Της το χάλασε ο Τσίγκας... (pics)

Της το χάλασε ο Τσίγκας... (pics)

bet365

Η ΑΕΚ με κορυφαίο τον Κλωναρίδη κρατούσε τη νίκη στην Κέρκυρα -και την 3η θέση- ως το 94ο λεπτό, όταν και ήρθε το 2-2 από τον Τσίγκα, που έτσι διατηρεί κάποιες ελπίδες παραμονής στους Φαίακες.

Η Κέρκυρα ήταν αυτή που μπήκε πιο δυνατά στον αγώνα και προσπάθησε να αιφνιδιάσει την ΑΕΚ, η οποία στο ξεκίνημα έψαχνε τα πατήματα της στον αγωνιστικό χώρο. Μέχρι να τα βρει, οι Φαίακες άγγιξαν το γκολ με τον Ιωάννου που απέφυγε και τον Κωνσταντόπουλο αλλά ο Κοντοές βρέθηκε στην πορεία της μπάλας, η οποία φάνηκε να βρίσκει στο χέρι του. Ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι, οι Κιτρινόμαυροι διαμαρτυρήθηκαν έντονα, ο ρέφερι αποφάσισε να πάρει πίσω την απόφαση του και να υποδείξει κόρνερ αλλά ευτυχώς για τους γηπεδούχους αυτή η απόφαση δεν τους στοίχισε, καθώς από το κόρνερ άνοιξαν το σκορ με την κεφαλιά του Οσμαν!

Σε τέτοιες περιπτώσεις η μικρή ομάδα πρέπει να κρατήσει το σκορ ενώ η μεγάλη να αντιδράσει άμεσα. Η ΑΕΚ έκανε αυτό που έπρεπε, η Κέρκυρα όχι και η εντυπωσιακή κεφαλιά του Κλωναρίδη στο 16' έκανε το 1-1. Έτσι, η Ένωση δεν πλήρωσε το κακό ξεκίνημα της στον αγώνα. Οι γηπεδούχοι διατηρούσαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, απείλησαν με την κεφαλιά του Ιωάννου που απέκρουσε δύσκολα ο Κωνσταντόπουλος και το ματς συνεχιζόταν με σχετικά καλό ρυθμό και με τις δύο ομάδες να ψάχνουν το δεύτερο γκολ.

Το πέτυχε η ΑΕΚ στο 37', με τον Κλωναρίδη να ξεχωρίζει ξανά, αυτή τη φορά σε ρόλο δημιουργού καθώς έκανε όλη τη δουλειά από αριστερά για να γίνει το 1-2 από τον Λυμπερόπουλο. Ο 20χρονος Κλωναρίδης, μάλιστα, είχε και μια καλή φάση στη συνέχεια, με το ημίχρονο να κλείνει με τους Κιτρινόμαυρους μπροστά στο σκορ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Κέρκυρα ήταν καλύτερη από την Ένωση, υπό την έννοια ότι είχε την μπάλα και έφτανε εύκολα ως την περιοχή των Κιτρινόμαυρων, η πειραματική άμυνα των οποίων έκανε εύκολα το λάθος ενώ τα αμυντικά χαφ δε βοηθούσαν και ιδιαίτερα στο ανασταλτικό κομμάτι. Ο Τίμος Καβάκας έβαλε τον Τσίγκα αντί του Αγρίτη μήπως γίνει κάτι καλύτερο επιθετικά για την ομάδα του ενώ ο Νίκος Κωστένογλου πέρασε τον Ρίκκα αντί του Μάκου, που ένιωσε ενοχλήσεις.

Οι Φαίακες προσπαθούσαν να βρουν τη λύση επιθετικά αλλά δεν τα κατάφερναν, την ώρα που η ΑΕΚ είχε τις ευκαιρίες για να καθαρίσει τον αγώνα, καθώς ο Κλωναρίδης ήταν πολύ ορεξάτος ενώ ο Λυμπερόπουλος έφτιαξε κάποιες φάσεις για τον νεαρό μεσοεπιθετικό και τον Βάργκας. Οι ευκαιρίες δεν έγιναν γκολ, ο Κλωναρίδης βγήκε λόγω τραυματισμού για να περάσει στο ματς ο Σιαλμάς, η Κέρκυρα στα τελευταία λεπτά πίεσε για την ισοφάριση και από το πουθενά, στο 94', ήρθε το 2-2 από την ωραία ενέργεια και το σουτ του Τσίγκα.

Έτσι, η ΑΕΚ έχασε την ευκαιρία να ανέβει στην 3η θέση (για τα πλέι οφ είναι ουσιαστικά σίγουρη πλέον), ενώ η Κέρκυρα διατηρεί κάποιες (έστω λίγες) ελπίδες για αποφυγή του υποβιβασμού.


Man of the match: Ο Κωστένογλου έδωσε θέση βασικού στον Κλωναρίδη και αυτός τον δικαίωσε. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ ήταν αυτός που ισοφάρισε με ωραία κεφαλιά, ήταν αυτός που έφτιαξε το 1-2 από τον Λυμπερόπουλο, ήταν αυτός που γενικά δημιουργούσε αρκετά προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα από την πλευρά του και θα μπορούσε να πετύχει κι άλλα γκολ.

Αδύναμος κρίκος: Ο Κοντοές έχει κάνει πέναλτι (δε δόθηκε τελικά αλλά αυτό δεν στοίχισε κιόλας) νωρίς και στη φάση του 2-2 είναι αυτός τον οποίο... εκθέτει ο Τσίγκας.

Στο ύψος του: Σε ακόμη ένα ματς της ΑΕΚ ο Λυμπερόπουλος βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ηταν εκεί που έπρεπε για να κάνει το 1-2 και στο δεύτερο ημίχρονο με κάποιες προσωπικές ενέργειες έφτιαξε ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του.

Η γκάφα: Την έκανε η άμυνα της ΑΕΚ στη φάση του 94ου λεπτού. Δεν είναι δυνατόν να δέχεται τέτοιο γκολ, όσες απουσίες κι αν υπήρχαν, στην τελευταία φάση του παιχνιδιού.

Το στραγάλι: Ο διαιτητής Δελφάκης έκανε σοβαρά λάθη... Από τη στιγμή που υπέδειξε πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ για χέρι του Κοντοέ θα έπρεπε να επιμείνει στην απόφαση του. Είναι τυχερός επειδή η Κέρκυρα δεν το πλήρωσε αυτό, καθώς από το κόρνερ έκανε το 1-0. Δεύτερο μεγάλο λάθος το γεγονός ότι στο 88' έδειξε κίτρινη και όχι κόκκινη κάρτα στον Ηλιάδη της Κέρκυρας για φάουλ στον Βάργκας ενώ αυτός πήγαινε για γκολ.

Το ταμείο του Gazzetta: Η ισοπαλία, σε συνδυασμό με τα άλλα αποτελέσματα, στέλνει την ΑΕΚ στα πλέι οφ (εκτός κι αν γίνουν απίθανα πράγματα στις τελευταίες τρεις αγωνιστικές) αλλά για την Ένωση μένει πικρή γεύση επειδή δέχθηκε την ισοφάριση στο τελευταίο λεπτό και έτσι έχασε την ευκαιρία να ανέβει στην 3η θέση. Κέρδος, πάντως, η πολύ καλή εμφάνιση του Κλωναρίδη. Οσο για την Κέρκυρα, διατηρεί -με αυτό τον βαθμό- κάποιες ελπίδες για παραμονή αλλά οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος της.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα