«Έτοιμοι για μεγάλη μάχη»

«Έτοιμοι για μεγάλη μάχη»

«Έτοιμοι για μεγάλη μάχη»

bet365

Ο Τζόι Ντόρσεϊ μίλησε στο gazzetta.gr για τον τέταρτο τελικό μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού και παραδέχτηκε πως η παρέα του θέλει να τελειώσει τη δουλειά στο ΟΑΚΑ.

Ο Αμερικανός σέντερ δεν έχει... εντυπωσιάσει επιθετά στους πρώτους τρεις τελικούς, αλλά στον αμυντικό τομέα κάνει τρομερή δουλειά. Ορισμένες φορές νομίζει κανείς πως είναι... δύο Ντόρσεϊ στο παρκέ. Ένας που πηγαίνει στο επιθετικό ριμπάουντ και... ο άλλος που γυρίζει στην άμυνα. Έπειτα από τον εξαντλητικό τρίτο τελικό ο Αμερικανός σέντερ των Πρωταθλητών Ευρώπης έφυγε τελευταίος από το ΣΕΦ. Κάτι ο έλεγχος ντόπινγκ, κάτι η φοβερή κούραση, τον κράτησαν στο φαληρικό στάδιο και μετά τις 22:00. Λίγο πριν επιβιβαστεί στο αυτοκίνητο του για να φύγει για το σπίτι του, ο 29χρονος σέντερ μίλησε στο gazzetta.gr για τον τρίτο τελικό και το που αυτός κρίθηκε, αλλά και για το πρώτο... championship game της παρέας του αύριο στο ΟΑΚΑ.

Δείχνεις ιδιαίτερα κουρασμένος. Άφησες όλη σου την ενέργεια στο παρκέ;

«Φυσικά. Μόνο έτσι γίνεται δουλειά. Μόνο έτσι μπορείς να φτάσεις στην κορυφή. Διαφορετικά δεν μπορείς να πετύχεις κάτι και εμείς θέλουμε πολύ να φτάσουμε στην κορυφή. Το να κερδίσεις τον Παναθηναϊκό χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια και γι' αυτό εμείς δώσαμε το 110% των δυνάμεων μας για να το καταφέρουμε και τώρα είμαστε μπροστά με 2-1».

Πως κατάφερε ο Ολυμπιακός να φτάσει σε αυτό το 2-1 και πλέον να απέχει μια νίκη από την κατάκτηση του πρωταθλήματος;

«Έχουμε πίστη στις δυνάμεις μας και μεγάλη δίψα για διάκριση. Μετά την κατάκτηση της Ευρωλίγκας είπαμε πως έχουμε ακόμη μια δουλειά να τελειώσουμε και τώρα απέχουμε μια νίκη από το να το καταφέρουμε. Φτάσαμε στο 2-1 επειδή δεν έχουμε προδώσει τις αρχές μας και αυτά που λέει ο προπονητής μας εδώ και μήνες. Όλα ξεκινούν από την άμυνα και την ενέργεια που βγάζουμε στο παρκέ. Αυτό κάναμε και στο τρίτο παιχνίδι αυτό θα κάνουμε και στο επόμενο. Άμυνα, όλοι στα ριμπάουντ και ενέργεια σε κάθε φάση. Μόνο έτσι μπορούμε να φτάσουμε στη νίκη που μας απομένει για να πάρουμε το πρωτάθλημα».

Πόσες πιθανότητες έχει ο Ολυμπιακός κατά τη γνώμη σου να πάρει το πρωτάθλημα στο ΟΑΚΑ;

«Σίγουρα το ότι ο Παναθηναϊκός θα έχει τον κόσμο στο πλευρό του, θα του δώσει έξτρα ώθηση. Προσωπικά μου άρεσε η ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ, μου αρέσει να παίζει απέναντι σε εχθρικό κοινό που σε αποδοκιμάζει σε όλη τη διάρκεια του ματς, δεν έχω πρόβλημα. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να τελειώσουμε εκεί τη δουλειά, να μην πάει η σειρά σε πέμπτο παιχνίδι. Ξέρουμε, όμως, πως μόνο εύκολο δεν θα είναι. Ο Παναθηναϊκός έχει έμπειρους παίκτες που ξέρουν να διαχειριστούν δύσκολες καταστάσεις. Οπότε εμείς θα πρέπει να είμαστε πανέτοιμοι για μεγάλη μάχη και θα είμαστε».

Η ομάδα έχει να πάρει πρωτάθλημα δεκαπέντε χρόνια. Και τώρα έχει φτάσει μια ανάσα από το να τα καταφέρει. Σας βάζει αυτό μια έξτρα πίεση;

«Θέλω να είμαι ειλικρινής. Δεν υπάρχει καμία πίεση αυτή τη στιγμή. Στα αποδυτήρια μετά το τρίτο παιχνίδι όλα τα παιδιά ήταν ήρεμα. Δεν έχει τελειώσει τίποτα και αν δεν φτάσουμε στις τρεις νίκες, δεν μπορούμε να θεωρούμαστε πρωταθλητές. Πηγαίνουμε λοιπόν στο ΟΑΚΑ για να παίξουμε σαν να βρισκόμαστε πίσω στο σκορ και όχι σαν να προηγούμαστε με 2-1, σαν να παίζουμε ένα παιχνίδι δίχως αύριο. Και στο τέλος θα δούμε τι καταφέραμε».

 

Τελευταία Νέα