«Η Κέρκυρα μπορεί την παραμονή»

Αντώνης Καλκαβούρας
gazzetta default image fallback

bet365

Σκόρερ και στα δύο παιχνίδια με την Δόξα Δράμας, ο Ανέστης Αγρίτης εξηγεί στο gazzetta.gr γιατί το “εξάποντο” κόντρα στους νεοφώτιστους άλλαξε την ψυχολογία της Κέρκυρας και μιλάει για την μεταμόρφωση της ομάδας του.

Ξεκίνησε την καριέρα του από την Αναγέννηση Πλωμαρίου, στη γενέτειρά του τη Μυτιλήνη, αλλά ποδοσφαιρικά έγινε γνωστός από τη θητεία του στο Αιγάλεω (2000-07), με τα χρώματα του οποίου, πέτυχε συνολικά 42 γκολ. Στη συνέχεια έπαιξε έναν χρόνο στην Κίκερς Όφενμπαχ (35αγ., 6 γκολ), τον Ηρακλή (20αγ., 1 γκολ), τον ΟΦΗ (65αγ., 21 γκολ) και από φέτος αγωνίζεται στην Κέρκυρα. Ο 30χρονος επιθετικός που σκόραρε και στα δύο κρίσιμα και νικηφόρα παιχνίδια των “Φαιάκων”

με την Δόξα Δράμας, μίλησε στο gazzetta.gr για την δύσκολη αποστολή της ομάδας του Χάβι Γκραθία να παραμείνει στην Superleague.

-Πόσο σημαντικό ήταν αυτό το “εξάποντο” που πήρατε μέσα σε 5 μέρες κόντρα στη Δόξα, την οποία κερδίσατε και στο Καυταντζόγλειο αλλά χθες στην έδρα σας;

«Ήταν το πιο αποφασιστικό βήμα για τη σωτηρία μας... Ειδικότερα το παιχνίδι της Κυριακής ήταν πολύ σημαντικό και θέλαμε τη νίκη για να ξεφύγουμε από τη Δόξα και να πλησιάσουμε ή να “πιάσουμε” στην βαθμολογία τις δύο ομάδες που ήταν από πάνω μας.. Πιο σημαντικό, όμως, ήταν το πρώτο παιχνίδι στην Θεσσαλονίκη γιατί προερχόμαστε από 3 σερί ήττες και αν χάναμε, τοτε θα ήταν πολύ δύσκολο να αναστρέψουμε την κατάσταση στον ψυχολογικό τομέα.... Τα καταφέραμε και πλέον νιώθουμε καλύτερα ψυχολογικά γιατί πλέον ισοβαθμούμε με τον Παναιτωλικό και τον ΠΑΣ και μπορούμε να ατενίζουμε με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον...»

- Τι έχει αλλάξει τελευταία στην ομάδα σας και παρουσιάζετε αυτή την αγωνιστική μεταμόρφωση στην πιο κρίσιμη καμπή της σεζόν;

«Νομίζω ότι πλέον έχουμε καταλάβει ότι δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια και ακόμη και τώρα που μιλάμε μετά από δύο σερί νίκες, δεν μπορούμε να πούμε να εφησυχάσουμε... Βάλαμε κάτω το κεφάλι, δουλέψαμε σκληρά στην προπόνηση και πλέον έρχονται και τα αποτελέσματα...»

- Ο νέος προπονητής τι άλλαξε στην φιλοσοφία της ομάδας;

«Νομίζω ότι μπόρεσε να “κρύψει” τις αδυναμίες που έχουμε ως ομάδα και να τονώσει την επιθετική μας ανάπτυξη και να “φτιάξει” σε μεγάλο βαθμό την ψυχολογία μας... Δουλεύουμε πολύ στις προπονήσεις για την βελτίωση της αμυντικής μας λειτουργίας και νομίζω ότι πλέον δεν δεχόμαστε τόσο εύκολα γκολ, όσο στον 1ο γύρο...»

- Από 'δω και στο εξής, έχετε να δώσετε άλλα εννέα παιχνίδια μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος... Έχετε σημαδέψει κάποια απ' αυτά;

«Για μας όλα τα ματς είναι σημαντικά, αλλά σίγουρα αυτά που δώσουμε με τις ομάδες που έχουν τους ίδιους στόχους με μας, πρέπει να τα κερδίσουμε για να διασφαλίσουμε την παραμονή μας στην Κατηγορία. Επομένως, ειδικότερα οι αγώνες με τον Λεβαδειακό μέσα κι έξω και με τον Εργοτέλη, που βρίσκεται κοντά στην επικίνδυνη ζώνη, θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό την πορεία μας. Πρέπει επίσης να πάρουμε βαθμό ή βαθμούς από την Ξάνθη στην Κέρκυρα και να προσπαθήσουμε να μην χάσουμε από την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ και τον ΟΦΗ, εντός έδρας...»

- Εσύ, χθες, σκόραρες για 3η φορά φέτος και για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι... Έχεις αρχίσει να βρίσκεις τον εαυτό σου;

«Σε κάθε ματς προσπαθώ να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό, το γκολ είναι θέμα τύχης αλλά και εμπειρίας και νομίζω ότι πετύχεις το πρώτο, τότε σιγά-σιγά έρχονται και τα άλλα... Το βασικό είναι να μην αγχωθείς... Όταν παίζεις χρόνια μπάλα, τότε ξέρεις και πως να σκέφτεσαι και τις θέσεις που πρέπει να πάρεις, οπότε πιστεύω ότι και η εμπειρία βοηθάει πολύ...»

- Αναπολείς καθόλου την εφταετία που έπαιζες στο Αιγάλεω, με τη φανέλα του οποίου σε γνωρίσαμε κι έκανες θραύση, πετυχαίνοντας συνολικά 42 γκολ;

«Το ρωτάς; Εννοείται... Εκεί έκανα τα πρώτα μου βήματα κι έγινα γνωστός... Είχαμε φτιάξει ένα πολύ καλό σύνολο και είχαμε κάνει μία πολύ καλή πορεία, επομένως είναι λογικό να αναπολώ εκείνα τα χρόνια... Η ζωή όμως συνεχίζεται....»

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα