Καλούμε σε απολογία τον Φερέιρα!

Καλούμε σε απολογία τον Φερέιρα!

Καλούμε σε απολογία τον Φερέιρα!

bet365

Ο Θανάσης Λιοντζόπουλος κριτικάρει τον Φερέιρα γιατί δεν… κούρεψε το γκαζόν στην Παιανία να κάνει οικονομία, δεν μόνοιασε τους μετόχους, δεν έβαλε από την τσέπη του να κάνει μεταγραφές. Τι έκανε και τι δεν έκανε ο προπονητής του ΠΑΟ.

Αυτά που αναφέρουμε παρακάτω είναι κάποια από αυτά που δεν έκανε ο Φερέιρα και θα τον καλέσουμε σε... απολογία! Στην αρχή παρουσιάζουμε και θυμίζουμε όσα μπορεί να ξεχνάνε ορισμένοι. Ο προπονητής έχει βάλει τη σφραγίδα του στην ομάδα. Ο επίλογος αναφέρει και κάποια από τα λάθη του.

TI EKANE O ΦΕΡΕΙΡΑ:

+Βελτίωσε νέους (Μαυρία, Καπίνο, Μαρίνο κ.α.) ποδοσφαιριστές και τους ανέδειξε σε συνεργασία με το εκλεκτό επιτελείο του και τους εξαιρετικούς γυμναστές και προπονητές του Παναθηναϊκού.

+Ανέβασε στο χρηματιστήριο του ποδοσφαίρου την τιμή του Σίλβα Κλέιτον.

+Βρήκε νέα θέση στον Σεμπάστιαν Λέτο, που έσπασε όλα τα κοντέρ. Λείπει τόσο καιρό από την αγωνιστική δράση και ο Μιραλάς, με τόσο κόσμο πίσω του να του πασάρει… ακόμη δεν τον έφτασε, αν και τον πλησίασε.

+ Εντόπισε και επέλεξε κάποιους ποδοσφαιριστές που απέκτησε ο Παναθηναϊκός το καλοκαίρι.

+Εντόπισε και άλλους ποδοσφαιριστές που δεν τους πήραν οι Πράσινοι και αν αυτό συνέβαινε, η ομάδα θα είχε μεγαλύτερο βάθος στον πάγκο και θα πάταγε καλύτερα στα πόδια της.

+Βελτίωσε τον Μάτε Σιμάο.

+Εφτιαξε- όταν είχε τα εργαλεία ή τουλάχιστον κάποια από αυτά- μία ομάδα που χαιρόσουν να την βλέπεις. Δημιουργική, με γκολ από μέσο όρο 2,7 και πάνω! Καμία σχέση με τον ΠΑΟ του 1-0 ή του μισού μηδέν, αν και σε αυτό ως σκορ, δεν είμαστε αντίθετοι. Αντίθετοι είμαστε με την φιλοσοφία. Μία ομάδα με κυκλοφορία της μπάλας και έλεγχο του παιχνιδιού. Μία ομάδα που «χόρευε» στο γήπεδο και στους πανηγυρισμούς.

+Λειτούργησε όλη τη σεζόν ως γενικός αρχηγός και μάνατζερ.

+Βοήθησε ακόμη και τον άπειρο (στο ποδόσφαιρο) πρόεδρο Δημήτρη Γόντικα.

+«Μίλησε» στην καρδιά των οπαδών του Παναθηναϊκού. Τόσο με τη φιλοσοφία και τη νοοτροπία του, όσο και με τη φωνή της αλήθειας. Κυρίως με αυτή. «Όσο είμαι εδώ, θα λέω τα πράγματα όπως τα βλέπω. Θα λέω αλήθειες» λέει ο 65χρονος Πορτογάλος. Μία φωνή που «καυτηριάζει», αλλά δεν φωνάζει για να κερδίσει και να δημιουργήσει εντυπώσεις. Το «δέσιμο» με τους οπαδούς είναι μεγάλο, όπως φάνηκε και από το γεγονός ότι κατέβηκαν για να τον στηρίξουν έξω από τα γραφεία της ΕΠΟ. Και η συγκίνησή του, όταν το έμαθε.

ΤΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ Ο ΖΕΣΟΥΑΛΔΟ:

-Δεν…ξεπάρκαρε τις μετοχές του Βαρδινογιάννη. Όσο καλός οδηγός και να είναι το φορτίο παραείναι βαρύ για έναν προπονητή που είναι ενάμισι χρόνο στον Παναθηναϊκό.

-Δεν ανέλαβε τις ευθύνες όλων των μετόχων. Δεν φταίει μόνον ο Τζίγγερ. Ο καθένας έχεις τις δικές του ευθύνες, για αυτά που έκανε και που δεν έκανε. Κυρίως, όμως για το πώς λειτούργησε στο παρασκήνιο.

-Δεν έκανε ένα τραπέζι σε όλους τους μετόχους, μήπως τα ξαναβρούν. Μάλλον και να το έκανε, θα βρισκόταν απέναντι σε μία δυσάρεστη και μία ευχάριστη έκπληξη. Η δυσάρεστη ότι θα ήταν ίσως μόνος και η ευχάριστη ότι θα είχε μπροστά του ένα λουκούλειο γεύμα και άφθονες ποσότητες…

-Δεν πλήρωνε τους ποδοσφαιριστές.

- Δεν έριχνε «καμπάνες».

- Δεν κούρευε το γρασίδι στην Παιανία. Θα μπορούσε να εξοικονομηθεί μεγάλο ποσό αν ο πορτογάλος προπονητής τις ελεύθερες ώρες του έκανε και αυτό, καθώς είναι μεγάλο το κόστος συντήρησης, κατά συνέπεια και το ενοίκιο των εγκαταστάσεων.

-Δεν έβαλε από την τσέπη του για να έρθουν μία ή δύο μεταγραφές το Γενάρη.

-Δεν πήρε τηλέφωνο τον Βασσάρα να του πεί ότι έτσι και ξαναπιάσει στο στόμα του τον Λέτο για τα πέναλτι, θα πάρει πρόωρη σύνταξη.

-Δεν έγραψε βιβλίο με τις υποσχέσεις- παραμύθια του Τσάκα.

-Δεν το έπαιξε γιατρός, για να κάνει καλά τον Σεμπάστιαν Λέτο.

-Δεν βρήκε ομάδα στον Γιούρκα.

-Δεν αποχώρησε όταν είδε αυτούς που τον επέλεξαν και τον έφεραν να αποχωρούν ένας- ένας λίγους μήνες μετά… Πατέρας, Αντωνίου, Φρέιτας…

-Δεν είναι μάγος. Κοτζάμ 22 αγωνιστικές έμεινε πρώτος, ένα τσουπ με το ραβδάκι του και θα κρατούσε για άλλες 8 ώστε ο τίτλος να βαφτεί πράσινος.

Όσο ειρωνικό μπορεί να φαίνεται το παραπάνω κείμενο, άλλο τόσο μπαίνει στην ουσία του θέματος! Ασφαλώς και ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έχει κάνει λάθη. Όι μόνοι που δεν κάνουν είναι οι τεμπέληδες. Όμως με την κατάσταση που υπήρχε στον Παναθηναϊκό το να ψάχνεις αν ο πορτογάλος έχει αδικήσει κάποιον ποδοσφαιριστή-που το έχει κάνει (πχ με Καραγκούνη που έχει ξεχάσει τι σημαίνει θέση βασικού) ή αν δεν έκανε μία σωστή άλλαγή, είναι σαν να ψάχνεις ψύλλους στα άχυρα.

Ή γιατί μπορεί να επιμένει τόσο σε παίκτες ντεφορμέ τον τελευταίο καιρό, όπως ο Κατσουράνης. Τα φορτία όμως δεν θα τα βάλεις στα μεγάλα καράβια; Όπως και το ότι, τον τελευταίο καιρό δεν κατάφερε να λειτουργήσει με τα λόγια και τις κινήσεις του (για καρύδια κλπ) ως ψυχολογικό σοκ στην καρδιά των παικτών του! Τα λάθη τα πληρώνεις. Όμως, ο Φερέιρα δεν είχε τις βοήθειες που θα έπρεπε σε όλα τα επίπεδα. Και είναι πολλά πανάθεμά τα…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα