«Ο Ολυμπιακός δεν ήταν... κάπως!»

«Ο Ολυμπιακός δεν ήταν... κάπως!»

bet365

Ο “χρυσός” σκόρερ της Κέρκυρας, Ηλίας Ιωάννου, αποκαλύπτει στο gazzetta.gr το πλάνο για τη νίκη στο Καραϊσκάκη και προσθέτει ότι ο Ολυμπιακός δεν τους χαρίστηκε!

Το γκολ που πέτυχε στο 80ο λεπτό της αναμέτρησης του “Γεώργιος Καραϊσκάκης”, χάρισε την Κέρκυρα μία ιστορική νίκη και διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες της για παραμονή στην Superleague. Ήταν το 5ο εφετινό τέρμα του 32χρονου επιθετικού της ομάδας των “Φαιάκων”, που μετά την μεγαλύτερη έκπληξη στο πρωτάθλημα και τη νίκη επί του πρωταθλητή Ολυμπιακού, πλέον μπορεί να ελπίζει βάσιμα στην σωτηρία της. Ο λόγος για τον Ηλία Ιωάννου, που μίλησε στο gazzetta.gr για την μεγάλη επιτυχία της ομάδας του και τη δύσκολη συνέχεια που ακολουθεί, ενώ διαφώνησε με όσους θεωρούν ότι οι “ερυθρόλευκοι” δεν έδειξαν την απαιτούμενη προσοχή στην Κέρκυρα...

Κάνε εγγραφή στην betoto και πάρε μπόνους 100%

- Την προηγούμενη εβδομάδα, αμέσως μετά το εντός έδρας 2-2 με την ΑΕΚ, ελάχιστοι ήταν ααυτοί που πίστευαν ότι η Κέρκυρα μπορεί να διεκδικήσει την παραμονή της... Τι άλλαξε μέσα σε μία εβδομάδα και καταφέρατε να “γονατίσετε” τον πρωταθλητή Ολυμπιακό, μέσα στο γήπεδό του;

«Ήταν ένα παιχνίδι, στο οποίο, όλοι ξέραμε ότι δεν είχαμε τίποτε να χάσουμε... Παίζαμε με την καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος, που δίκαια κατέκτησε τον τίτλο και το μόνο που είχαμε στο μυαλό μας, ήταν να μπούμε στο γήπεδο χωρίς άγχος και πίεση και με στόχο να δουλέψουμε σκληρά, έτσι ώστε να προσπαθήσουμε να κλέψουμε βαθμό ή βαθμούς! Επιλέξαμε να παίξουμε με ένα συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού και τα καταφέραμε...»

- Ποιο ήταν το πλάνο σας;

«Προσπαθήσαμε να έχουμε μία πολύ κλειστή αμυντική λειτουργία, για να κλείσουμε τους διαδρόμους και αυτό επετεύχθη με ομαδική δουλειά και όλων των ποδοσφαιριστών, ανεξαρτήτου θέσης! Επιχειρήσαμε να “χαλάσουμε” το παιχνίδι και την ανάπτυξη του Ολυμπιακού, να μην του επιτρέψουμε να κυκλοφορήσει εύκολα τη μπάλα και από 'και πέρα, να εκμεταλλευτούμε την οποιαδήποτε ευκαιρία μας παρουσιαστεί, όπως έγινε και πήραμε τη νίκη...»

- Εσύ προσωπικά, μέσα στο γήπεδο, τον Ολυμπιακό πως τον είδες; Σε ρωτάμε γιατί, όπως ήταν λογικό, αναπτύχθηκε μία παραφιλολογία ότι δεν ασχολήθηκε πολύ με το παιχνίδι...

«Δε νομίζω και αυτό φάνηκε από την ομάδα που “κατέβασε” ο κ. Βαλβέρδε στο γήπεδο! Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε πλήρης και παρ' ότι τις προηγούμενες μέρες, οι εφημερίδες έγραφαν ότι στην 18άδα θα είναι αρκετοί παίκτες που ως τώρα δεν είχαν μεγάλη συμμετοχή, αυτοί που κάθισαν στον πάγκο, συμπεριλαμβάνονται στις βασικές επιλογές του προπονητή, ο οποίος μάλιστα, έκανε αλλαγές για να πάρει το ματς! Δεχθήκαμε πίεση και αυτό ήταν λογικό, αφού παίζαμε στην πιο δύσκολη έδρα του ελληνικού πρωταθλήματος, αλλά σε καμία περίπτωση ο Ολυμπιακός δεν ήταν... κάπως! Εμείς προσπαθήσαμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και φυσικά είχαμε και την τύχη με το μέρος μας, γιατί χωρίς την εύνοιά της, τίποτε μεγάλο και σημαντικό δεν μπορεί να επιτευχθεί...»

- Ο κόσμος στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” πως αντιμετώπισε το αποτέλεσμα;

«Είναι λογικό να προκληθεί αναμπουμπούλα και αρνητική διάθεση, γιατί όλος ο κόσμος ήρθε στο γήπεδο για να αποθεώσει τους πρωταθλητές και να συμμετάσχει σε μία άτυπη φιέστα και τελικά έφυγε με πικρία και απογοήτευση.»

- Οι “ερυθρόλευκοι” πάντως, δεν έχασε πολλές ευκαιρίες, αν σκεφτεί κανείς ότι πριν από 15 μέρες είχαν “ρίξει” επτά γκολ στον Αστέρα Τρίπολης, που είναι η ευχάριστη έκπληξη του 2ου γύρου...

«Πολύ απλά, επειδή εμείς δεν τον αφήσαμε να αναπτυχθεί όπως κάνει συνήθως... Κλείσαμε καλά τους χώρους και δεν επιτρέψαμε να περνάει η μπάλα στην αμυντική μας ζώνη... Όλοι μας δουλέψαμε πολύ σκληρά, δώσαμε και την ψυχή μας και όσο περνούσαν τα λεπτά, τόσο “ανέβαινε” η διάθεσή και ο δυναμισμός μας αλλά και η πίστη μας ότι μπορούμε να κερδίσουμε κάτι απ' αυτό το ματς...»

- Πιστεύατε ότι μπορούσατε να σκοράρετε;

«Από ένα σημείο και μετά, όταν διαπιστώσαμε ότι ο Ολυμπιακός είχε εγκλωβιστεί και δεν έβρισκε τρόπους να φτάσει στην περιοχή μας, αρχίσαμε να το νιώθουμε και να ψάχνουμε την ευκαιρία...»

- Ήταν ένα από τα πιο σημαντικά γκολ της καριέρας σου;

«Σίγουρα γιατί είχε πολλαπλή αξία! Έδωσε στην ομάδα μου τρεις πολύτιμους βαθμούς σε μία πολύ δύσκολη στιγμή και της χάρισε ίσως την πιο μεγάλη εκτός έδρας νίκη στην ιστορία της. Θεωρώ επίσης ότι ήταν ένα πολύ όμορφο γκολ, αλλά το πιο σημαντικό για μένα είναι ότι αυτό το γκολ, ολοκλήρωσε την απίστευτη δουλειά που έκανε όλη η ομάδα για να πάρουμε αυτό το αποτέλεσμα που μας δίνει ελπίδες για τη σωτηρία μας...»

- Πόσους βαθμούς θεωρείτε ότι χρειάζεστε για να τα καταφέρετε;

«Τα δύο παιχνίδια που απομένουν με ΟΦΗ εντός και Άρη εκτός, είναι για μας τελικοί! Οι πανηγυρισμοί για το “διπλό” στο Καραϊσκάκη έχουν ήδη τελειώσει, έστω κι αν είμαστε η μοναδική του πρωταθλήματος που νίκησε τον Ολυμπιακό μέσα στην έδρα του και πλέον κοιτάμε το πως θα κερδίσουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, χωρίς να κοιτάμε τι θα γίνει στα άλλα ματς...»

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα