Η Πειραιώς «στραγγαλίζει» τον ΠΑΟ!

Η Πειραιώς «στραγγαλίζει» τον ΠΑΟ!

Νίκος Αθανασίου
Η Πειραιώς «στραγγαλίζει» τον ΠΑΟ!

bet365

Το gazzetta.gr αποκαλύπτει πως η τράπεζα στην οποία είναι μεγαλομέτοχος η οικογένεια Βαρδινογιάννη, έχει... βάλει τη θηλιά στο λαιμό του Παναθηναϊκού!

Κατά τη διάρκεια του χθεσινού Δ.Σ. της ΠΑΕ, συζητήθηκε κατά κόρον η προοπτική του Παναθηναϊκού να πάρει δάνειο ώστε να μπορέσει να γλιτώσει από τους ελέγχους της UEFA. Εκτός από την εγγύηση που είναι διατεθειμένος προσωπικά να βάλει ο Αδαμάντιος Πολέμης, στον Παναθηναϊκό υπολόγιζαν ότι οι υπόλοιπες εγγυήσεις θα έρχονταν από το τηλεοπτικό συμβόλαιο της Nova και από τα χρήματα του ΟΠΑΠ. Κάτι που όμως δεν μπορεί να γίνει, τουλάχιστον για τα πρώτα χρόνια του δανείου (εάν αυτό εξασφαλιστεί) κι αυτό γιατί η Τράπεζα Πειραιώς εδώ και δύο μήνες σφίγγει τη θηλιά στο λαιμό του Παναθηναϊκού!

Η κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Παναθηναϊκό πληρώνει 2.02 στην betoto

Το δάνειο Τζίγκερ και «φέρτε τα λεφτά»
Τι ακριβώς έχει συμβεί; Το καλοκαίρι το 2010 και όταν η ΠΑΕ Παναθηναϊκός διοικήθηκε ξανά από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ αποφάσισε να πάρει δάνειο από την τράπεζα Πειραιώς ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο τελικά έφτασε στα εξήμισι, ώστε να μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες της ομάδας και να μην... βάλει το χέρι στην τσέπη. Υπενθυμίζουμε πως στην τράπεζα Πειραιώς ένα αρκετά σημαντικό κομμάτι των μετοχών κατέχει η οικογένεια Βαρδινογιάννη. Τον περασμένο Δεκέμβρη όμως, η συγκεκριμένη τράπεζα απαίτησε από τον Παναθηναϊκό την εξόφληση όλων των υπόλοιπων χρημάτων του δανείου, βάζοντας με αυτόν τον τρόπο και χωρίς να σκέφτεται την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα, θηλιά στο λαιμό του «τριφυλλιού».

Η απάντηση που έδωσε τότε η πράσινη ΠΑΕ είναι πως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να βρει τα χρήματα. Έτσι λοιπόν, επειδή η τράπεζα δεν έκανε πίσω, κρατώντας μία πολύ περίεργη στάση, αν αναλογιστούμε ότι η οικογένεια Βαρδινογιάννη κατέχει ένα σημαντικό ποσοστό, ο Παναθηναϊκός αναγκάστηκε επί της ουσίας να δεσμεύσει προς την τράπεζα ένα σημαντικό ποσοστό των εσόδων από τη Nova και τον ΟΠΑΠ, κάτι που σημαίνει ότι και τα έσοδα είναι λιγότερα και φυσικά ότι ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να εγγυηθεί αυτές τις χορηγίες, τουλάχιστον στα πρώτα χρόνια του δανείου το οποίο παλεύει να πάρει.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα