Εδώ είναι… Ελλάς!

Εδώ είναι… Ελλάς!

bet365

Το καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου κορυφώνεται! Ανατροπές και σκηνικό αγγλικών γηπέδων γράφουν ιστορία κάθε χρόνο τέτοια εποχή… Το gazzetta.gr μπαίνει στη μηχανή του χρόνου και θυμάται το μεγαλείο της Super League!

«Τα δικά μου δικά μου και τα δικά σου, δικά μου!». Μια έκφραση που μπορεί κάλλιστα να γίνει σλόγκαν των τελευταίων αγωνιστικών στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η ρόδα γυρίζει και εκείνοι που χθες, σήμερα, αύριο γκρινιάζουν και παραπονιούνται μπορεί πέρυσι, πρόπερσι ή του χρόνου και να είναι στην αντίπερα όχθη. Το gazzetta.gr έψαξε και σας παρουσιάζει ιστορίες... απίστευτου κάλλους από το... greek league, κυρίως αναφορικά με την παραμονή στην κατηγορία. Από τα συνθήματα του Γιώργου Βαΐτση στην Καβάλα μέχρι τα γέλια στη Ν. Σμύρνη και τη σοφία του Τροντ Σόλιντ. Ένα αφιέρωμα που το μόνο που χρειάζεται κάθε χρόνο είναι λίγο... ξεσκόνισμα και μια μικρή ενημέρωση!

Κάνε εγγραφή στην bwin και πάρε μπόνους 150%

Χωριό που φαίνεται...

Ξεκινάμε την αναδρομή μας από τη δεκαετία του ’90. Ίσως γιατί είναι πιο εύκολο να βρούμε και να θυμηθούμε… περίεργα αποτελέσματα που αναδεικνύουν την ομορφιά του ποδοσφαίρου. Το σύνθημα που συχνά δονεί τη Νέα Σμύρνη αφορά τη Λάρισα και τον Αθηναϊκό, τους οποίους δεν ξεχνάνε! Ο λόγος ακολουθεί: Στην 34η αγωνιστική, η θεσσαλική ομάδα υποδεχόταν τον Πανιώνιο και ο Αθηναϊκός την Ξάνθη. Η Λάρισα κέρδισε 4-0, την ώρα που ο αδιάφορος Αθηναϊκός έχανε (1-2) από την ακριτική ομάδα, η οποία καιγόταν για βαθμούς. Το αποτέλεσμα ήταν να υποβιβαστεί ο Πανιώνιος μετά το πέρας της σεζόν 1991-92 και να γεννηθεί το «δεν ξεχνώ, δεν ξεχνώ Λάρισα, Αθηναϊκό».

Η βαθμολογία πριν την 34η αγωνιστική: Δόξα Δράμας 29, Πανιώνιος 29, Ξάνθη 27, Παναχαϊκή 27, Πανσερραϊκός 25, Εθνικός 24.
Τα… επίμαχα αποτελέσματα: Παναχαϊκή-Κόρινθος 2-0, Αθηναϊκός-Ξάνθη 1-2, Λάρισα-Πανιώνιος 4-0.

Η τελική βαθμολογία: Δόξα Δράμας 29, Ξάνθη, 29, Παναχαϊκή 29, Πανιώνιος 29, Πανσερραϊκός 26, Εθνικός 25.

Ό,τι ζητήσεις!

Την επόμενη σεζόν η… ζωή ήταν ωραία! Όπως συνήθως συμβαίνει στις τελευταίες αγωνιστικές, όταν κάποιοι θα είναι χαρούμενοι και κάποιος το εξιλαστήριο θύμα, που έμεινε έξω από τα κόλπα. Εντελώς τυχαία σχεδόν όλοι είχαν πάρει τα αποτελέσματα που ήθελαν. Ο Εδεσσαϊκός κέρδισε 2-1 τον Ηρακλή εκτός έδρας, η Καλαμαριά πήρε βαθμό στο Αλκαζάρ, ο Πιερικός επικράτησε της Ξάνθης 3-2 και ο Ιωνικός ήταν ο μεγάλος χαμένος. Οι Νικαιώτες ηττήθηκαν 3-2 στο Ηράκλειο από τον ΟΦΗ και υποβιβάστηκαν στη Β’ εθνική.

Η βαθμολογία πριν την 34η αγωνιστική: Δόξα Δράμας 35, Απόλλων Καλαμαριά 34, Ιωνικός 33, Εδεσσαϊκός 32, Πιερικός 31, Κόρινθος 24.
Τα… επίμαχα αποτελέσματα: Ηρακλής-Εδεσσαϊκός 1-2, Λάρισα-Καλαμαριά 1-1, Πιερικός-Ξάνθη 3-2, ΟΦΗ-Ιωνικός 3-2.

Η τελική βαθμολογία: Δόξας Δράμας 36, Εδεσσαϊκός 35, Απόλλων Καλαμαριάς 35, Πιερικός 34, Ιωνικός 33, Κόρινθος 27.

Εξοργισμένοι Πατρινοί!

Τα συνθήματα επιστρέφουν το 1997-98. Μόνο που αυτή τη φορά δεν προέρχονται από οπαδούς, αλλά από ποδοσφαιριστές. Η εικόνα των παικτών της Παναχαϊκής σοκάρει! Μπροστά στους φιλάθλους που τους είχαν ακολουθήσει από την Πάτρα στην Καβάλα, οι παίκτες ξεσπούν σε υβριστικά συνθήματα κατά του ΠΑΟΚ. Αυτή τη φορά η προτελευταία αγωνιστική γίνεται αφορμή για φωνές.

Ο δικέφαλος του βορρά υποδέχεται τον Εθνικό στην Τούμπα και χάνει 1-0. Οι Πειραιώτες παίρνουν βαθιά βαθμολογική ανάσα, την ώρα που ο κόσμος του ΠΑΟΚ αποδοκιμάζει τους παίκτες του και μιλάει για στημένο ματς. Την τελευταία αγωνιστική Καβάλα και Παναχαϊκή μάχονται για μια θέση στον ήλιο (4-0 οι γηπεδούχοι) και ο Εθνικός κερδίζει την Προοδευτική στις καθυστερήσεις για να παραμείνει στην κατηγορία.

Η βαθμολογία μετά την 33η αγωνιστική: Παναχαϊκή 32, Προοδευτική 31, Καβάλα 29, Καλαμάτα 29, Εθνικός 27, Αθηναϊκός 27.
Τα… επίμαχα αποτελέσματα: ΠΑΟΚ-Εθνικός 0-1, Ολυμπιακός-Παναχαϊκή 3-1, Προοδευτική-Βέροια 3-0, Απόλλων Αθηνών-Καβάλα 1-2.

Η βαθμολογία μετά την 34η αγωνιστική: Προοδευτική 34, Καβάλα 32, Παναχαϊκή 32, Εθνικός 30, Καλαμάτα 29, Αθηναϊκός 27.
Τα… επίμαχα αποτελέσματα: Καβάλα-Παναχαϊκή 4-0, Εθνικός-Προοδευτική 1-0.

Η τελική βαθμολογία: Καβάλα 35, Προοδευτική 34, Εθνικός 33, Παναχαϊκή 32, Καλαμάτα 29, Αθηναϊκός 27.

Ευχές σε φακελάκι!

Είχαμε χρόνια να δούμε κάτι τόσο… εμφανές! Πέρασαν εφτά χρόνια και φτάνουμε στο 2004-05 και μέχρι να φτάσει ο κόσμος στο δίλημμα. Να κλαίει ή να γελάει με το ελληνικό ποδόσφαιρο; Το φακελάκια στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ από οπαδούς της ομάδας, που απαιτούσαν ήττα στην Καλαμαριά ήταν για γέλια. Το τελικό αποτέλεσμα και ο τρόπος που αντιμετώπισε ο δικέφαλος του βορρά το ματς ήταν για κλάματα. Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε στην προτελευταία αγωνιστική από τον Απόλλωνα προκειμένου να κάνει ακόμα πιο δύσκολη τη ζωή του Άρη, ο οποίος βέβαια φρόντισε παράλληλα να καταστρέψει τον εαυτό του στη διάρκεια του αγώνα με τον Ηρακλή. Το ματς στο «Κλεάνθης Βικελίδης» διεκόπη, ο Άρης μηδενίστηκε και υποβιβάστηκε στη Β’ Εθνική.

Η βαθμολογία πριν την 29η αγωνιστική: ΟΦΗ 31, Καλαμαριά 30, Άρης 28, Εργοτέλης 19, Κέρκυρα 16.
Τα… επίμαχα αποτελέσματα: Ιωνικός-ΟΦΗ 0-0, Καλαμαριά-ΠΑΟΚ 2-1, Άρης-Ηρακλής 0-2 (όταν διεκόπη το σκορ ήταν στο 1-2).
Η βαθμολογία πριν την 30η αγωνιστική: Καλαμαριά 33, ΟΦΗ 32, Άρης 25*, Εργοτέλης 20, Κέρκυρα 17.
Η τελική βαθμολογία: Καλαμαριά 33, ΟΦΗ 32, Άρης 25, Εργοτέλης 20, Κέρκυρα 17.

* Ο Άρης μηδενίστηκε στον αγώνα με τον Ηρακλή και του αφαιρέθηκαν τρεις βαθμοί.

«Έγινα σοφότερος»

Τα ίδια και χειρότερα έγιναν την επόμενη χρονιά. Αυτή τη φορά δεν ήταν ο Άρης ο «στόχος», ούτε ο ΠΑΟΚ ο «θύτης». Ο ΟΦΗ κινδύνευε με υποβιβασμό και ο Ολυμπιακός έκανε ό,τι μπορούσε, προκειμένου να τον σπρώξει στην Β' Εθνική. Σε τέτοιο βαθμό, που μετά το ματς ο Τροντ Σόλιντ μιλούσε για την «σοφία» που του πρόσφερε το παιχνίδι και που χρόνια αργότερα ο Νέρι Καστίγιο παραδέχτηκε έμμεσα ότι εκείνο το παιχνίδι στην Λιβαδειά δεν ήταν και τόσο καθαρό.

Όλοι πήραν αυτό που ήθελαν και ζητούσαν. Ακόμα κι αν δεν ήταν τα απόλυτα φαβορί, ακόμα κι αν έπαιζαν με καλύτερους αντιπάλους. Η νίκη του Λεβαδειακού επί του Ολυμπιακού ήταν το αποτέλεσμα που σήκωσε… αμμοθύελλα – οι Βοιωτοί κέρδιζαν 3-0 στο 17’ - και σκέπασε το ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά τόσο η νίκη του ΟΦΗ επί του ΠΑΟΚ, όσο και του Πανιωνίου επί του Ηρακλή δεν… πήγαν πίσω. Το κακό συνεχίστηκε και στην τελευταία αγωνιστική, όταν οι ερυθρόλευκοι παραχώρησαν λευκή ισοπαλία στον Ιωνικό, ένα αποτέλεσμα που όχι απλώς εξασφάλιζε την ομάδα της Νίκαιας, αλλά ανάγκαζε τον ΟΦΗ να κερδίσει 2-0 τον Λεβαδειακό για να παραμείνει.

Οι Κρητικοί το κατάφεραν και έμειναν στην κατηγορία, υποβιβάζοντας τον Λεβαδειακό, ενώ παίκτες και παράγοντες ξέσπασαν κατά του Ολυμπιακού μετά το ματς.

Η βαθμολογία πριν την 29η αγωνιστική: Ιωνικός 30, Λεβαδειακός 28, Πανιώνιος 26, ΟΦΗ 25.
Τα… επίμαχα αποτελέσματα: Λεβαδειακός-Ολυμπιακός 3-2, Ιωνικός-Λάρισα 1-1, ΟΦΗ-ΠΑΟΚ 2-1.

Η βαθμολογία μετά την 29η αγωνιστική: Ιωνικός 31, Λεβαδειακός 31, Πανιώνιος 29, ΟΦΗ 28.
Τα… επίμαχα αποτελέσματα: ΟΦΗ-Λεβαδειακός 2-0, Ολυμπιακός-Ιωνικός 0-0, Αιγάλεω-Πανιώνιος 0-3.

Η τελική βαθμολογία: Πανιώνιος 32, Ιωνικός 32, ΟΦΗ 31, Λεβαδειακός 31, Καλλιθέα 20, Ακράτητος 18.

Έπος!

Τα στοιχήματα έπεφταν βροχή... Τόσο για την έξοδο στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ, όσο και για την παραμονή στην κατηγορία. Το πρώτο σκέλος εύκολο! Ο Πανιώνιος έπρεπε να κερδίσει την αδιάφορη ΑΕΚ στη Νέα Σμύρνη, προκειμένου να πάρει το εισιτήριο για την Ευρώπη και να αφήσει εκτός τον ΠΑΟΚ. Όπερ και εγένετο, με τους κυανέρυθρους να κερδίζουν 3-1 και τον Λορέντζο Σέρα Φερέρ να αφήνει στον πάγκο τουλάχιστον οκτώ βασικούς του παίκτες.

Η πραγματική ομορφιά του ποδοσφαίρου, ωστόσο, ήταν και πάλι στο κυρίως θέμα μας, δηλαδή στην μάχη για την παραμονή. Η κυπελλούχος Λάρισα κινδύνευε με υποβιβασμό, αλλά κέρδισε στην Καλαμαριά τον Απόλλωνα. Ο Ηρακλής είχε φτάσει όσο ποτέ πριν κοντά στην Β' Εθνική, αλλά πήρε το διπλό που όλοι περίμεναν στην απόρθητη έδρα της Ξάνθης (η μοναδική της ήττα στα Πηγάδια εκείνη τη σεζόν) και την... πλήρωσε η Κέρκυρα. Οι Φαίακες λίγο έλειψαν να κάνουν το δικό τους «θαύμα» στη Λιβαδειά απέναντι στον Παναθηναϊκό, αλλά το γκολ του Μπίσκαν στο 82' έγραψε το τελικό 2-2 κι έστειλε τους νησιώτες στη Β' Εθνική.

Η βαθμολογία πριν την 30η αγωνιστική: Ξάνθη 36, Απόλλων Καλαμαριάς 35, Κέρκυρα 34, Λάρισα 33, Ηρακλής 32, Αιγάλεω 28, Ιωνικός 4.
Τα… επίμαχα αποτελέσματα: Πανιώνιος-ΑΕΚ 3-1, Ξάνθη-Ηρακλής 1-2, Παναθηναϊκός-Κέρκυρα 2-2, Απόλλων Καλαμαριάς-Λάρισα 1-2.

Η τελική βαθμολογία: Ξάνθη 36, Λάρισα 36, Απόλλων Καλαμαριάς 35, Ηρακλής 35, Κέρκυρα 35, Αιγάλεω 28, Ιωνικός 4.

Από την Κρήτη στο Βέλγιο!

Όταν μια συνήθεια γίνεται λατρεία, γιατί να μην την... εξάγουμε κιόλας; Το φινάλε στη σεζόν 2007-08 είχε τις ιδιαιτερότητές του. Και μπορεί η επικαιρότητα να ήταν στραμμένη στη Λωζάννη για την υπόθεση του CAS και του τίτλου, ωστόσο στον μικρόκοσμο της ουράς, θα είχαμε ένα γνώριμο σκηνικό. Ένα σκηνικό, για το οποίο ο Τόμας Ρατζίνσκι θα έρθει μετά από μήνες να μιλήσει...

Οι υποψήφιοι για υποβιβασμό ήταν ο Λεβαδειακός, ο Εργοτέλης και ο Ατρόμητος, με τον ΟΦΗ να έχει εξασφαλίσει λίγες αγωνιστικές πριν τη σωτηρία του και τις Βέροια και Καλαμαριά να μην έχουν ελπίδα. Την 28η αγωνιστική, όλα κυλούν ομαλά... Ο Αστέρας Τρίπολης καταδικάζει τον Ατρόμητο με νίκη μέσα στο Περιστέρι, η ΑΕΚ επικρατεί του Εργοτέλη και ο Λεβαδειακός του κάκιστου εκείνη τη σεζόν ΠΑΟΚ. Τα ωραία ξεκινούν μετά. Η νίκη του Λεβαδειακό μέσα στην Τρίπολη με γκολ στο 94' (!!) είναι εκείνη που σχολιάζεται ποικιλοτρόπως, τη στιγμή που ο Εργοτέλης χάνει στη Λάρισα και ο Ατρόμητος αυτοκτονεί στη Βέροια (σ.σ. 1-1).

Στο φινάλε της σεζόν, όλοι έχουν το βλέμμα στραμμένο στη Νέα Σμύρνη, όπου ο Ατρόμητος με νίκη θα έμενε στην κατηγορία. Ο Πανιώνιος, όμως, θα κάνει την ανατροπή και από το 0-1 θα κερδίσει 2-1 και ο Εργοτέλης που εκείνη τη στιγμή κέρδιζε την Ξάνθη 2-0 μένει στην κατηγορία. Η ακριτική ομάδα θα παραταχθεί με αρκετούς αναπληρωματικούς, γεγονός που προκαλεί αντιδράσεις. Η κυριότερη αντίδραση θα έρθει μήνες μετά από έναν τότε παίκτη της Ξάνθης, ο οποίος θα μιλήσει εκείνο το ματς.

«Ο δικός μας αντίπαλος πάλευε για τη σωτηρία του, αλλά δεν χρειάστηκε να μοχθήσει και πολύ για να μας κερδίσει. Καταρχάς, εμείς κατεβήκαμε με έξι παίκτες που δεν είχαν αγωνιστεί σχεδόν ποτέ. Το ματς ξεκίνησε με τους Κρητικούς να κερδίζουν ένα ανύπαρκτο πέναλτι και λίγο μετά έβαλαν κι άλλο ένα γκολ τραβηγμένο από τα μαλλιά. Στο ημίχρονο μπήκα στα αποδυτήρια κλωτσώντας ό,τι έβρισκα μπροστά μου, θέλοντας να προκαλέσω και την αντίδραση των συμπαικτών μου. Τι έκαναν αρκετοί από αυτούς; Έβαλαν τα γέλια με μένα! Φυσικά, δεν δέχθηκα να αγωνιστώ στο δεύτερο μέρος. Από τότε άρχισα να ψάχνομαι για να φύγω». Οι δηλώσεις του Ρατζίνσκι προκάλεσαν ανακοινώσεις διάψευσης από την Ξάνθη και τον Εργοτέλη.

Η βαθμολογία πριν την 29η αγωνιστική: Ατρόμητος 28, Εργοτέλης 27, Λεβαδειακός 27, Απόλλων Καλαμαριάς 22, Βέροια 22.
Τα… επίμαχα αποτελέσματα: Βέροια-Ατρόμητος 1-1, Λάρισα-Εργοτέλης 3-2, Αστέρας Τρίπολης-Λεβαδειακός 1-2.

Η βαθμολογία πριν την 30η αγωνιστική: Λεβαδειακός 30, Ατρόμητος 29, Εργοτέλης 27, Βέροια 23, Απόλλων Καλ. 22.
Τα… επίμαχα αποτελέσματα: Εργοτέλης-Ξάνθη 2-0, Πανιώνιος-Ατρόμητος 2-1.

Η τελική βαθμολογία: ΟΦΗ 32, Εργοτέλης 30, Ατρόμητος 29, Βέροια 23, Απόλλων Καλ. 22.

Μοιρασμένα κουκιά…

Τι είχες Super League, τι είχα πάντα! Ο Πανθρακικός είχε βγει νωρίς απ’ το παιχνίδι και δεν είχε τη δυνατότητα ούτε καν ρόλο ρυθμιστή να παίξει, όπως για παράδειγμα κάνει φέτος η Δόξα. Οι δύο… κακές θέσεις που απέμεναν είχαν πέντε μνηστήρες που προσπαθούσαν να τις αποφύγουν. Ο Αστέρας Τρίπολης και ο ΠΑΣ καθόρισαν τη μοίρα τους, ο καθένας από την πλευρά του και με διαφορετικό τρόπο. Η ομάδα της Πελοποννήσου κέρδισε τον Πανθρακικό την 28η αγωνιστική και τον Άρη την 29η, ώστε να είναι αδιάφορη στο φινάλε στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ. Ο ΠΑΣ, αν και καιγόταν για παραμονή, έχασε στην Κρήτη από τον Εργοτέλη την 29η αγωνιστική (μια νίκη που χάρισε την παραμονή στους Κρητικούς) και από τον Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη την 28η αγωνιστική, μένοντας 15ος και χωρίς κίνητρο την τελευταία αγωνιστική.

Ο Εργοτέλης βρισκόταν, επίσης, σε δυσχερή θέση, όμως με ένα… εντυπωσιακό διπλό στην Καβάλα (μόλις η δεύτερη ήττα της επαρχιακής ομάδας στην έδρα της εκείνη τη σεζόν) έβαλε τις βάσεις για σωτηρία και με τη νίκη επί του ΠΑΣ τη σφράγισε. Μας μένουν, λοιπόν, Ξάνθη και Λεβαδειακός, όπου την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος πήραν ακριβώς αυτό που ήθελαν. Μόνο που το γεγονός ότι το πήραν αμφότεροι, άφησε τον Λεβαδειακό… παραπονούμενο και υποβιβασμένο.

Η βαθμολογία πριν την 28η αγωνιστική: Εργοτέλης 30, Λεβαδειακός 30, Αστέρας Τρίπολης 30, Ξάνθη 28, ΠΑΣ 28.
Τα… επίμαχα αποτελέσματα: Καβάλα-Εργοτέλης 1-3, Άρης-Λεβαδειακός 1-0, Αστέρας Τρίπολης-Πανθρακικός 3-1, Ηρακλής-ΠΑΣ 2-0, Ολυμπιακός-Ξάνθη 0-0.

Η βαθμολογία πριν την 29η αγωνιστική: Εργοτέλης 33, Αστέρας Τρίπολης 33, Λεβαδειακός 30, Ξάνθη 29, ΠΑΣ 28.
Τα… επίμαχα αποτελέσματα: Εργοτέλης-ΠΑΣ 3-1, Ξάνθη-Ατρόμητος 2-1, Λεβαδειακός-ΑΕΚ 0-0, Αστέρας Τρίπολης-Άρης 2-1.

Η βαθμολογία πριν την 30η αγωνιστική: Ξάνθη 32, Λεβαδειακός 31, ΠΑΣ 28.
Τα… επίμαχα αποτελέσματα: Λάρισα-Λεβαδειακός 1-2, Ηρακλής-Ξάνθη 2-4.

Τελική βαθμολογία: Εργοτέλης 36, Αστέρας Τρίπολης 36, Ξάνθη 35, Λεβαδειακός 34, ΠΑΣ 28, Πανθρακικός 12.

Ψιθυριστά...

* Τη σεζόν 1990-91 ο Πανσερραϊκός κέρδισε τον ΠΑΟΚ 2-1 στο φινάλε του πρωταθλήματος και παρέμεινε στην κατηγορία.

* Τη σεζόν 2000-01 η αδιάφορη ΑΕΚ ηττήθηκε 2-1 μέσα στη Ν. Φιλαδέλφεια από τον ΟΦΗ στην 26η αγωνιστική και πολλοί συνέδεσαν την παρουσία του Έγκε Γκέραρντ στον πάγκο της Ένωσης με την ανάγκη που είχαν οι Κρητικοί για βαθμούς.

* Τη σεζόν 1995-96 ο τραγικός εκείνη τη χρονιά ΠΑΟΚ ηττήθηκε 3-2 στην Τούμπα από τη Λάρισα, όμως οι Θεσσαλοί δεν κατάφεραν να σωθούν γιατί την ίδια ώρα κέρδιζε η Παναχαϊκή 1-0 την Καλαμάτα.

* Τη σεζόν 2000-01 ο ΟΦΗ κέρδισε στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος 2-0 τον Πανιώνιο στη Ν. Σμύρνη και διατήρησε το πλεονέκτημα έδρας στα μπαράζ απέναντι στα Γιάννινα.

* Τη σεζόν 2004-05, τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος η Καλαμαριά κέρδισε 3-2 μέσα στη Νεάπολη τη Χαλκηδόνα.

* Τη σεζόν 2005-06, οι εύκολες νίκες του Πανιωνίου σε Περιστέρι (1-3) και Αιγάλεω (0-3) την 28η και 30η αγωνιστική αντίστοιχα, είχαν αντιμετωπιστεί με δυσπιστία.

* Τη σεζόν 2006-07, ΑΕΚ και Ξάνθη είχαν έρθει ισόπαλες 0-0 στο ΟΑΚΑ την 29η. Ένα αποτέλεσμα που εξασφάλιζε ακριτική ομάδα την παραμονή στην κατηγορία και την καθιστούσε αδιάφορη την τελευταία αγωνιστική.

* Τη σεζόν 2008-09 έγινε συζήτηση για τα δύο διπλά της Λάρισας στο φινάλε της σεζόν σε Καραϊσκάκη και Λιβαδειά, που έδωσαν την 5η θέση στην ΑΕΛ και άφησαν εκτός τον Άρη, για τον οποίο επίσης υπήρχε κουβέντα για το διπλό στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ την προτελευταία αγωνιστική.

* Τη σεζόν 2010-11 ο Ατρόμητος κέρδισε 3-1 τον αδιάφορο Ολυμπιακό μία αγωνιστική πριν το φινάλε και εξασφάλισε την παραμονή του στην κατηγορία.

ΥΓ. Το θέμα αφορά κυρίως την παραμονή στην κατηγορία.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα