Noμιμοποιείτε την αλητεία!

Δήμος Μπουλούκος
Noμιμοποιείτε την αλητεία!

bet365

Ο αρχισυντάκτης του gazzetta.gr Δήμος Μπουλούκος γράφει για την πρωτοφανή απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λίγκας, για το Αρης - Αστέρας Τρίπολης, η οποία δημιουργεί δεδικασμένο για ατιμωρησία σε κάθε μορφή επεισοδίων.

Πέρα από κάθε λογική είναι η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λίγκας, να επαναλάβει τον αγώνα του Αρη με τον Αστέρα Τρίπολης. Θα μου πείτε υπήρξε ποτέ... λογική στο ελληνικό ποδόσφαιρο, για να υπάρξει τώρα, αλλά στην προκειμένη περίπτωση η ουσιαστική αθώωση της ομάδας της Θεσσαλονίκης ξεπερνά κάθε όριο.

Πως γίνεται από τη μία να επιβάλεις ποινή μίας αγωνιστικής στον Αρη και από την άλλη να ζητάς επανάληψη του ματς; Δηλαδή χτυπήθηκε η Κουρομπίλια ή δεν χτυπήθηκε; Επεσε αντικείμενο στον αγωνιστικό χώρο ή δεν έπεσε;

Μάλλον στην Σούπερ Λίγκα έχουν ειδικό... επεισοδιομετρητή που ανάλογα με την περίπτωση βγάζει και την απόφαση. Απλό χτύπημα, ισούται με μία αγωνιστική, εκδορές ή μώλωπες από ιπτάμενο αντικείμενο μας κάνουν δύο αγωνιστικές και τελικά ο νόμος εφαρμόζεται (δηλαδή ποινή τριών αγωνιστικών) μόνο όταν το θύμα ματώσει! Τόσο απλά...

Αλλά η υπόθεση δεν είναι γελοία για να την διακωμωδούμε, είναι πάρα πολύ σοβαρή, με ευρύτερες προεκτάσεις. Η ουσία της απόφασης είναι ότι το πειθαρχικό όργανο της διοργανώτριας αρχής απλώς νομιμοποιεί την αλητεία και ανάβει το πράσινο φως στον κάθε ανεγκέφαλο να ρίχνει αντικείμενα σε διαιτητές, παίκτες και προπονητές χωρίς καμία επίπτωση. Και μόνο εάν θρηνήσουμε θύμα, τότε θα πέφτει βαριά καμπάνα, βάσει του νέου αθλητικού νόμου που υποτίθεται ότι έχει θεσπίσει αυστηρές ποινές.

Παράλληλα δημιουργεί δεδικασμένο... αθώωσης, καθώς όποια ομάδα τιμωρείται θα ζητάει την ανάκληση της χρησιμοποιώντας το σκεπτικό της απόφασης για το ματς του «Κλεάνθης Βικελίδης».

Επίσης αφαιρεί κάθε δικαίωμα από τον διαιτητή, τον υποτιθέμενο απόλυτο άρχοντα του αγώνα, να αποφασίζει για την τύχη ενός ματς. Γράφει στα παλιά της τα παπούτσια τις εντολές που έχει δώσει η ΚΕΔ στους διαιτητές για άμεση διακοπή σε κάθε μορφής βίας, καθώς στη συνέχεια βγάζει άχρηστη την απόφαση του ρέφερι (στην προκειμένη περίπτωση του Τριτσώνη), τονίζοντας ότι δεν έπρεπε να διακοπεί το ματς!

Τουλάχιστον υπάρχει και κάτι θετικό από αυτή την θλιβερή εξέλιξη. Μας ανοίγει για μία ακόμη φορά τα μάτια σχετικά με τον τρόπο που λειτουργεί η Σούπερ Λίγκα, η οποία παραμένει μια μονοπωλιακή κάστα που απαλλάσσει τα αγαπημένα της παιδιά και τιμωρεί όσους δεν είναι προσκείμενοι σε αυτήν!

Υ. Γ. Εχουν δίκιοι οι φίλοι του Αρη να φωνάζουν ότι το περιστατικό ήταν μεμονωμένο και δεν αντικατοπτρίζει τη συντριπτική πλειοψηφία των οπαδών της ομάδας, που επέδειξε κόσμια συμπεριφορά. Ωστόσο, δεν μπορεί να υπάρχει ατιμωρησία έστω και για το μεμονωμένο γεγονός... Μόνο έτσι θα καταπολεμηθούν και θα εκδιωχθούν από τα γήπεδα οι ανεγκέφαλοι που μόνο προβλήματα προκαλούν!

Υ. Γ. 2 Η θέση του Αρη είναι ότι τιμωρήθηκε από τη στιγμή που έφαγε τη μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών και το βαρύ χρηματικό πρόστιμο. Δεν θα διαφωνήσω, αλλά δεν μένω σε αυτό, αλλά στην ουσία των γεγονότων, ότι ένας αγώνας πρέπει να διακόπτεται όταν υπάρχει ρίψη αντικειμένων και χτυπούν σε όσους βρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο. Τόσο απλά!

Υ. Γ. 3 Μην έχετε καμία αμφιβολία για το τι θα γινόταν σε αντίστοιχη περίπτωση στο εξωτερικό. Πέρσι τον Απρίλιο στην Γερμανία, στο 87ο λεπτό διακόπηκε ο αγώνας Σεντ Πάουλι - Σάλκε στο 87ο λεπτό, όταν ο βοηθός μετά από ένα ποτήρι με νερό που δέχθηκε ο βοηθός του διαιτητή. Η Σεντ Πάουλι έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία της Μπουντεσλίγκα, που λόγω τιμωρίας για το συγκεκριμένο περιστατικό έπαιξε αγώνα κεκλεισμένων των θυρών. Οσο για το ματς του ισπανικού πρωταθλήματος που επικαλείται ο Αρης, υπενθυμίζω ότι ο αγώνας ναι μεν συνεχίστηκε, αλλά κεκλεισμένων των θυρών!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα