρόκληση που έχουμε μπροστά μας. Σίγουρα αποτελεί όνειρο μου να αγωνιστώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά προηγείται το Προολυμπιακό τουρνουά. Θα είναι ευλογία για εμένα να βρεθώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Δεν είμαι και μικρός για να έχω πολλές ευκαιρίες μπροστά μου (γέλια). Μακάρι να είμαι υγιής λοιπόν, να πείσω τον κόουτς πως αξίζω να βρίσκομαι στη 12αδα της Εθνικής ομάδας και να τα πούμε τον Αύγουστο στο Λονδίνο (γέλια)».

 

Τελευταία Νέα