Το... αναξιοποίητο ρόστερ!

Το... αναξιοποίητο ρόστερ!

Νίκος Αθανασίου
Το... αναξιοποίητο ρόστερ!

bet365

Το gazzetta.gr αναλύει πως ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έβγαζε... λαγούς όλη τη χρονιά, ώστε ο Παναθηναϊκός των χιλίων προβλημάτων να παραμένει όρθιος κόντρα σε όλους.

Το ποδοσφαιρικό θαύμα του φετινού ανύπαρκτου διοικητικά Παναθηναϊκού που έφτασε μέχρι τέλους να διεκδικεί το πρωτάθλημα από τον πανίσχυρο σε όλα τα επίπεδα Ολυμπιακό έχει όνομα και επώνυμο: Ζεσουάλδο Φερέιρα. Ο Πορτογάλος τεχνικός παρά τις αντίξοες συνθήκες και τις τρανταχτές ελλείψεις του «πράσινου« ρόστερ κατάφερε να βγάλει αρκετούς... λαγούς από το καπέλο κατά την διάρκεια της σεζόν, παίρνοντας πράγματα από ποδοσφαιριστές που κανείς δεν περίμενε ή άπαντες τους είχαν ξεγράψει. Το gazzetta.gr θυμίζει κάποια από τα μαγικά που έκανε ο Φερέιρα.

Σε απόδοση 1.90 βρίσκουμε στην bet-at-home το διπλό του Παναθηναϊκού στην Τρίπολη επί του Αστέρα

ΠΟΡΤΙΕΡΟ

Ορέστης Καρνέζης: Για πολλούς ο διεθνής, πλέον, πορτιέρο δεν είχε μέλλον στον Παναθηναϊκό. Ο περυσινός αποκλεισμός από την ΑΕΚ και το γκολ που δέχθηκε από τον Μίτσελ αλλά και η αποβολή του στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο έκαναν άπαντες να θεωρούν πως έχει «τελειώσει» από το «τριφύλλι». Ο Φερέιρα, όμως, βλέποντας τον «Όρε» να αποτελεί τον πιο δουλευταρά από τους πορτιέρο του, τον στήριξε. Τόσο ψυχολογικά όσο και αγωνιστικά. Ο Καρνέζης ήταν από τις αποκαλύψεις του φετινού Παναθηναϊκού και μόνο τυχαία δεν ήταν η κλήση του στην Εθνική ομάδα αλλά και το γεγονός πως διεκδικεί με πολλές πιθανότητες μια θέση στην αποστολή για το Euro.

Στέφανος Καπίνο: Όταν ο Αλέξανδρος Τζόρβας αναχωρούσε για το Παλέρμο, οι δοικούντες τον Παναθηναϊκό πρότειναν στον Φερέιρα τον Γιακούποβιτς που έμενε ελεύθερος από τον Ολυμπιακό Βόλου. Ο Πορτογάλος άναψε... κόκκινο, μιας και είχε στο μυαλό του τον Καπίνο. Όχι μόνο σαν μια εναλλακτική λύση αλλά για βασικό. Ο μικρός ανταποκρίθηκε πλήρως στην ευκαιρία που του παρουσιάστηκε και για αρκετό καιρό ήταν βασικός κάτω από τα δοκάρια του «τριφυλλιού».

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

Ματίας Μπίαρσμιρ: Ακόμη μία περίπτωση παίκτη που άπαντες θεωρούσαν... ανίκανο ή τελειωμένο. Ο τραυματισμός του Μπουμσόνγκ, η φυγή του Καντέ για το Κόπα Άφρικα και τα άδεια ταμεία που δεν επέτρεπαν ούτε μεταγραφή δανεικού στόπερ, «ανάγκασαν» τον Φερέιρα να ποντάρει στον Σουηδό. Σε γενικές γραμμές ο διεθνής στόπερ τον έβγαλε ασπροπρόσωπο με τις εμφανίσεις του.

ΜΕΣΟΙ

Κάρλος Ζέκα: Ο Πορτογάλος μέσος που μέχρι και πριν ενάμιση χρόνο έπαιζε στη Γ Εθνική της Πορτογαλίας έδειξε ότι οι καλές μεταγραφές δεν γίνονται απαραίτητα με πολλά χρήματα. Ήταν εξαιρετικός στο πρώτο γύρο, με τον Φερέιρα να τον χρησιμοποιεί κυρίως στον άξονα της μεσαίας γραμμής πριν τον μετατοπίσει στο δεξί «φτερό».

Χάρης Μαυρίας: Παιδί της Παιανίας, το οποίο διαχειρίστηκε εξαιρετικά ο Πορτογάλος. Ο πιτσιρικάς έδειξε πως εκτός από μέλλον έχει και παρόν. Μιλάμε για ένα παιδί που δεν έχει κλείσει ακόμη τα 18 και κατάφερε να δώσει πολύτιμες λύσεις σε κάποια παιχνίδια που μύριζαν... γκέλα. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα η παρουσία του στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Δόξα Δράμας αλλά και το τέρμα που πέτυχε κόντρα στον Εργοτέλη.

Σίλβα Κλέιτον: Υπήρχε κόσμος που απορούσε με την επιλογή του Φερέιρα να πάρει μαζί του στην προετοιμασία τον Σίλβα Κλέιτον. Κι, όμως, ο Βραζιλιάνος που μέχρι πρότινος ήταν ξεγραμμένος, μεταμορφώθηκε στα χέρια του Πορτογάλου. Πραγματοποίησε την πιο «μεστή» του χρονιά με την φανέλα του Παναθηναϊκού, πετυχαίνοντας κρίσιμα γκολ και δίνοντας πολύτιμες ασίστ.

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

Σεμπάστιαν Λέτο: Το μεγάλο στοίχημα του Πορτογάλου που όχι μόνο του βγήκε αλλά αν ο Σεμπάστιαν Λέτο δεν είχε το πρόβλημα στο γόνατο, ο Παναθηναϊκός θα χτυπούσε με ακόμη μεγαλύτερες πιθανότητες το φετινό πρωτάθλημα. Ελλείψει επιθετικού που θα μπορεί να κάνει διαφορά. ο Φερέιρα έδωσε νέο ρόλο στον Αργεντινό που έκανε... παπάδες και την καλύτερη σεζόν της ζωής του. Έστω και αν μιλάμε μοναχά μέχρι τα μέσα Γενάρη. 15 γκολ σε 17 παιχνίδια πρωταθλήματος. Η επίδοση του «Σέμπα» τα λέει όλα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα