«Ο Μουρίνιο των... φτωχών!»

Γιώργος Καραμάνος
«Ο Μουρίνιο των... φτωχών!»

bet365

Με αυτό τον προσδιορισμό είχε αναλάβει το 2008 τον Αστέρα Τρίπολης ο Κάρλος Καρβαλιάλ, ο οποίος διώχτηκε και από τη Μπεσίκτας στην 4η σερί απόλυση του.

«Ο νέος Μουρίνιο», «το alter ego του Μουρίνιο», «ο Μουρίνιο των φτωχών»! Οχι, τα ελληνικά Μέσα δεν είχαν ανακαλύψει τον Αντρές Βίλας-Μπόας. Αλλωστε το καλοκαίρι του 2008 κανείς δεν γνώριζε τον μέχρι πρότινος προπονητή της Τσέλσι. Ολα αυτά αποτέλεσαν τίτλους παρουσίασης του Κάρλος Καρβαλιάλ. Και όλα αυτά επειδή ο Πορτογάλος τεχνικός είχε μόλις οδηγήσει στο UEFA και στην κατάκτηση του Λιγκ Καπ τη μικρούλα Σετούμπαλ (έκανε την καλύτερη σεζόν της τα τελευταία 35 χρόνια).

Η αλήθεια είναι πως τότε ο Καρβαλιάλ ήταν καβάλα στ' άλογο. Είχε καλές προτάσεις στα χέρια του, αλλά η κορυφαία όλων ήταν από τον Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος επιχειρούσε την υπέρβαση. Δεν γύρισε την πλάτη του στις 700.000 ευρώ τον χρόνο και βρέθηκε από το πουθενά στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας, την ύπαρξη της οποίας σίγουρα αγνοούσε.

Ως γνωστών στην Τρίπολη δεν μακροημέρευσε. Ισα που έβγαλε την πρώτη παρέλαση δηλαδή. Οι διαδοχικές αποτυχίες οδήγησαν τελικά στην απόλυση του στα μέσα Νοεμβρίου. Και κάπως έτσι άδοξα μας αποχαιρέτησε ο «νέος Μουρίνιο». Εκείνη την απομάκρυνση έμελλε να ακολουθήσουν ακόμα τρεις. Οσες δηλαδή και οι ομάδες στις οποίες εργάστηκε έκτοτε.


Επιστρέφοντας στην Πορτογαλία δεν δούλεψε αμέσως. Το επόμενο καλοκαίρι η Μαρίτιμο αποφάσισε να τους εμπιστευθεί τον σχεδιασμό της σεζόν. Με μία νίκη σε 11 αγώνες δεν άργησε να απολυθεί. Ηταν και πάλι Νοέμβριος, μα βρήκε άμεσα δουλειά, καθώς η Σπόρτινγκ Λισσαβόνας μόλις είχε απολύσει τον Πάουλο Μπέντο (νυν εκλέκτορας της Πορτογαλίας) και αναζητούσε κάποιον διαθέσιμο. Εννοείται πως δεν έβγαλε την χρονιά. Οταν τον έδιωξαν, τα Λιοντάρια απείχαν 28 ολόκληρους βαθμούς από την πρώτη Μπενφίκα.

Εμεινε άνεργος για όλη την επόμενη περίοδο. Για κάποιο απίθανο-απροσδιόριστο λόγο η Μπεσίκτας τον προσέλαβε τούτο το καλοκαίρι. Και από εκεί έφυγε νύχτα. Τη Δευτέρα το βράδυ για την ακρίβεια, απέχοντας 20 βαθμούς από την πρωτοπόρο Γαλατάσαραϊ. Η εντός έδρας ήττα από τη Σαμσουνσπόρ ήταν απλά η αφορμή μία από καιρό ειλημμένης απόφασης. Κάπου εδώ λοιπόν μπορεί με πάσα βεβαιότητα να ειπωθεί πως από τον αρχικό προσδιορισμό απαιτείται η αφαίρεση του υποκείμενου (Μουρίνιο), για να μείνει σκέτο το... «φτωχών». Αλλωστε μόνο σε μικρομεσαίες ομάδες θα βρει πλέον στέγη ο πάλαι ποτέ «νέος Special One».


Οσο για τον αντικαταστάτη του... είναι τρελοί και αυτοί οι Τούρκοι. Στον πάγκο της Μπεσίκτας θα καθίσει ο Ταϊφού Χαβουτσού που είχε απολυθεί για να προσληφθεί ο Καρβαλιάς!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα