«Ο... πιο σημαντικός, λόγω Παναθηναϊκού!»

«Ο... πιο σημαντικός, λόγω Παναθηναϊκού!»

«Ο... πιο σημαντικός, λόγω Παναθηναϊκού!»

bet365

Ο Έϊσι Λο, μιλάει στο gazzetta.gr για τους δύο πρώτους τίτλους της καριέρας του, συγκρίνει την κορυφή της Ελλάδας με εκείνη της Ευρώπης και δηλώνει την επιθυμία του να παραμείνει στον Ολυμπιακό.

Για 3ο σερί παιχνίδι στους τελικούς (σ.σ.: θυμίζουμε ότι λόγω τραυματισμού, δεν έπαιξε στους δύο πρώτους αγώνες), ο 27χρονος Αμερικανός point-guard ήταν ο παίκτης που έδωσε κρίσιμες επιθετικές λύσεις στην ομάδα του και με τις εμφανίσεις του στην τελική σειρά των πλέϊ-οφ, απέδειξε πόσο πολύτιμη λύση αποτέλεσε για τον εφετινό Ολυμπιακό και πόσο κεφαλαιώδης υπήρξε η επιρροή του στην αγωνιστική εικόνα των "ερυθρολεύκων" από τον Ιανουάριο και μετά, οπότε και αποκτήθηκε από την Παρτίζαν... Κι αν ο Βασίλης Σπανούλης, ήταν αδιαμφισβήτητα ο άνθρωπος που "κουβάλησε" τους Πειραιώτες στους ώμους του στη διάρκεια όλης της χρονιάς αλλά και αυτός που με τους 24 πόντους του, "αποτελείωσε" τους "πράσινους" στον 5ο τελικό, ο Έϊσι Λο (10π., 2ασ.), ήταν άξιος συμπαραστάτης του και με δύο συνεχόμενα φαρμακερά "τρίποντα" (ένα από τα 6,75 στο 60-51 κι ένα "γκολ-φάουλ" στο 63-53), έβαλε τις καρδιές των γηπεδούχων στη θέση τους, όταν ο Παναθηναϊκός είχε αρχίσει να "ροκανίζει" την διαφορά.

Το gazzetta.gr συνομίλησε με τον Τεξανό αριστερόχειρα στα αποδυτήρια των νέων πρωταθλητών Ελλάδας, λίγη ώρα πριν την απονομή του βαρύτιμου τροπαίου και κατέγραψε τα συναισθήματά του και τις σκέψεις του, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πιο επιτυχημένης σεζόν στην καριέρα του. Ο πρώην παίκτης των Ατλάντα Χοκς (τον επέλεξαν στο νο11 του ντραφτ του 2007), των Γκόλντεν Στέϊτ Γουόριορς, των Σαρλότ Μπόμπκατς, των Σικάγο Μπουλς και των Μέμφις Γκρίζλις, παραδέχτηκε ότι ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ μεγάλος αντίπαλος, δήλωσε ότι αισθάνεται κάτι περισσότερο από εξαντλημένος από την υπερπροσπάθεια των τελικών και πρόσθεσε ότι παρ' ότι του λείπει η πατρίδα του, βλέπει με καλό μάτι την επιστροφή του στον Πειραιά για την νέα σεζόν...

- Μοιάζεις πραγματικά με βετεράνο, έστω κι αν βρίσκεσαι μόλις στην 5η σεζόν της επαγγελματικής σου καριέρας... Όλοι γύρω σου πανηγυρίζουν σαν μικρά παιδιά, καταβρέχουν ο ένας τον άλλον κι εσύ είσαι ο μοναδικός που δείχνεις τόσο ήρεμος και είσαι καθισμένος στη θέση σου... Δεν είσαι συνηθισμένος σε τέτοια γλέντια, έτσι δεν είναι;

«Φίλε, είμαι νεκρός... Ήταν πολύ δύσκολο παιχνίδι, απ' όλες τις απόψεις! Υπήρχε μεγάλη πίεση και παρ' ότι είμαστε κυρίαρχοι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, ο Παναθηναϊκός δεν τα παράτησε ποτέ! Πραγματικά δεν περίμενα ότι στο τέλος θα απειληθούμε, αλλά οι αντίπαλοί μας ήταν τρομερά μαχητικοί, απέδειξαν πόσο μεγάλη ομάδα και αυτό δίνει ακόμη μεγαλύτερη αξία στην επιτυχία μας. Είμαι πολύ ευτυχισμένος, απλά προσπαθώ να πάρω μερικές ανάσες και να... ανανήψω λίγο...»

- Δείχνεις λίγο "ξένος" μέσα σ' αυτή την πανηγυρική ατμόσφαιρα... Ίσως γιατί όλες αυτό το ξέσπασμα του κόσμου και των ανθρώπων της ομάδας, ενδεχομένως να σου φαίνεται λίγο υπερβολικό...

«Στους λίγους μήνες που είμαι στην Ελλάδα, έχω καταλάβει ότι εσείς οι Έλληνες είστε άνθρωποι των άκρων, όσον αφορά τα συναισθήματά σας... Αλλά, όσον αφορά όλους αυτούς τους έξαλλους πανηγυρισμούς, σε έναν βαθμό τους καταλαβαίνω γιατί απ' ότι μου είχαν πει οι συμπαίκτες μου, ο Ολυμπιακός είχε πάρα πολλά χρόνια να κατακτήσει το ελληνικό πρωτάθλημα και την Ευρωλίγκα... Συν τοις άλλοις, είναι άλλο πράγμα να σηκώνεις το τρόπαιο μπροστά σε 15.000 οπαδούς μετά στο "σπίτι" σου και μάλιστα μετά από μιάμιση δεκαετία...»

- Έγινε αυτό που λέμε "οι οπαδοί τρελάθηκαν"...

«Για τα καλά, όμως... Η αλήθεια είναι ότι ακόμη δεν μπορώ να πολυκαταλάβω πως το ελληνικό πρωτάθλημα μπορεί να έχει μεγαλύτερη αξία για τους οπαδούς μας, από την πρώτη θέση σε ολόκληρη την Ευρώπη, αλλά όλοι στην ομάδα μου εξήγησαν ότι ένας τίτλος απέναντι στον Παναθηναϊκό μετράει πιο πολύ απ' όλα! Χαίρομαι πολύ που τα καταφέραμε και στείλαμε τον κόσμο στα... ουράνια!»

- Ερχόμενος στον Ολυμπιακό, τον περασμένο Ιανουάριο, περίμενες ποτέ ότι θα ζούσες αυτές τις στιγμές και ότι στο τέλος της σεζόν θα κατακτούσες δύο τίτλους, που έμοιαζαν "στοιχειωμένοι" για την ομάδα σου;

«Η αλήθεια είναι ότι δεν ήξερα τι να περιμένω και ίσως ακόμη να μην έχω συνειδητοποιήσει πόσο σημαντικοί είναι αυτοί οι δύο τίτλοι που κατακτήσαμε.! Το συναίσθημα, όμως, είναι πραγματικά εκπληκτικό γιατί είναι οι δύο πρώτοι της καριέρας μου και χαίρομαι διπλά γιατί θεωρώ ότι είχα κι εγώ τη δική μου συνεισφορά σε αυτές τις επιτυχίες και έζησα όλη την προσπάθεια της ομάδας στο δύσκολο δρόμο προς την κορυφή, όταν λίγοι μας πίστευαν...»

- Σου λείπει το ΝΒΑ;

«Όχι και τόσο πολύ και να σου πω την αλήθεια, αυτή τη στιγμή που μιλάμε, καθόλου! Το lock-out μου άνοιξε την πόρτα της Ευρώπης κι απ' ότι φαίνεται αυτή η παροιμία που λέει ότι "όλα γίνονται για κάποιο λόγο", πρέπει να είναι πολύ σοφή! Είμαι ενθουσιασμένος για όλα αυτά που έζησα και ζω στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό και χαίρομαι που βρέθηκα σε μία ομάδα που πέτυχε, επειδή δούλεψε πολύ σκληρά και όχι επειδή ήταν τυχερή ή επειδή κάποιος της χαρίστηκε... Οπότε για την ώρα, το ΝΒΑ είναι το τελευταίο πράγμα που σκέφτομαι... Θέλω ν' απολαύσω την επιτυχία μας... Μέσα σε τρεις εβδομάδες, πήραμε την Ευρωλίγκα και το ελληνικό πρωτάθλημα... Αυτό δεν συμβαίνει και τόσο συχνά... Πόσο μάλλον αν σκεφτείς ότι είχε να συμβεί 15 χρόνια...»

- Μπορεί να είναι ακόμη πολύ νωρίς για τέτοιες σκέψεις, αλλά με την ευκαιρία θέλουμε να σε ρωτήσουμε... Θα ήθελες να επιστρέψεις στον Ολυμπιακό;

«Ειλικρινά δεν το έχω σκεφτεί καθόλου έως τώρα... Θα επιστρέψω στην πατρίδα μου για να δω τους συγγενείς και τους φίλους μου και αν η διοίκηση και ο προπονητής μου ζητήσουν να ανανεώσω το συμβόλαιό μου, τότε θα το συζητήσω με την οικογένειά μου και θα αποφασίσω... Μ' αρέσει πολύ η Ελλάδα αλλά και η ομάδα που αποτελείται από ένα σύνολο πολύ ταλαντούχων παικτών και εξαιρετικών χαρακτήρων... Ο coach είναι πολύ έμπειρος και καταλαβαίνει πολύ καλά το παιχνίδι, οι ιδιοκτήτες έχουν πάθος με τον σύλλογο και το άθλημα, οπότε οι συνθήκες είναι ιδανικές και είμαι πολύ θετικός... Θα δούμε, κάτσε να τεθεί το θέμα στο τραπέζι και βλέπουμε... Ακόμη δεν έχω καμία ενόχληση...»

 

Τελευταία Νέα