Zέκα: «Να συνεχίσω στον Παναθηναϊκό»

Zέκα: «Να συνεχίσω στον Παναθηναϊκό»

Gazzetta team
gazzetta default image fallback

bet365

Ο Χοσέ Ζέκα τόνισε ότι θέλει να συνεχίσει στον Παναθηναϊκό, ζήτησε από τον κόσμο να συνεχίζει να στηρίζει την ομάδα και αναφέρθηκε στους λόγους που το «τριφύλλι» χάνει το Πρωτάθλημα.

Ο Πορτογάλος μέσος, με συνέντευξη που παραχώρησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Σούπερ Λιγκ, υποστήριξε ότι προτιμά να παίζει στα δεξιά, αναφέρθηκε στις αγωνιστικές μεταπτώσεις που έχει η ομάδα του και ζήτησε την στήριξη του κόσμου.

Σε έχουμε δει να αγωνίζεσαι σε όλες τις θέσεις του κέντρου. Ποια όμως είναι η αγαπημένη σου θέση;

«Μου αρέσει να παίζω περισσότερο στα δεξιά είτε στη γραμμή σαν εξτρέμ είτε ως εσωτερικός μέσος. Μου κάνει το ίδιο και στη μία και στην άλλη θέση και μπορώ να προσφέρω εξίσου και στις δύο. Και στη Σετούμπαλ και στον Παναθηναϊκό έπαιξα πιο συχνά ως εξτρέμ, όμως πιστεύω ότι και στις δύο θέσεις μπορώ να αποδώσω εξίσου καλά».

Θα ήθελες να παραμείνεις στην ομάδα και την επόμενη σεζόν;

«Ναι, θα ήθελα να συνεχίσω στον Παναθηναϊκό. Μου αρέσει το club, συνεργάζομαι καλά και με τους συμπαίκτες μου και με όλους όσοι εργάζονται στην ομάδα, περνάω καλά στη χώρα και γενικά είμαι ικανοποιημένος εδώ».

Στον αγώνα με τον ΟΦΗ, είδαμε τον Παναθηναϊκό να αποδίδει καλό ποδόσφαιρο. Κάτι που δεν είχαμε δει τις προηγούμενες αγωνιστικές. Που πιστεύεις ότι οφείλεται αυτή η «μεταμόρφωση»;

«Δεν μπορώ να δώσω μια συγκεκριμένη εξήγηση σ’ αυτό. Μπορεί να συμβεί στο ποδόσφαιρο όπως και στη ζωή να έχεις άλλοτε μια κακή κι άλλοτε μια καλή μέρα. Συνολικά στη σεζόν είχαμε ένα δυνατό ξεκίνημα και ένα μεγάλο διάστημα στο οποίο παίζαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο, ενώ μετά δεν συνεχίσαμε ανάλογα. Πάντα θέλουμε να βγάζουμε καλό πρόσωπο στο γήπεδο και πάντα προσπαθούμε γι’ αυτό. Άλλες φορές μας βγαίνει κι άλλες όχι. Πάντα θα προσπαθούμε για την καλύτερη δυνατή εμφάνιση αλλά δεν γίνεται να μας βγαίνει πάντα στο γήπεδο».

Που πιστεύεις ότι κρίθηκε ο τίτλος;

«Ο πιο σημαντικός παράγοντας είναι η απόδοση της δικής μας ομάδας, όπως στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό για παράδειγμα που δεν παίξαμε καλά. Υπήρξαν πολλά προβλήματα που τα γνωρίζουν όλοι, αντιμετωπίσαμε και προβλήματα τραυματισμών. Γενικά όμως πρέπει να εστιάσουμε στην κάμψη της απόδοσης της ομάδας σαν σύνολο κατά το τελευταίο κρίσιμο δίμηνο».

Τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στους φίλους του Παναθηναϊκού;

«Το μήνυμά μου στους φιλάθλους του Παναθηναϊκού είναι να συνεχίσουν να βρίσκονται δίπλα μας, να μας στηρίζουν και να πιστεύουν στην ομάδα. Εμείς πιστεύουμε στις δυνατότητές μας και στοχεύουμε πάντα στις νίκες και στις επιτυχίες και το ίδιο θέλουμε και από τους φιλάθλους μας. Δεν θέλουμε γεγονότα σαν αυτά που συνέβησαν στον αγώνα με τον Ολυμπιακό, γιατί δεν είναι αυτή η συμπεριφορά των φιλάθλων του Παναθηναϊκού που ξέρουμε και έχουμε συνηθίσει. Τους θέλουμε δίπλα μας να στηρίζουν την ομάδα».

Συγκρίνοντας τα δύο πρωταθλήματα που έχεις αγωνιστεί , ποιες θεωρείς ότι είναι οι ομοιότητες και ποιες οι διαφορές;

«Θα έλεγα ότι τα δύο πρωταθλήματα μοιάζουν αρκετά και σε πολλά πράγματα. Υπάρχουν αρκετές διαφορές στο στυλ ποδοσφαίρου γενικά και ίσως θα μπορούσε να πει κανείς ότι στην Πορτογαλία είναι πιο επιθετικό το ποδόσφαιρο που παίζεται. Εδώ από την άλλη, οι φίλαθλοι ζουν με μεγαλύτερο πάθος το ποδόσφαιρο και αν δεν υπήρχαν τα κρούσματα βίας θα έλεγα ότι εδώ τα πράγματα είναι καλύτερα».

Πως σου φαίνεται η ζωή στην Αθήνα και την Ελλάδα;

«Μου αρέσει η ζωή εδώ. Η πόλη είναι όμορφη και σου δίνει πολλές ευκαιρίες να κάνεις πράγματα. Επίσης, οι άνθρωποι είναι ευγενικοί και θερμοί και γενικά περνάω καλά».

Τι σημαίνει για σένα το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός γενικότερα;

«Για μένα το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός συνδέονται με την έννοια του πάθους. Το ποδόσφαιρο είναι ένα όμορφο και λαοφιλές άθλημα το οποίο κινητοποιεί το συναίσθημα του κόσμου και αυτό μου αρέσει. Είμαι άνθρωπος που βλέπει μ’ αυτόν τον τρόπο τη ζωή και θέλω να μετουσιώνω αυτό το πάθος στο γήπεδο».

Πως περνάς τον ελεύθερο χρόνο σου;

«Τον ελεύθερο χρόνο μου τον αφιερώνω στην οικογένεια και τους φίλους μου. Άλλες φορές κάνουμε βόλτες στην πόλη ή βγαίνουμε έξω για φαγητό και άλλες μένουμε στο σπίτι και παρακολουθούμε τηλεόραση, αφού έχουμε τη δυνατότητα να βλέπουμε τα Πορτογαλικά κανάλια».

Εκτός από το ποδόσφαιρο ποιο άλλο άθλημα παρακολουθείς και γιατί;

«Μου αρέσει να παρακολουθώ το μπάσκετ. Κυρίως μου αρέσει το γεγονός ότι υπάρχουν συχνές εναλλαγές στο προβάδισμα και συνεχόμενο σκορ σε σύγκριση με το ποδόσφαιρο, ενώ τα κλειστά γήπεδα διευκολύνουν τη δημιουργία ακόμα πιο θερμής ατμόσφαιρας».

Ο Παναθηναϊκός έχει επενδύσει στα τμήματα υποδομής και βλέπουμε συνεχώς νέα παιδιά να στελεχώνουν την πρώτη ομάδα. Στον παιχνίδι με τον ΟΦΗ μάλιστα είδαμε τον Τάσο Λαγό να κάνει το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα. Θεωρείς ότι οι ακαδημίες είναι το Α και το Ω σε μια ομάδα;

«Ναι, συμφωνώ απόλυτα με αυτό. Αυτό είναι το μέλλον για το ποδόσφαιρο. Οι ομάδες μόνο να κερδίσουν έχουν από αυτή την επένδυση καθώς αφενός μπορούν να χτίζουν το ρόστερ τους με ποδοσφαιριστές που αναπτύσσουν οι ίδιες χωρίς να δαπανούν χρήματα και αφετέρου μπορούν να κερδίσουν μελλοντικά χρήματα πουλώντας ποδοσφαιριστές. Στον Παναθηναϊκό γίνεται πολύ καλή δουλειά σ’ αυτό το επίπεδο και οι νέοι ποδοσφαιριστές που έχουμε είναι πάρα πολύ καλοί».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα