«Ένα ολυμπιακό μετάλλιο, επιτέλους!»

«Ένα ολυμπιακό μετάλλιο, επιτέλους!»

«Ένα ολυμπιακό μετάλλιο, επιτέλους!»

bet365

Μετά το περσινό διάλειμμα λόγω τραυματισμού, ο Βασίλης Σπανούλης, επιστρέφει στην Εθνική ομάδα σε άριστη ψυχολογική κατάσταση και μιλώντας στο gazzetta.gr, δηλώνει αποφασισμένος να ηγηθεί μίας ακόμη επιτυχίας για το ελληνικό μπάσκετ.

Για πρώτη φορά, μετά από πολλά χρόνια, η Εθνική ομάδα θα κληθεί να δώσει τα πρώτα της φιλικά παιχνίδια, χωρίς να έχει συμπληρώσει ούτε μία εβδομάδα προπονήσεων και έχοντας στο απουσιολόγιό της, τους τρεις πιο σημαντικούς παίκτες (Φώτσης, Μπουρούσης και Ζήσης), που πέρυσι στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας, έβαλαν «πλάτη», για να συμμετάσχει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στο προολυμπιακό τουρνουά και να διεκδικήσει την 3η διαδοχική συμμετοχή του σε Ολυμπιακούς Αγώνες.
Ο αυριανός πρώτος φιλικός αγώνας στο Κάουνας, με αντίπαλο τη Ρωσία (19.30), θα είναι ο πρώτος του φυσικού ηγέτη της ομάδας του Ηλία Ζούρου, του Βασίλη Σπανούλη, μετά από σχεδόν 21 μήνες και εκείνη την αποφράδα βραδιά (04/09/2010), που η Ελλάδα ηττήθηκε από την Ισπανία στην Πόλη, έμεινε εκτός οκτάδας στο Μουντομπάσκε της Τουρκίας κι έχασε μία για πάντα (;), τον Δημήτρη Διαμαντίδη. Παράλληλα, ο σαββατιάτικος (16/06) φιλικός αγώνας, συμπίπτει με την ποδοσφαιρική μάχη Ελλάδας-Ρωσίας στο Euro με στόχο την πρόκριση στους «8» του τουρνουά, ενώ ταυτόχρονα θα είναι η πρώτη φορά μετά τον τελικό της Ευρωλίγκα, που οι διεθνείς παίκτες του Ολυμπιακού, θα ξανασυναντήσουν τη μισή ΤΣΣΚΑ Μόσχας, της οποίας οι παίκτες μονοπωλούν το ρόστερ της ομάδας του Ντέϊβιντ Μπλατ.

Ο MVP σε Ελλάδα και Ευρώπη, φέτος, Βασίλης Σπανούλης, μίλησε στο gazzetta.gr για τη νέα πρόκληση της καριέρας του και παραδέχτηκε ότι η κατάκτηση τίτλων είναι το μεγαλύτερο εφόδιο για να μπορέσει κανείς να αντιμετωπίσει θετικά και την επόμενη πρόκληση της καριέρας του.
- Πόσο δύσκολο είναι πείσετε τους εαυτούς να συγκεντρωθείτε ψυχή τε και σώματι στην προετοιμασία της Εθνικής ομάδας, όταν οι περισσότεροι από σας, δεν έχετε καλά-καλά προλάβει να πάρετε ανάσα από την τόσο κουραστική σεζόν, που πολύ πρόσφατα ολοκληρώθηκε;
«Το πιο σημαντικό πράγμα αυτή τη στιγμή είναι να αλλάξουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται το "τσιπ" στο μυαλό μας και να συγκεντρωθούμε στις υποχρεώσεις μας στην Εθνική ομάδα. Για όλους όσοι είμαστε στον Ολυμπιακό, η χρονιά που τελείωσε ήταν άκρως επιτυχημένη και αυτή η επιτυχία πρέπει να μας βοηθήσει και να μας γεμίσει αυτοπεποίθηση, έτσι ώστε μαζί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες μας να προσφέρουμε κι άλλες συγκινήσεις στους Έλληνες φιλάθλους. Η συμμετοχή μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι μεγάλη υπόθεση, γι' αυτό και το έργο μας θα είναι πολύ δύσκολο...»

- Αν και δεν έχεις προλάβει να κάνεις ούτε δέκα μέρες διακοπές και ίσως τώρα να μην η πλέον κατάλληλη στιγμή γι' αυτή την ερώτηση, σου έλειψε καθόλου η Εθνική ομάδα;

«Ούτε λόγος να γίνεται! Η Εθνική ομάδα είναι πάντα μέσα στο σώμα μου, το αίμα μου και το μυαλό μου... Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σε αυτή την ομάδα, πολλά παιδιά έχουμε ζήσει μεγάλες στιγμές και η καθιέρωσή μας και η καταξίωσή στις ομάδες μας, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στις επιτυχίες που γευτήκαμε με την γαλανόλευκη φανέλα! Πέρυσι έλειψα πρώτη φορά λόγω τραυματισμού και φέτος που επιστρέφω, παρά την κούραση, νιώθω μεγάλη όρεξη να βοηθήσω...»

- Ποια είναι η πιο δύσκολη αποστολή που θα αντιμετωπίσετε στη διάρκεια της μίνι-προετοιμασίας, πριν από το προολυμπιακό τουρνουά;

«Να καταλάβει ο καθένας το ρόλο του και να γίνουμε ομάδα όσο πιο γρήγορα γίνεται γιατί δεν έχουμε πολύ χρόνο και το "μοντάρισμα" της ομάδας, θα γίνει ουσιαστικά μέσα από τα φιλικά παιχνίδια κι όχι τόσο μέσα από τις προπονήσεις που θα είναι οι λιγότερες που θα έχουμε κάνει ποτέ πριν από μεγάλη διοργάνωση...»

- Πριν από 8 χρόνια στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, έκανε το ντεμπούτο σου με το εθνόσημο στο στήθος σε μεγάλη διοργάνωση. Πριν από 4 χρόνια, ήσουν βασικός στέλεχος της Εθνικής ομάδας στο Πεκίνο. Πόσο μεγάλο κίνητρο είναι για σένα η προοπτική μίας 3ης συνεχόμενης Ολυμπιάδας;

«Η προοπτική συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες γενικά, αποτελεί ύψιστη τιμή για κάθε παίκτη, αν και για μένα προσωπικά, που αν προκριθούμε, θα παίξω για 3η φορά σε Ολυμπιάδα, το ζητούμενο είναι αρχικά να πάρουμε το εισιτήριο μέσω του προολυμπιακού τουρνουά και στη συνέχεια να πάμε στο Λονδίνο και να κατακτήσουμε επιτέλους ένα ολυμπιακό μετάλλιο! Είναι η μόνη διοργάνωση στην οποία δεν έχουμε ανέβει στο βάθρο και νομίζω ότι έχουμε τις ικανότητες να τα καταφέρουμε...»

- Αν εξαιρέσουμε τους ψηλούς, που έχουμε την απώλεια του Κουφού μια και οι Σχορτσανίτης και Μαυροκεφαλίδης απουσιάζουν για δεύτερη συνεχή χρονιά, την εφετινή ομάδα, την βλέπεις λίγο πιο γεμάτη σε σχέση με το πως την είδες πέρυσι ως θεατής;

«Ο προπονητής που ανέλαβε πέρυσι έχει περάσει τη δική του φιλοσοφία και η ομάδα έχει αποκτήσει ταυτότητα και συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού... Σίγουρα μας λείπουν ακόμη τα τρία παιδιά που παίζουν στην Ιταλία και θα ενσωματωθούν λίγο αργότερα και πιστεύω ότι αν είμαστε πλήρεις, τότε σιγά-σιγά θα φτιάξουμε ένα αξιόλογο σύνολο και μέσα από τα φιλικά παιχνίδια, θα βρούμε τη χημεία μας...»

- Κλείνοντας, όλες αυτές τις μέρες που ξεκουραζόσουν και είχες την απαραίτητη ηρεμία να κάνεις την αυτοκριτική σου για τη χρονιά που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο καιρό, τι σκεφτόσουν περισσότερο;

«Πετύχαμε να κατακτήσουμε τους δύο πιο σημαντικούς τίτλους και ήταν μία ανέλπιστα επιτυχημένη χρονιά, αλλά τώρα όλα αυτά έχουν τελειώσει... Ανήκουν στο παρελθόν... Έχω μάθει να αφήνω πίσω μου τις στιγμές του παρελθόντος και χωρίς να τις σβήνω, να προσπαθώ να κοιτάω μπροστά... Οι στιγμές της κατάκτησης της Ευρωλίγκα και του πρωταθλήματος, ήταν μοναδικές και πάντα θα με συνοδεύουν, ωστόσο, η επόμενη πρόκληση που βρίσκεται μπροστά μας, αυτή τη στιγμή, είναι το προολυμπιακό...»

 

Τελευταία Νέα