Παιχνίδια στην πλάτη του ΠΑΟΚ...

Παιχνίδια στην πλάτη του ΠΑΟΚ...

Δήμος Μπουλούκος
Παιχνίδια στην πλάτη του ΠΑΟΚ...

bet365

Ο Γιώργος Σαχπατζίδης δεν είναι ο μόνος παράγοντας του ΠΑΟΚ που κατηγορείται για απάτες. Το gazzetta.gr θυμίζει τις περιπτώσεις Μπατατούδη και Γούμενου, που διετέλεσαν Πρόεδροι της ομάδας.

Τα τελευταία 15 χρόνια δεν είναι λίγοι οι παράγοντες του ΠΑΟΚ που είχαν μπλεξίματα με την δικαιοσύνη και ο Σαχπατζίδης, στενός συνεργάτης του Τσοχατζόπουλου, δεν είναι ο τελευταίος. Το gazzetta.gr θυμίζει τις περιπτώσεις Μπατατούδη, Γούμενου.

Άσος ημίχρονο/άσος τελικό στο ματς ΠΑΟΚ-Δόξα Δράμας σε απόδοση 1.35 στην bet-at-home

Ο «άρχοντας» του Χρηματιστηρίου Μπατατούδης

Ο Γιώργος Μπατατούδης που ήταν Πρόεδρος του ΠΑΟΚ από το 1996 ως το 2003, είχε καταδικαστεί από το Πρωτοβάθμιο Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης το 2009 με ποινή κάθειρξης 10 ετών χωρίς αναστολή, για την υπόθεση υπεξαίρεσης 2,5 δισ. δραχμών από την εταιρεία Interactive (θυγατρική της Intersat). Τα χρήματα αυτά τα είχε πάρει από τη συγκεκριμένη εταιρεία προκειμένου να συμμετάσχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του ΠΑΟΚ, αλλά, όπως αποδείχθηκε από την ακροαματική διαδικασία, δεν τα απέδωσε ποτέ στην ομάδα. Η καταδίκη του πρώην προέδρου του ΠΑΟΚ έγινε ερήμην του, καθώς ήταν στην Λιβύη και δεν εμφανίστηκε ποτέ στο δικαστήριο, ενώ η έφεση που ασκήθηκε δεν είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα. Στη συνέχεια αντιμετώπισε και άλλες τέσσερις καταδίκες για υποθέσεις μη καταβολής εσόδων στο Δημόσιο. Ο επιχειρηματίας συνελήφθη στις 7 Ιουνίου 2010 όταν πήγε στο ελληνικό προξενείο προκειμένου να βγάλει καινούργιο διαβατήριο. Ωστόσο παρά το ένταλμα έκδοσης του στην Ελλάδα, ποτέ δεν συνέβη αυτό και τελικά επέστρεψε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα, καθώς δεν κινδυνεύει με σύλληψη, αφού παρά το γεγονός ότι ήταν φυγόδικος, το δικαστήριο αποφάσισε την αναστολή της εκτέλεσης ποινής ως τις 9 Μαϊου 2012

Ο... Μπάτμαν είχε βρει καταφύγιο στη Λιβύη, καθώς από την εποχή που ήταν πρόεδρος στον ΠΑΟΚ φέρεται να είχε αναπτύξει στενούς δεσμούς με τον Αλ Σααντί Καντάφι, γιο του Μουαμάρ Καντάφι, με τον οποίο διαπραγματευόταν τότε την παραχώρηση μετοχικού ποσοστού, αν όχι και την ιδιοκτησία της ομάδας.

Ο Μπατατούδης ήταν μεγάλος παίκτης στην εποχή της τρελής κούρσας του Χρηματιστηρίου και της φούσκας που ακολούθησε. Ιδιοκτήτης μιας μεσαίας τεχνικής εταιρείας μετατράπηκε σε ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ, επενδυτή στις τηλεπικοινωνίες, καναλάρχη και «άνθρωπο που αγόραζε τα πάντα».Τα σχέδιά του σε όλους τους τομείς στους οποίους δραστηριοποιήθηκε -κατασκευές, τηλεπικοινωνίες, real estate, ποδόσφαιρο - ήταν ιδιαίτερα φιλόδοξα, ωστόσο σε όλες τις περιπτώσεις (Εργάς, Νηματεμπορική, Intersat) αποδείχθηκαν... καταστροφικά για χιλιάδες μετόχους που πίστεψαν σε αυτά και επένδυσαν τα χρήματα τους, σε εταιρείες που αποδείχθηκαν φούσκες! Τουλάχιστον πήρε και δύο Κύπελλα με τον ΠΑΟΚ...

Αριστες σχέσεις με Βενιζέλο!

Όπως και ο Γιώργος Σαχπατζίδης είχε άριστες σχέσεις με πολιτικό από την Θεσσαλονίκη, τον Ακη Τσοχατζόπουλο, το ίδιο είχε συμβεί και με τον Γιώργο Μπατατούδη, που διατηρούσε στενή επαφή με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, το νυν Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Στο πλαίσιο αυτής της γνωριμίας αποδίδεται η πώληση το 1999 από την εταιρεία του Εργάς, του ιστορικού ξενοδοχείου Ακροπόλ, επί της οδού Πατησίων, στο υπουργείο Πολιτισμού αντί συνολικού τιμήματος 4,5 δισ. Δραχμών. Τότε Υπουργός Πολιτισμού ήταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Το Υπουργείο κατέβαλε αμέσως ως προκαταβολή 1,8 δισ. ωστόσο έναν χρόνο αργότερα κατήγγειλε τη σύμβαση διότι η ΕΡΓΑΣ δεν είχε προχωρήσει στην αποκατάσταση του κτιρίου, που είχε ζημιές από τους σεισμούς. Το κτίριο αποδόθηκε τελικά και πάλι στην κατοχή του Δημοσίου, ωστόσο η προκαταβολή έμεινε στον Μπατατούδη.

Ο Μπατατούδης έγινε Γούμενος

Τον Γιώργο Μπατατούδη, ουσιαστικά διαδέχθηκε στην προεδρεία του ΠΑΟΚ ο Γιάννης Γούμενος, ο οποίος συνελήφθηκε στις αρχές Ιανουαρίου, για οφειλές προς το Δημόσιο, στο σπίτι του στο Ωραιόκαστρο.

Η σύλληψή του αφορά χρέη ύψους 1.045.670 ευρώ μόνο από την εταιρεία ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Α.Ε., στην οποία ήταν διευθύνων σύμβουλος και είχε στην ιδιοκτησία της τον ομώνυμο ραδιοφωνικό σταθμό και τον εκδοτικό οίκο καθώς και τον ραδιοφωνικό σταθμό «Ανατολικός» και βρίσκεται υπό εκκαθάριση.

Επιπλέον σε βάρος του εκκρεμούν και υποθέσεις στα ποινικά δικαστήρια της Θεσσαλονίκης από την εποχή που ήταν μεγαλομέτοχος και πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για φοροδιαφυγή και υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος.

Ο Γ. Γούμενος ανέλαβε την ομάδα τον Ιούνιο του 2004 και αφού απέτυχε μία φορά, τον Οκτώβριο του 2003, λόγω καταδίκης του από το Τριμελές Εφετείο Κοζάνης για απάτη σε βάρος επενδυτών μέσω της χρηματιστηριακής που διατηρούσε, της «Βορειοελλαδικής ΑΧΕΠΕΥ». Στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο αθωώθηκε και έτσι έγινε πρόεδρος της.

Πάντως οι οπαδοί του «Δικεφάλου του Βορρά» ήταν από την πρώτη στιγμή εναντίον του και τον Ιανουάριο του 2005 δέχτηκε επίθεση έξω από το σπίτι του. Η αστυνομία συνέλαβε τότε εφτά άτομα, τα οποία καταδικάστηκαν.

Εκτός από την κόντρα με τους οπαδούς είχε πρόβλημα και με τα χρέη καθώς από τα 9 εκατομμύρια ευρώ που ήταν η «μαύρη τρύπα» όταν ανέλαβε, μέσα σε δύο χρόνια άφησε καταχρεωμένη την ΠΑΕ με 32 εκατ. ευρώ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα