«Μόνη λύση η Λεωφόρος»

«Μόνη λύση η Λεωφόρος»

Gazzetta team
«Μόνη λύση η Λεωφόρος»

bet365

Οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα, αλλά και στον Παναθηναϊκό τον οδηγούν από του χρόνου αντί στο ακριβό ΟΑΚΑ, στη Λεωφόρο.

Οι πράσινοι είναι πολύ πιθανόν, όπως γράφει η εφημερίδα Goal, να επιστρέψουν στην ιστορική τους έδρα λόγω οικονομικών.

Αναλυτικά διαβάστε τα γιατί όπως δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα Goal:

Τη σεζόν 2010-11 με συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ οι «πράσινοι» έδωσαν για την ενοικίαση του ΟΑΚΑ περίπου 1,9 εκατ. ευρώ, το οποίο αναλύεται: στο φιξ ποσό του ενοικίου, σε 30.000 ευρώ ανά αγώνα, σε ενοικίαση των σουιτών, σε ποσοστά από τις διαφημιστικές πινακίδες, στο 15% επί των εισιτηρίων (που προβλέπεται βάση σύμβασης), στις πληρωμές του προσωπικού του Ολυμπιακού Σταδίου τις ημέρες των αγώνων και στην πληρωμή του ηλεκτρικού (ΔΕΗ) για κάθε εντός έδρας ματς! Νούμερο τεράστιο και δυσβάσταχτο για τα σημερινά πενιχρά οικονομικά στάνταρ του Παναθηναϊκού

Φέτος, χωρίς Τσάμπιονς Λιγκ και ουσιαστικά χωρίς Ευρώπη από τον Αύγουστο και με αρκετά ματς κεκλεισμένων των θυρών (συν κάποιες περικοπές που έγιναν), το ποσό του ενοικίου είναι αρκετά πιο μικρό και δεν ξεπερνάει το 1,2 εκατ. ευρώ. Και πάλι όμως φαντάζει πάρα πολύ υψηλό για να το αντέξει την επόμενη σεζόν, ένας Παναθηναϊκός που θα μετράει πλέον και το ευρώ. Γι' αυτό άλλωστε και στο μυαλό πολλών στο «τριφύλλι» η ιδέα της Λεωφόρου όχι μόνο κερδίζει πόντους, αλλά δείχνει η μοναδική λύση (σ' ένα γηπεδικό ζήτημα το οποίο ούτως ή άλλως αποτελεί εδώ και χρόνια «πονεμένη» ιστορία), εάν μέσα στους επόμενους μήνες δεν αλλάξουν άρδην τα οικονομικά δεδομένα στην «πράσινη» ΠΑΕ...

Τα έργα που απαιτούνται

Στο «Απόστολος Νικολαΐδης» βεβαίως υπάρχουν άλλα ζητήματα, τα οποία, εφόσον αποφασιστεί οριστική μετακόμιση, θα κληθεί να λύσει το συντομότερο δυνατόν η επόμενη διοίκηση του Παναθηναϊκού (όποια κι αν είναι αυτή). Πρώτα απ' όλα οι βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν σε αρκετά σημεία τόσο εντός όσο κι εκτός γηπέδου.

Το γήπεδο της Λεωφόρου (που «αποσύρθηκε» από έδρα του «τριφυλλιού» μετά από τον Μάιο του 2008) φιλοξένησε από σπόντα, για τελευταία φορά αγώνα της ανδρικής ομάδας στις 27 Αυγούστου 2010, με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται με κλειστές πύλες (ελέω τιμωρίας) την Ξάνθη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος (1-1). Εκτοτε η μοναδική χρήση του αφορούσε αγώνες της ομάδας Νέων, η οποία είχε δηλώσει ως έδρα της (και) το ιστορικό «σπίτι» του «τριφυλλιού».

Εφόσον λοιπόν η Λεωφόρος ανοίξει ξανά τις πύλες της για τον Παναθηναϊκό, θα πρέπει να γίνουν βελτιωτικά έργα και εξωραϊσμοί στα τουρνικέ, στα συστήματα ασφαλείας, στις κερκίδες, στους χώρους των αποδυτηρίων, στην αίθουσα Τύπου, στον χλοοτάπητα, καθώς επίσης και κάποια άλλα βασικά έργα που αφορούν υποστυλώσεις και επιδιορθώσεις σε ορισμένα σημεία που έχουν φθαρεί με το χρόνο.

400 με 500 χιλ. η Λεωφόρος

Το «πακέτο» λοιπόν που απαιτείται για όλα τα παραπάνω αγγίζει τις 400 με 500 χιλιάδες ευρώ. Ποσό εξίσου σημαντικό το οποίο θα πρέπει να αναζητηθεί εκ των έσω για να προχωρήσουν οι εργασίες και να παραδοθεί το γήπεδο στην ώρα του, δηλαδή μέχρι τον Ιούλιο Εκ των πραγμάτων η οικονομική διαφορά με τις απαιτήσεις στο ΟΑΚΑ είναι και πάλι χαώδης, εντούτοις υπάρχουν αρκετοί που θεωρούν πως η λύση του Ολυμπιακού Σταδίου μπορεί να μην επιτάσσει την άμεση εύρεση χρημάτων (όπως η Λεωφόρος), καθώς η διοίκηση του ΟΑΚΑ (στο ενδεχόμενο να φύγει ο ένας από τους δύο -μαζί με την ΑΕΚ- «αιμοδότες» του) θα ήταν πολύ πιο διαλλακτική ως προς τον χρόνο αποπληρωμής του ενοικίου («τρενάροντας» κάπως την όλη διαδικασία). Από την άλλη, όμως, εφόσον ο Παναθηναϊκός μείνει στο Μαρούσι, μιλάμε και πάλι για πολύ περισσότερα χρήματα τα οποία ούτως ή άλλως θα κληθεί να πληρώσει μελλοντικά...

Τα «αλλά» και το θέμα της Ευρώπης

Για τη Λεωφόρο βεβαίως ακολουθούν κι ορισμένα «αλλά», το βασικό εκ των οποίων έχει να κάνει με την Ευρώπη. Θα μπορεί ο Παναθηναϊκός -αν γίνει το θαύμα και εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στα Κύπελλα Ευρώπης της επόμενης περιόδου- να δηλώσει ως έδρα του το «Απόστολος Νικολαΐδης»; Στον φάκελο της αδειοδότησης που έχει ήδη σταλεί προς την UEFA οι «πράσινοι» έχουν δηλώσει ως έδρα τους το ΟΑΚΑ. Και βάσει αυτού προχωράνε σε πρώτη φάση. Αν τώρα -αφού αποπληρώσουν και διακανονίσουν τις οφειλές τους- καταφέρουν να πάρουν άδεια, έχουν το περιθώριο να αλλάξουν έδρα, ανάλογα με το πού θα παίζουν.

Για παράδειγμα: Αν ο Παναθηναϊκός πάρει τη 2η θέση και το εισιτήριο για τα προκριματικά του επόμενου Τσάμπιονς Λιγκ, στον καλοκαιρινό γ' προκριματικό (το αντίστοιχο περσινό ματς με την Οντένσε δηλαδή) μπορεί με σχετικές συνεννοήσεις να παίξει στη Λεωφόρο. Αν προκριθεί, τα πλέι οφ του «σεντονιού» επιβάλλουν ΟΑΚΑ. Κάτι που ισχύει βεβαίως και στην περίπτωση που γίνει η υπέρβαση με πρόκριση στον όμιλο. Κι εκεί πλέον ο Παναθηναϊκός είναι πολύ πιθανό να κληθεί να παίξει σε δύο ταμπλό. Δηλαδή στη Λεωφόρο για τα ελληνικά ματς και στο ΟΑΚΑ για την Ευρώπη.

Αν τώρα το εισιτήριο των «πράσινων» (ξαναλέμε για να είμαστε ξεκάθαροι, εάν κι εφόσον μπορέσει να πάρει αδειοδότηση από την UEFA) γράφει «Γιουρόπα Λιγκ», με τις κατάλληλες βελτιώσεις το «Απόστολος Νικολαΐδης» μπορεί να πάρει το «ΟΚ» για να φιλοξενήσει ξανά ευρωπαϊκό ματς του «τριφυλλιού», για πρώτη φορά μετά την 21η Φεβρουαρίου 2008 και το 1-1 με τη Ρέιντζερς.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα